- Ο Νικήτας Κακλαμάνης εξηγεί γιατί ψήφισε παρών στο άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου
- Αποκαλύπτει τι έγινε πριν την ψηφοφορία στη Βουλή στα γραφεία του Τάκη Μπαλτάκου και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Καρφώνει τον Γιάννη Στουρνάρα.
- Τι απαντά σε όσους τον κατηγορούν οτι δήλωσε παρών για ψηφοθηρικούς λόγους για το Δήμο Αθηναίων
- “Ο Σαμαράς άλλα έλεγε προεκλογικά άλλα κάνει τώρα. Πολιτικά είμαστε ξένοι, προσωπικά δεν ξεχνώ ούτε φιλίες, ούτε αγάπες” τονίζει στο Newsit
- “Δεν έχω μιλήσει με κανέναν απολύτως από τη ΝΔ μετά τη διαγραφή μου” υπογραμίζει ο Ν.Κακλαμάνης


 Είναι αναμφισβήτητα το πρόσωπο της ημέρας μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ. Είχε προηγηθεί η άρνηση του να ψηφίσει το άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Ο λόγος για τον Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στο Newsit, μίλησε για όλους και για όλα.
Γιατί διαφώνησε με το πολυνομοσχέδιο
“Υπενθυμίζω” τονίζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και ανεξάρτητος πια βουλευτής ” ότι το πολυνομοσχέδιο είχε 3 άρθρα, το 2 και το 3 τα ψήφισα, αρνήθηκα ψήφο γιατί η λέξη παρών σημαίνει άρνηση ψήφου στο άρθρο 1 που στην ουσία ήταν η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Δεν εδήλωσα όχι γιατί μέσα σε αυτό το άρθρο, κατά την άποψή μου με δόλιο πολιτικά τρόπο είχε μπει και η διανομή του πλεονάσματος, τα 530 εκατομμύρια ευρώ σε ένα κομμάτι ανθρώπων που έχουμε αδικήσει και επομένως δεν ήθελα να πω όχι εξαιτίας αυτού του πράγματος και είπα παρών που είναι άρνηση ψήφου.
Ο κυριότερος λόγος ηταν οτι πολιτικά το άρθρο 1 κατά τη δική μου την άποψη πλήττει την καρδιά της ιδεολογίας της παράταξής μου όπως εγώ τη γνώρισα και όπως την καθόρισε το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Και αυτό σημαίνει οτι το άρθρο 1 συνδυάζει την αποκατάσταση κάποιων αδικιών με την καταστροφή της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας που είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Μπορεί να είχε πέσει η δημοσιότητα πάνω στο θέμα του γάλακτος και των φαρμακείων αλλά δεν ήταν μόνο αυτά. Ηταν από τα περίπτερα μέχρι τα φωτοβολταϊκά όπου εδώ συνέβη η επανάληψη του φαινομένου των κρατικών ομολόγων, που αφού σπρώξαμε τον κόσμο να πάρει κρατικά ομόλογα μετά τα κουρέψαμε και έχασαν λεφτά και τώρα εδώ οσοι πήραν δάνεια ή επιδοτήσεις για να κάνουν φωτοβολταϊκά, κουρεύουμε τις τιμές και τους οδηγούμε σε καταστροφή οικονομική.
Ενα λοιπόν είναι αυτό και δεύτερον υπενθυμίζω οτι λίγο μετά τις γιορτές, ψηφίστηκε στη Βουλή και ήμουν κι εγώ ένας από αυτούς που το ψήφισαν με πολύ βαριά καρδιά, το νομοσχέδιο, που είναι νόμος πλέον του κράτους, για την φορολογία της ακίνητης περιουσίας.
Στην ουσία ήταν το πρώτο μεγάλο χτύπημα στη μέση αστική τάξη και τώρα έρχεται αυτό το πολυνομοσχέδιο με το άρθρο 1 που δίνει το τελικό χτύπημα στη μέση αστική τάξη. Πέραν της ιδεολογικής μου τοποθέτησης, η μέση αστική τάξη είναι η ραχοκοκαλιά της αστικής δημοκρατίας. Και τι άφησε άθικτο αυτό το πολυνομοσχέδιο εχθές; Εργασιακές σχέσεις τις άγγιξε, επικουρικά ταμεία τα άγγιξε, μέχρι και τα περίπτερα τα άγγιξε.

Το…τρελό παρασκήνιο στα γραφεία του Τάκη Μπαλτάκου και του Ευάγγελου Βενιζέλου και το κάρφωμα στον Στουρνάρα
 

Το θαύμα της φύσης!
6940784526, meditext.ath@gmail.com
Ο Νικήτας Κακλαμάνης αποκάλυψε οτι υπήρξε και απίστευτο παρασκήνιο πριν την χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή. Οπως χαρακτηριστικά είπε “το χειρότερο απ΄όλα είναι οτι αυτά που είδατε εσείς μέσα στη Βουλή, με την πολιτική ανοησία του κυρίου Τσίπρα καταρχήν, το λάθος του κυρίου Σταμάτη που απεδέχθην την πρόταση μομφής εν συνεχεία, δεν είναι τίποτα μπρος σε αυτά που διαδραματίστηκαν στους διαδρόμος της Βουλής, στο περιστύλιο και σε γραφεία.
Ποια γραφεία; Το γραφείο του κυρίου Μπαλτάκου και το γραφείο του κυρίου Βενιζέλου, όπου βουλευτές πηγαίναμε μαζί με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων προκειμένου να βελτιώσουμε διατάξεις. Και ενώ συμφωνούσαμε με τον γραμματέα της κυβέρνησης και πρέπει να πω και σε κάποια και με τον κύριο Βενιζέλο, έρχονταν οι αρμόδιοι Υπουργοί, κυρίως ο κύριος Στουρνάρας και μας έλεγε “ενημερώσαμε την τρόϊκα και ειπαν αν αλλάξετε και ένα και δε το δεχόμαστε, δε σας δίνουμε τη δόση. Μιλήσαμε με την τρόϊκα και δεν δέχονται αλλαγή ούτε μιας φράσης.
Ε, με συγχωρείτε, εντάξει, με όση προσωπική, πολιτική αξιοπρέπεια μου έχει απομείνει, -αναφέρομαι μόνο στον εαυτό μου και δεν κριτικάρω κανέναν συνάδελφό μου- ε, δεν μπορούσα πλέον να συνεχίσω να νομοθετώ με βάση μόνο τις εντολες της τρόϊκας”.
Τι απαντά σε όσους τον κατηγορούν οτι δεν ψήφισε για ψηφοθηρικούς λόγους στο Δήμο Αθηναίων
“Καταρχάς, ούτως ή αλλως η λαϊκή βάση της παράταξή μου που στην πλειοψηφία της ανήκει σε αυτό που λέμε λαϊκή δεξιά, με είχε περιστοιχίσει από την πρώτη στιγμή της υποψηφιότητας μου. Δεύτερον αν εινα τόσο εύκολο να πεις όχι η παρών σε ένα τέτοιο νομοσσχέδιο, ε, γιατί δεν το κάνανε και άλλοι, αυτοί που θα με κατηγορήσουν ενδεχομένως. Και τρίτον, ο βουλευτής μένει και δίνει τις μάχες του μέσα στη Βουλή και δεν κρύβεται. Εάν κρυφτείς, είτε παραιτούμενος είτε με άλλο τρόπο, τότε δεν εκπροσωπείς αυτούς που σου έχουν δώσει την εντολή να τους εκπροσωπήσεις. Οσοι λοιπόν το πουν αφού το νομίζουν τόσο εύκολο, περιμένω στο επόμενο νομοσχέδιο να πουν ναι ή όχι.
Και να σας πω και κάτι άλλο; Μπαίνει άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις ευρωεκλογές όπου θα υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτού και υποψηφίου. Ας το κάνουν και για τις δημοτικές εκλογές, εγώ δεν έχω κανένα προβλημα, θα παραιτηθώ τότε από βουλευτής και θα επιλέξω να είμαι υποψήφιος. Αλλά για να δω τι θα πουν άλλοι υποψήφιοι που είναι βουλευτές όπως ο κύριος Ιωαννίδης, ο κύριος Καλαφάτης κτλ.
Στο ερώτημα εάν του ζήτησαν πίσω τη βουλευτική έδρα ο κύριος Κακλαμάνης απάντησε ” όχι δεν είχα καμία επαφή με κανέναν απολύτως. Και να σας πω και κάτι άλλο; Εντάξει, τα πρόσωπα μπορούν να διαγράφονται τυπικά, γιατί υπάρχει η τυπική διαγραφή, υπάρχει και η ουσιαστική, τις αρχές όμως και τις ιδεολογίες μιας παράταξης δεν μπορεί να τις διαγράψει κανένας, απολύτως κανένας. Και αυτές είναι αποτυπωμένες σε χαρτιά πάρα πολλά χρόνια πριν”.

“Ο Σαμαράς άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα κάνει”
 
Στο ερώτημα τι ειναι αυτό που τον έχει απομακρύνει από τον αλλοτε συνοδοιπόρο του και στην Πολιτική Ανοιξη, Αντώνη Σαμαρά ο Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε ” κατά κύριο λόγο η εφαρμοζόμενη πολιτική. Δεν είμαι ούτε ουτοπιστής, ούτε ζω σε άλλη χώρα. Ξέρω ότι κάποια πράγματα έπρεπε να γίνουν, αλλά όχι να είναι στην ακριβώς αντίθετη πλευρά από τις αρχές και τις ιδεολογίες της παράταξης. Και από αυτά που προεκλογικά είχαμε εμείς δεσμευτεί στη ΝΔ, δια στόματος του Αντώνη Σαμαρά, να πράξουμε ως κυβέρνηση. Ακούστε στο ηχητικό ντοκουμέντο τι υποσχόταν ο πρωθυπουργος στην τελευταία του προεκλογική ομιλία στο Σύνταγμα και πείτε μου τι σχέση έχουν αυτά με αυτά που ψηφίστηκαν εχθές.
Επαναλαμβάνω, κάποιοι συμβιβασμοί και υποχωρήσεις έπρεπε να γίνουν, δεν πετώ στα σύννεφα, αλλά όχι να πάμε και στην άλλη άκρη. Και πρέπει να σας πω οτι είχα αναθαρρήσει και λίγο καθώς είχαμε ψηφίσει έναν προϋπολογισμό που δεν τον είχε εγκρίνει η τρόϊκα. Και είπα δοξα τω Θεώ, αλλάζουμε γραμμή πλεύσης. Ψηφίσαμε μετά ένα σχέδιο νόμου για τους πληστειριασμούς, μπορεί να μην ήταν το τέλειο αλλά είχε πολλές βελτιώσεις για να μην χάνουν οι άνθρωποι τα σπίτια τους. Δεν το ήθελε η τρόϊκα, τώρα ομως ξαναγυρίσαμε σε αυτά που θέλουν μόνο εκείνοι.

“Πολιτικά είμαι ξένος με την ηγεσία της ΝΔ, προσωπικά δεν ξεχνώ ούτε φιλίες, ούτες αγάπες”
 
Εγώ δε νοιώθω ξένος με τη βάση της ΝΔ και ούτε η βάση της ΝΔ νοιώθει ξένη μ΄εμένα. Μια ματιά στο διαδίκτυο μου και στο facebook μου θα σας πείσει περί αυτού. Με την ηγεσία της ΝΔ δε θα σας πω οτι περνάμε τις καλύτερες των σχέσεων μας. Ανθρωπίνως δε με απασχολούν αυτά τα πράγματα, εγώ δε αλλάζω και δε λησμονώ φιλίες αλλά πολιτικά ναι, είμαστε σε δυο διαφορετικές κατευθύνσεις. Πολιτικά λοιπόν ναι είμαστε ξένοι, αλλά προσωπικά δεν ανήκω σε αυτούς που ξεχνούν φιλίες, αγάπες ή και τα λάθη τους”.

πηγή: newsit