Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Ο ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ! Επιστολή στον πρωθυπουργό

σαμαρο (Αντιγραφή) (Αντιγραφή)Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ώστε να δοθούν άμεσα τα χρήματα που οφείλει το κράτος στους κτηνοτρόφους, ζητά με επιστολή του προς τον κ. Σαμαρά ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Ροντούλης. 
Στην επιστολή του στην οποία υποστηρίζει ότι ο υπουργός κ. Τσαυτάρης είναι ακατάλληλος, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει τα εξής:

“Κύριε Πρόεδρε,
Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσω ότι ο κτηνοτροφικός κόσμος της χώρας βιώνει μια ιδιαιτέρως σκληρή οικονομική πραγματικότητα, η οποία εγκυμονεί κινδύνους για την βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και το  εισόδημα των κτηνοτροφικών οικογενειών.
Αντί, όμως, το καθ’  ύλην αρμόδιο Υπουργείο να σταθεί ως αρωγός και συμπαραστάτης στο πλευρό των κτηνοτρόφων, δείχνει μια ανεκδιήγητη παγερή αδιαφορία που εξοργίζει κυριολεκτικά τους παραγωγούς. Μάλιστα, ο υπουργός κ. Τσαυτάρης έχει φτάσει στο σημείο να αρνείται να συναντηθεί με τους θεσμικούς εκπροσώπους των κτηνοτροφικών φορέων, θεωρώντας ότι το ΥΠΑΑΤ είναι φέουδο και τσιφλίκι του.
Προφανώς, ο κ. υπουργός δεν έχει αντιληφθεί ότι ο κτηνοτρόφος περιμένει την εξισωτική, τα χρήματα του άρθρου 68, την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, την επιστροφή του ΦΠΑ και τα χρήματα που δικαιούται μέσω των προγραμμάτων της βιολογικής κτηνοτροφίας, απλά για να επιβιώσει η οικογένειά του και τα ζωντανά του και όχι για να πλουτίσει.
Έτσι, αντί του σωστού προγραμματισμού, για να φτάσουν εγκαίρως τα χρήματα αυτά στις τσέπες των κτηνοτρόφων, ο κ. Τσαυτάρης περί άλλων τυρβάζει, πιστοποιώντας για πολλοστή φορά την ανυπαρξία και ακαταλληλότητά του.            Τούτων δοθέντων, κύριε Πρόεδρε , φρονώ ότι πρέπει προσωπικά να ασχοληθείτε με τα ζητήματα του πλέον παραγωγικού τομέα της ελληνικής οικονομίας και να ενημερωθείτε εσείς ο ίδιος από τους θεσμικούς εκπροσώπους των κτηνοτρόφων για τα προβλήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητά τους, ώστε να δρομολογηθούν οι λύσεις και να επανέλθει η αισιοδοξία στα πρόσωπα των ανθρώπων που κρατούν ζωντανή την ελληνική ύπαιθρο.
Ιδιαιτέρως, μάλιστα, πρέπει να ασχοληθείτε σοβαρά με το μέγα πρόβλημα της δραματικής μείωσης της εξισωτικής αποζημίωσης (από 160 εκατ. ευρώ στα 50 εκ. ευρώ), δεδομένου ότι τα χρήματα αυτά δίνονται σε ανθρώπους που διατηρούν τις εκμεταλλεύσεις τους σε δύσκολες εδαφοκλιματικές συνθήκες και δεδομένου ότι υπάρχει δική σας δέσμευση για την διατήρηση του ποσού της εξισωτικής στα προτεραία επίπεδα.
Είμαι σίγουρος, κ. Πρόεδρε, ότι σύντομα και έμπρακτα θα σηματοδοτήσετε το προσωπικό σας ενδιαφέρον για τον κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας, παρακάμπτοντας το εμπόδιο του ακατάλληλου υπουργού.
Τύρναβος 10-5-2014
Με ειλικρινή αισθήματα αφοσίωσης και εκτίμησης
Αστέριος Γ. Ροντούλης”


Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!

Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ