Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Στέλιος Ροντούλης: Διασώζουμε την κληρονoμιά μας, ενισχύουμε το θρησκευτικό τουρισμό

Σε μια σημαντική και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εξαγγελία προχώρησε ο υπ. Δήμαρχος Τυρνάβου, Στέλιος Ροντούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του σε τηλεοπτική εκπομπή.
Ανακοίνωσε ότι ως νέα Δημοτική Αρχή θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μετατραπεί το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στον Τύρναβο σε γυναικεία Μονή, η οποία θα φιλοξενεί δύο μοναχές και θα ενσωματώνει το σχεδιαζόμενο Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης.
Η λογική του όλου εγχειρήματος αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πόλου έλξης θρησκευτικού τουρισμού, που εκ παραλλήλου θα διαθέτει την υποδομή διάσωσης της Τυρναβίτικης θρησκευτικής κληρονομιάς, η οποία πολλάκις κατά το παρελθόν υπέστη βανδαλισμούς και μετατράπηκε σε κλοπιμαία.
Το ενδιαφέρον είναι ότι η πρόταση Ροντούλη συνάντησε την ευρεία αποδοχή των Τυρναβιτών και των εκκλησιαστικών κύκλων, καθόσον αμέσως έγινε αντιληπτή η αναπτυξιακή της διάσταση και η πολιτιστική της στόχευση. Επιπροσθέτως, μάλιστα, η συγκεκριμένη πρόταση αποδεικνύει την ομορφιά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όταν ο πολιτικός ρεαλισμός συναντά την ευφυΐα και τον πολιτικό οραματισμό.

πηγή: paidis.com


Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ