Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Αστέριος Ροντούλης: Οι Λαϊκές Αγορές πρέπει να επιζήσουν και να ευημερήσουν, για να προστατευθεί και το βιοτικό επίπεδο των λαϊκών οικογενειών. Επιστολή στον Πρωθυπουργό

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Αστέριος Ροντούλης με αφορμή το νομοσχέδιο για τις Λαϊκές Αγορές. Ο κ. Ροντούλης επισημαίνει σημεία τα οποία πρέπει να  διορθωθούν στο επίμαχο νομοσχέδιο και παραινεί τον Πρωθυπουργό να δώσει ο ίδιος τις σωστές κατευθύνσεις.
Αναλυτικά η επιστολή του Στέλιου Ροντούλη:
"Κύριε Πρόεδρε,
Η Λαϊκή Αγορά είναι ένας λαϊκός θεσμός, που καθημερινά αγκαλιάζεται από χιλιάδες καταναλωτών, ενισχύοντας το εισόδημα παραγωγών, μικροεπαγγελματιών και το οικογενειακό βαλάντιο ανθρώπων του καθημερινού μόχθου.
Δυστυχώς, όμως, κύριε Πρόεδρε, με το υπό επεξεργασία από τη Βουλή νομοσχέδιο, ο ευρείας αποδοχής αυτός θεσμός, αντί να υποστηριχθεί και να θωρακισθεί θεσμικά, βάλλεται αναιτίως και οδηγείται σε αναβρασμό και συρρίκνωση, δίνοντας την εικόνα και δημιουργώντας την πεποίθηση ότι η Κυβέρνηση απαξιώνει τη Λαϊκή Αγορά, για να προωθήσει αλλότρια οικονομικά συμφέροντα, μολονότι οι δικές σας εντολές είναι να προστατευθεί το λαϊκό εισόδημα, ιδιαιτέρως στη σημερινή οδυνηρή οικονομική συγκυρία.
Τούτων δοθέντων, θεωρώ, κύριε Πρόεδρε, ότι είναι επιβεβλημένο να εμπλακείτε προσωπικά στην υπόθεση του νομοσχεδίου περί Λαϊκών Αγορών, προκειμένου να αποφευχθούν βλακώδεις ρυθμίσεις, που εγείρουν αισθήματα αγανάκτησης στους εργαζόμενους των Λαϊκών Αγορών και στους καταναλωτές.
Τονίζω λίγα σημεία, για να ενισχύσω τη δράση σας, τα οποία εάν διορθωθούν θα ωθήσουν το νομοσχέδιο στη σωστή κατεύθυνση και θα αποτρέψουν τον αναβρασμό, που μπορεί να υποκρύπτει δυσάρεστες πολιτικές εξελίξεις και αδικαιολόγητο πολιτικό κόστος, προς όφελος των πολιτικών εκείνων δυνάμεων που επιθυμούν την κοινωνική αναστάτωση και την ανατροπή της κοινωνικής ομαλότητας.
  1. Η απόφαση για την ίδρυση, κατάργηση ή μετακίνηση Λαϊκής Αγοράς δεν πρέπει να λαμβάνεται από τον εκάστοτε Δήμαρχο, αλλά από το σύνολο του αιρετού Δημοτικού Συμβουλίου. Έτσι, θα αποφευχθούν οι προσωπικές στρατηγικές και η πελατειακή λογική αντιμετώπισης των πραγμάτων.
  2. Η κλήρωση της θέσης σε μια Λαϊκή Αγορά δεν πρέπει να ισχύει για ένα έτος, αλλά καθόλη την διάρκεια λειτουργίας της συγκεκριμένης Λαϊκής Αγοράς, προκειμένου ο παραγωγός ή ο μικροεπαγγελματίας να διασφαλίζει την πελατεία του. Αντιθέτως, πρέπει να είναι σεβαστή η διαδικασία βελτίωσης των θέσεων στις Λαϊκές μέσω Επιτροπών, στις οποίες συμμετέχει και δικαστικός λειτουργός.
  3. Είναι ανεπίτρεπτη η ρύθμιση που περιορίζει μόνο σε τρεις Λαϊκές τη δράση των απασχολουμένων στη Λαϊκή Αγορά. Είναι ανεπίτρεπτη, γιατί αντίκειται στη λογική της ελεύθερης οικονομίας και κλυδωνίζει τη ροή των καταναλωτών, στην οποία και στηρίζονται οι εργαζόμενοι στις Λαϊκές Αγορές.
  4. Η χωροθέτηση των αγροτεμαχίων που νοικιάζονται από τους παραγωγούς των Λαϊκών Αγορών πρέπει να είναι εντελώς αδιάφορη και να μην αποτελεί τροχοπέδη στη δραστηριοποίηση των ανθρώπων αυτών. Πρόκειται για μια ρύθμιση παράλογη που θυμίζει μεσαιωνικά καθεστώτα και αποπνέει έναν άκρατο ολοκληρωτισμό, εντελώς ασύμβατο με τη σημερινή πραγματικότητα της ελεύθερης και παγκοσμιοποιημένης αγοράς.
Εάν, κύριε Πρόεδρε, προσεχθούν τα προαναφερόμενα σημεία και γίνουν οι δέουσες και ορθές διευθετήσεις, να είστε βέβαιος ότι και η ομαλότητα θα επανέλθει στον κόσμο των Λαϊκών Αγορών, και οι καταναλωτές θα εκτιμήσουν την κυβερνητική ορθοφροσύνη και οι Κασσάνδρες της ανωμαλίας θα διαψευσθούν παταγωδώς.
Είμαι βέβαιος και αναμένω την ευεργετική προσωπική σας συμβολή στην επίλυση του ανακύψαντος ζητήματος. Οι Λαϊκές Αγορές πρέπει να επιζήσουν και να ευημερήσουν, για να προστατευθεί και το βιοτικό επίπεδο των λαϊκών οικογενειών, για τις οποίες η ευαισθησία σας θεωρείται δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη.»

Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!

   

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ