Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Απογοητευμένοι οι Αθηναίοι από τον Καμίνη!

      
kaminisΑπογοητευμένοι παρουσιάζονται οι πολίτες της Αθήνας από την τετραετία που πέρασε σε δημοσκόπηση που παρουσίασε ο καθηγητής Ε. Πανάς στο "Αποκαλυπτικό Δελτίο" του Extra Channel. Καθαριότητα-πράσινο οι μεγαλύτερες "πληγές". Δείτε τι απάντησαν οι Αθηναίοι για την ποιότητα ζωής στο Δήμο, τη Δημοτική Αστυνομία, τα πάρκα και τις παιδικές χαρές, το φωτισμό και τα δημοτικά ιατρεία.
Δημοσκόπηση του καθηγητή Ε. Πανά, τ. Προέδρου του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου, για το Δήμο της Αθήνας παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης το Extra3 και η εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου "Αποκαλυπτικό Δελτίο".
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο καθηγητής, σε ερώτηση για το "πόσο θεωρείτε ότι βελτιώθηκε τα προηγούμενα 4 χρόνια η ποιότητα ζωής στο Δήμο σας":
  • Βελτιώθηκε πολύ απάντησε το 4,8%
  • Βελτιώθηκε απάντησε το 14,3%
  • Ούτε βελτιώθηκε ούτε υποβαθμίστηκε απάντησε το 30,3%
  • Υποβαθμίστηκε απάντησε το 29,2%
  • Υποβαθμίστηκε πολύ απάντησε το 20,6%, ενώ 1% ήταν το ποσοστό του "Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ"
Χαμηλή ήταν η επίδοση του Δήμου της Αθήνας στην καθαριότητα, αφού σε σχετικό ερώτημα, το 16,7% και το 12% απάντησε ότι είναι "πολύ ικανοποιημένο" και "ικανοποιημένο" αντίστοιχα, ουδέτερη στάση κράτησε το 23,4%, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία, δηλαδή το 32,6% και το 12,7% απάντησε ότι είναι "δυσαρεστημένο" και "πολύ δυσαρεστημένο". "Δεν ξέρω/ δεν απαντώ" απάντησε το 2,6% στο συγκεκριμένο ερώτημα.
    Το θαύμα της φύσης!
  • Στο κομμάτι που αφορά την δημοτική αστυνομία και την κατάργησή της, η δημοσκόπηση έδειξε ότι περιοχές όπως η Κυψέλη, τα Πατήσια και η πλατεία Βικτωρίας αισθάνονταν ασφάλεια με την παρουσία των δημοτικών αστυνομικών, σύμφωνα με τον καθηγητή Πανά, ενώ αντίθετα στο κέντρο οι απόψεις ήταν μοιρασμένες κυρίως λόγω των κλήσεων.Αναλυτικά, στο ερώτημα αν πιστεύετε ότι η Δημοτική Αστυνομία έκανε δουλειά, το 15,1% απάντησε ότι το πιστεύει πολύ, το 23,4% ότι το πιστεύει, ουδέτερο ήταν το 30,1%, δεν το πιστεύει απάντησε το 18,3%, δεν το πιστεύει καθόλου απάντησε το 10,7% και "δεν γνωρίζω/δεν απαντώ" απάντησε το 2,5%. Για το αν συμφωνούν με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, το 5,2% απάντησε ότι συμφωνεί πολύ, το 16,9% ότι συμφωνεί, το 30,8% ήταν ουδέτερο, το 31,3% δεν συμφωνεί, το 14,3% δεν συμφωνεί καθόλου, και 1,2% είπε "δεν ξέρω/δεν απαντώ".
  • Καθαριότητα: Αρνητική είναι η εικόνα που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό για την καθαριότητα της Αθήνας, αφού σχεδόν το 45% δηλώνει δυσαρεστημένο (28,9% "δυσαρεστημένο" και 16% "πολύ δυσαρεστημένο"). Ουδέτερο είναι το 28,3%, "πολύ ικανοποιημένο" δηλώνει το 16% και "ικανοποιημένο" το 20,1%, ενώ "ΔΞ/ΔΑ" είναι 0,8%.
  • Φωτισμός: Στο ερώτημα σχετικά με το πόσο ικανοποιημένοι είστε από το φωτισμό της Αθήνας, θέμα που έχει αναδείξει σε βασικό του προγράμματός του ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, "πολύ ικανοποιημένο" απαντά το 10,2%, "ικανοποιημένο" απαντά το 23,6%, ουδέτερο είναι το 27,7%, ενώ αντίθετα "δυσαρεστημένο" δηλώνει το 26,7%, "πολύ δυσαρεστημένο" το 10,8% και "ΔΞ/ΔΑ" το 1%.
  • Φροντίδα χώρων πρασίνου: Και σε αυτό το ερώτημα, οι περισσότερες απαντήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες έχουν αρνητική γνώμη για το έργο του Δήμου, αφού "δυσαρεστημένο" δηλώνει το 32,7% και "πολύ δυσαρεστημένο" το 17,1%, ενώ αντίθετα "πολύ ικανοποιημένο" δηλώνει το 4,3% και "ικανοποιημένο" το 15,4%. Ουδέτερη γνώμη έχει το 29,7% και ΔΞ/ΔΑ λέει το 0,8%.
  • Παιδικές χαρές - αθλητικές εγκαταστάσεις: Δυσμενείς είναι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι γνώμες των πολιτών και για τις παιδικές χαρές και τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή όπου διαμένουν εντός της Αθήνας. Οι αρνητικές απαντήσεις συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό, και συγκεκριμένα: για τις παιδικές χαρές, το 29,8% δηλώνει "δυσαρεστημένο". το 20,4% "πολύ δυσαρεστημένο", ουδέτερη γνώμη έχει το 29,4%, ενώ "ικανοποιημένο" και "πολύ ικανοποιημένο" δηλώνει το 3,2% και το 12,2% αντίστοιχα. ΔΞ/ΔΑ στο 5%. για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, το 28,2% δηλώνει "δυσαρεστημένο", το 13,4% δηλώνει "πολύ δυσαρεστημένο", ουδέτερο είναι το 35,6%, ΔΞ/ΔΑ το 4,4%, ενώ αντίθετα "πολύ ικανοποιημένο είναι το 3,3% και "ικανοποιημένο" το 15,1%.
  • Δημοτικά ιατρεία
  • Σύμφωνα με τον καθηγητή Πανά, σε αυτό το ερώτημα της έρευνας, σε κανένα δημοτικό διαμέρισμα της Αθήνας το ποσοστό ούτε καν πλησίασε το 20%, γεγονός που αποτυπώνει πολύ γλαφυρά την αρνητική εικόνα που έχουν οι πολίτες το0υ μεγαλύτερου δήμου της χώρας για τις παρεχόμενες από το Δήμο της Αθήνας ιατρικές υπηρεσίες.Συγκεκριμένα, "δυσαρεστημένο" δήλωσε το 27,2%, "πολύ δυσαρεστημένο" το 19,9%, ουδέτερο ήταν το 33,1%, ΔΞ/ΔΑ ήταν στο 10,8% ενώ θετική γνώμη είχε μόνο το 9% ("πολύ ικανοποιημένοι" 2,3% και "ικανοποιημένοι" 6,7%).
πηγή: elkosmos.gr
http://blue-force-blog.blogspot.gr/2014/02/pure-beeswax-creams.html

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ