Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΝΑΛΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ


ΛΑΝΣΑΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΝΑΛΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΜΕ 220 VIDEO ΑΠΟ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ www.sec-aftoektimisi.gr

 
To Self Esteem Center (SEC) είναι η πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα υποστήριξης που προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ πλήρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την αυτοεκτίμηση του ανθρώπου μέσω συμβουλευτικών προγραμμάτων αυτοεκτίμησης από καταξιωμένους
επιστήμονες. Το SEC έχει σαν στόχο να χτίσει την αυτοεκτίμηση κάθε ανθρώπου που το έχει ανάγκη, έτσι ώστε να μπορέσει να χειριστεί καθημερινές καταστάσεις που μέχρι τώρα τον δυσκόλευαν.
Σήμερα οι επισκέπτες του www.sec-aftoektimisi.gr, έχουν πρόσβαση εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σε 220 εκπαιδευτικά videos/webinars αλλά και σε αρθρογραφία, ενώ τους παρέχονται Δωρεάν συμβουλές στήριξης και ενημέρωσης  για θέματα αυτοεκτίμησης στις εξής κατηγορίες«Γυναίκα Αυτοεκτίμηση», «Έφηβη Αυτοεκτίμηση», «Έφηβος  Αυτοεκτίμηση», «Άνδρας  Αυτοεκτίμηση», καθώς επίσης «Τρίτη Ηλικία  Αυτοεκτίμηση» και «Υγεία Αυτοεκτίμηση».

Υποστηρικτές της πρωτοβουλίας αυτής είναι φορείς όπως ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, η Ομάδα Αιγαίου, οι Νηφάλιοι-στην υγειά μας, Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης Χαλανδρίου και η Βιοϊατρική.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΣΕΨ (Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων) κα Βασιλική Μπουκουβάλα, η οποία συνεχάρη , εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων,   τους εμπνευστές  της  καινοτόμου πρωτοβουλίας  για την  ίδρυση του  
Self EsteemCenter  -  SEC :
« Το Self Esteem Center  -  SEC  προσφέρει   δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση  κυρίως από  γιατρούς , ψυχολόγους και άλλους  επιστήμονες   σε θέματα  σχετικά με την   Αυτοεκτίμηση . Το  Self Esteem Center  -  SEC  συνδέει την επιστήμη με την κοινωνία , αξιοποιεί την επιστημονική γνώση εις όφελος των πολιτών.  Αφορμή για την δημιουργία  της ιστοσελίδας   www.sec-aftoektimisi.gr   απετέλεσε το γεγονός ότι λόγω της οικονομικής κρίσης   είναι πολύ σημαντικό για τους Έλληνες πολίτες  να έχουν δωρεάν έγκυρη  και πολύπλευρη πληροφόρηση  σχετική με το θέμα αυτό. Η συνεργασία του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων – ΣΕΨ  με το Self Esteem  Center  -  SEC   άρχισε τον Απρίλιο του 2013 ,  όταν  μετά από διαβούλευση,  το Διοικητικό Συμβούλιο του  ΣΕΨ  κατ’ αρχήν ενέκρινε  την συνεργασία του συλλόγου μας με το Self Esteem CenterSEC  και  στην συνέχεια τον  Ιούνιο του  2013  συνήψε  σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας . Το γεγονός ότι ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων συνεργάζεται με το Self Esteem CenterSEC  αποτελεί εγγύηση ότι οι εισηγητές Ψυχολόγοι έχουν υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή εκπαίδευση  καθώς επίσης και άρτια επαγγελματική κατάρτιση. Θεμελιώδης στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η ανάπτυξη θεμάτων  ψυχολογικού περιεχομένου για το ευρύ κοινό  και  η υπηρεσία αυτή παρέχεται δωρεάν στους  επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Ψυχολόγοι,  αποκλειστικά και μόνο μέλη του ΣΕΨ , παρουσιάζουν σε video  επιστημονικές απόψεις σε σχέση με σημαντικά θέματα που άπτονται της επιστήμης της Ψυχολογίας και απασχολούν το ευρύ κοινό.  Στην συνέχεια τα video  αυτά  αναρτώνται στην ιστοσελίδα του SEC . Επίσης  ο  Επιστημονικός Υπεύθυνος της ιστοσελίδας συνεργάζεται στενά με τους εισηγητές ώστε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η γνώση και η γνώμη των ειδημόνων. Αισθάνομαι την ανάγκη να  ευχαριστήσω δημόσια  τους  συναδέλφους  ψυχολόγους   μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων – ΣΕΨ  κα Δήμητρα Σταύρου,  κ. Παντελή  Πρώϊο , κα  ‘Αρτεμις Γιώτσα,  κα Μαρία Δούραλη , κα Αλεξία Ζήση  και κα Βασιλική Σφυρή .Ενδεικτικά αναφέρω ορισμένα από τα θέματα  που μέχρι σήμερα έχουν αναπτύξει για την ιστοσελίδα του   Self Esteem Center –SEC:
  • Γυναίκα και αυτοεκτίμηση
  • Ψυχολογικές επιπτώσεις  και ψυχολογική υποστήριξη  ατόμων  με  Διαβήτη
  • Ψυχολογική υποστήριξη  εφήβων κοριτσιών. 
  • Τα αγόρια στην εφηβεία
  • Ψυχολογική υποστήριξη  νέων μητέρων  τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό  και στην περίοδο του θηλασμού.
  • Σχολικός  εκφοβισμός
  • Ενημέρωση για το Πρόγραμμα ACT  του ΣΕΨ   «Μικροί Μεγάλοι Μαζί Εναντίον της Βίας »
  • Εισαγωγή στην Ψυχολογία Τραύματος.  Αντίδραση στο Τραύμα 
  •   Ελαφριά ακράτεια ούρων με αιτία τον τοκετό
  • Μητέρες με παιδιά με χρόνια νοσήματα
  • Διαζύγιο γονιών και πώς επηρεάζεται η αυτοεκτίμηση του εφήβου
  • Ο ρόλος του γονέα στο χτίσιμο ενός παιδιού με αυτοπεποίθηση
  •   Σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ στην ενήλικη ζωή
  •   Διαβήτης και ψυχολογία του ασθενούς με χρόνιο νόσημα
Είναι σημαντικό να επαναλάβουμε, ότι η ιστοσελίδα του   SelfEsteemCenter –SEC   έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο πολίτης μπορεί να αντλήσει σοβαρή , έγκυρη και  ουσιαστική  πληροφόρηση από  αξιόλογους Ψυχολόγους σε καμία περίπτωση όμως  η ιστοσελίδα δεν υποκαθιστά την παροχή  ψυχολογικών υπηρεσιών . Όταν  είναι αναγκαίο και απαραίτητο ο πολίτης θα πρέπει να απευθύνεται ανάλογα με το θέμα που τον απασχολεί σε εξειδικευμένους Ψυχολόγους τους οποίους μπορεί να αναζητήσει μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων   www.seps.gr
Με την πεποίθηση της δυναμικής διαδικτυακής παρουσίας του SelfEsteemCenterSEC σας ευχαριστώ θερμά για το ενδιαφέρον που επιδείξατε.  Εύχομαι το SelfEsteemCenter –SEC  να είναι καλοτάξιδο με αυτές τις αρχές και αυτούς τους στόχους μέσα στο πέλαγος  του  διαδικτύου  και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων μας.»

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ