Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

«Είμαι άνεργος! Δεν με παρατάτε με τις εκλογές σας;»


Του Μανώλη Καλαμπόκα

Από τα πλέον συχνά φαινόμενα που παρατηρούμε σε αυτές τις εκλογές είναι η πλήρης σχεδόν απαξίωσή τους και η αποστροφή μεγάλης μερίδας των συμπολιτών μας, ειδικά των νέων Αθηναίων. Επιχειρήματα γι’ αυτό αποτελούν η ανεργία και η οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζουν,  στοιχεία όχι άγνωστα σε όλους μας, ακόμα και από την προσωπική και οικογενειακή μας καθημερινότητα.

Πέραν της αμηχανίας, νομίζω ότι η απάντηση είναι απλή και σαφής: γιατί η αποχή από τα κοινά και την πολιτική θα δημιουργήσουν έναν ακόμη πιο φαύλο κύκλο: να ασχολούνται και να εκλέγονται «επαγγελματίες πολιτικοί», όλων των πολιτικών «χρωμάτων», που δεν είναι δυνατόν να αισθανθούν την αδικία και την αγωνία του Αθηναίου σήμερα, αφού οι ίδιοι θα είναι πάντα «βολεμένοι» .


Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η ενασχόληση σε επίπεδο Δημοτικής Αρχής ανθρώπων γηγενών, που να γνωρίζουν τα προβλήματα της πόλης, χωρίς οικονομικές εξαρτήσεις, με πολιτικό προσανατολισμό αλλά κυρίως που να βιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών τους. Διότι, αν και σοβαρά ζητήματα όπως αυτό της ανεργίας είναι σχεδόν αδύνατο να επιλυθούν σε επίπεδο Δήμου, είναι βέβαιο ότι η καθημερινότητά μας μπορεί, υπό αυτές τις συνθήκες, να βελτιωθεί ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες!
 
 
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
Γεννήθηκε στις 13/4/1982 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην περιοχή των Αμπελοκήπων,όπου διαμένει μέχρι και σήμερα.
Είναι μέλος μιας τετραμελούς οικογένειας και έχω έναν αδελφό.
ΣΠΟΥΔΕΣ
Φοίτησε όλες τις σχολικές τάξεις στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο και αποφοίτησε αριστούχος το 2000.
Το 2000 κατόπιν Πανελληνίων Εξετάσεων πέρασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 2006.
Το 2007 ανακηρύχθηκε υποψήφιος Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη Μαιευτική και Γυναικολογία.
Το 2009 απέκτησε το μεταπτυχιακό τίτλο στη   Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
Το 2012 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη Μαιευτική και Γυναικολογία.
Όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχε σε Ιατρικά Συνέδρια τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού με δικές του δημοσιεύσεις-εργασίες.
Μιλάει άριστα την Αγγλική και Γαλλική Γλώσσα.
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό ως στρατεύσιμος ιατρός.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Από το 2008 έως και το 2010 εργάσθηκε ως ειδικευόμενος ιατρός στη Μαιευτική-Γυναικολογία στο Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας.
Από το 2012 έως και σήμερα εργάζεται στη Β΄ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική  Πανεπιστημίου Αθηνών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
2004: Εκλογή στη θέση του υπευθύνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιατρικής Αθηνών.
2005: Εκλογή στη Γραμματεία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Αθήνας.
2005-2006: Τομεάρχης της Ιατρικής-Οδοντιατρικής-Νοσηλευτικής Σχολής Αθηνών.
2006-2007: Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Αθήνας.
2008: Εκλογή στη θέση του Προέδρου του Τοπικού  Συμβουλίου Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν)  του Δήμου Αθηναίων, θέση στην οποία παραμένω έως και σήμερα.
2010: Συμμετείχε ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην 7η Εκλογική Περιφέρεια του Δήμου Αθηναίων με το συνδυασμό «Αθήνα, πόλη της ζωής μας» όπου κατέλαβε την 3η θέση (από 17 συνυποψήφιους)  με σύνολο 2.400 σταυρών, εκλόγιμη θέση εάν είχε νικήσει ο συνδυασμός.
2011: Διοικητικός Σύμβουλος Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης (Ο.Ν.Α) Δήμου Αθηναίων
ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Αθλητής Σκοποβολής σωματείου ΑΘΛ.Ο.Σ.
www.kalampokas.com

Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!

 
 
 
 

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • Βρέθηκε σώος ο 58χρονος - Η περιπέτεια του κ.Manci Foti έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο 58χρονος, βρίσκεται πλέον κοντά στα ο...
    Πριν από 10 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα