Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Το μήνυμα Ροντούλη για την Εργατική Πρωτομαγιά

"Το μήνυμα του εορτασμού της Πρωτομαγιάς είναι διαχρονικό και έχει πανανθρώπνη διάσταση" τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου.
Επιπρόσθετα ο κ. Ροντούλης τονίζει τα εξής: «Ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα στην εργασία, για να αναπτύξει τις ιδιαίτερες κλίσεις του, να διαμορφώσει την ιδιοσυστασία του και να διασφαλίσει ένα ανεκτό επίπεδο διαβίωσης για την οικογένειά του.
Έτσι, η ανεργία, η καταπάτηση του εργατικού δικαίου και η παραβίαση των κανόνων ασφαλείας κατά την ώρα της οιασδήποτε εργασίας ουσιαστικά υποβαθμίζουν τον ανθρώπινο πολιτισμό, τρομοκρατύν τον εργαζόμενο και κηλιδώνουν την ανθρώπινη υπόσταση.
Η νοηματοδότηση, λοιπόν, της Πρωτομαγιάς δεν πρέπει να μείνει σταλόγια, αλλά να περάσει στα έργα. Οι ευκαιρίες πλήρους απασχόλησης, η διασφάλιση αξιοπρεπών μισθών, οι ολοκληρωμένες ασφαλιστικές-υγειονομικές παροχές στυς εργαζόμενους, η υλοποίηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας κατά την εργασία ο σεβασμός των προνοιών του εργατικού δικαίου και κυρίως, η έμπρακτη και σθεναρή καταπολέμηση της ανεργίας πρέπει να αποτελούν τον ουσιαστικό πυρήνα κάθε κυβερνητικής δράσης, καθόσον επί των προταγμάτων αυτών ερείδεται η κοινωνική ομαλότητα, σταθερότητα και ευρυθμία.»
πηγή


Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!

   

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ