Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Έφυγε από τη ζωή ο Τάσος Μητσόπουλος


Έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή του ο υπουργός Άμυνας, Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος υπέστη χθες ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες ομάδας γιατρών από Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ, ο Τάσος Μητσόπουλος έσβησε στις 13:30 μετά το μεσημέρι.
«Η κατάσταση της υγείας του Υπουργού Άμυνας, Τάσου Μητσόπουλου σημείωσε σήμερα περαιτέρω επιδείνωση και παρά τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν από την αρχή ο ασθενής υπέκυψε στο μοιραίο. Ώρα θανάτου 1.30 μμ», αναφέρει το λιτό ιατρικό ανακοινωθέν που ανέγνωσε ο Υπεύθυνος της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Θεόδωρος Κυπριανού.
 
«Ο Τάσος Μητσόπουλος έφυγε από τον κόσμο αυτό. Η οικογένειά του, η Κύπρος μας, έχουν χάσει έναν εξαίρετο άνθρωπο και έναν εξαίρετο πολιτικό», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Φίλιππος Πατσαλής αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του.

Η είδηση του θανάτου του 48χρνου Τάσου Μητσόπουλου σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρη την Κύπρο.

Το πρωινό ιατρικό ανακοινωθέν έκανε λόγο για βαθμιαία επιδείνωση της υγείας του Τάσου Μητσόπουλου, ενώ η κατάσταση του χαρακτηρίστηκε μη αναστρέψιμη κατάσταση από τους θεράποντες ιατρούς.

"Μόνο οι προσευχές μπορούν να βοηθήσουν, είχε δηλώσει νωρίτερα φανερά συγκλονισμένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υγεία του Τάσου Μητσόπουλου.

Ο Τάσος Μητσόπουλος νοσηλευόταν από χθες το πρωί σε κρίσιμη κατάσταση, έπειτα από εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη στο γραφείο του, συνεπεία ρήξης εγκεφαλικού ανευρύσματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τάσος Μητσόπουλος ήταν υπουργός Άμυνας από τις 12 Μαρτίου 2014, όταν ο πρόεδρος Αναστασιάδης προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ενώ προηγουμένως ήταν στο τιμόνι του υπουργείου Συγκοινωνιών.



Ποιος ήταν ο Τάσος Μητσόπουλος

Ο Τάσος Μητσόπουλος γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 30 Μαΐου 1965.  Ήταν έγγαμος με την Κατερίνα Βάτη με δύο παιδιά, μια κόρη και ένα γιο. Είχε σπουδάσει νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπήρξε επαγγελματικό στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗ.ΣΥ). Γνώριζε αγγλικά και γαλλικά.

Κοινοβουλευτική θητεία / δραστηριότητα:

Διετέλεσε Βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας του ΔΗ.ΣΥ. από το 2006 μέχρι την υπουργοποίησή του το 2013. Υπήρξε αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗ.ΣΥ.

Ήταν μέλος της Επιτροπής Επιλογής, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Κανονισμό της Βουλής και τακτικό μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Πόθεν Έσχες.

Υπήρξε επίσης μέλος της αντιπροσωπείας της Βουλής στην COSAC (Διάσκεψη των Επιτρόπων Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) και μέλος της αντιπροσωπείας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου και εισηγητής για θέματα μετανάστευσης.

Πολιτική διαδρομή:

Υπήρξε μέλος της Νεολαίας του ΔΗ.ΣΥ. και της φοιτητικής οργάνωσης Πρωτοπορία (1978-2000) καθώς και μέλος της ηγεσίας της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) την περίοδο 1988-1990.

Εκλέγηκε αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (1989-1993) και διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας (1989-1993).

Ήταν επίσης διευθυντής του Γραφείου του Δημήτρη Αβραμόπουλου (1993-1995) και σύμβουλος του Ευρωβουλευτή Κωνσταντίνου Χατζηδάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (1995-1997).

Διετέλεσε διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου του ΔΗ.ΣΥ. (1997-2005) και Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗ.ΣΥ. (1999-2008).

Ήταν Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και επίτροπος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΗ.ΣΥ. και επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Μέσης Ανατολής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ήταν μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗ.ΣΥ.

Ο κ. Μητσόπουλος διετέλεσε Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων από την 1η Μαρτίου 2013 μέχρι τη 14η Μαρτίου 2014.

Ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός Άμυνας τη 14η Μαρτίου 2014.

Πηγή: philenews
Το θαύμα της φύσης!

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

Translate