Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Σε φιλικό περιβάλλον στην Ελλάδα και πάλι, ο ηλικιωμένος που είχε βρεθεί περιπλανώμενος στο Ρόττερνταμ!

P1000630Χάρη στο SILVER ALERT, ξαναβρήκε τους οικείους του!
Public Health Department of the City of Rotterdam  :
"The city of Rotterdam, the Netherlands would like to thank Silver Alert for their extensive assistance and active cooperation in this troubling case."
 
 
Ξαναβρήκε τους οικείους του και επέστρεψε σε ασφαλές περιβάλλον στην Ελλάδα, χάρη στην ενεργοποίηση του SILVER ALERT ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ο κ. Ιωάννης Δαμασκηνός, που είχε βρεθεί περιπλανώμενος στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας, τη νύχτα της 03/05/2014.


Ο 76χρονος εντοπίσθηκε περιπλανώμενος αμνήμων από την Αστυνομία της πόλης του ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ της Ολλανδίας την νύχτα της  03/05/2014.

Η Κοινωνική Υπηρεσία της Μ.Κ.Ο. ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ ενημερώθηκε από την υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ την 19/05/2014 για το περιστατικό και της ζητήθηκε η συνδρομή για το χειρισμό του.
Άμεσα τέθηκε σε λειτουργία ο μηχανισμός του SILVER ALERT για ηλικιωμένους αγνώστων στοιχείων.
Αξιοποιώντας τις πληροφορίες που έφταναν καθημερινά από τους εθελοντές αναζήτησης και πολίτες στη Γραμμή SOS 1065, η Κοινωνική Υπηρεσία της Μ.Κ.Ο. ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, εντόπισε το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του ηλικιωμένου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ ταυτόχρονα προέβη σε ενέργειες και συνεννοήσεις με την υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, κρατικές υπηρεσίες, ιδιωτικές εταιρίες και ιδρύματα στην Ελλάδα, για την επιστροφή του σε ασφαλές περιβάλλον στην πατρίδα.
Ο κ. Ιωάννης Δαμασκηνός νοσηλεύτηκε για τρείς εβδομάδες σε Νοσοκομείο του ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ  όπου του έγιναν οι κατάλληλες εξετάσεις, ώστε να επιτραπεί από τους θεράποντες ιατρούς η  αεροδιακομιδή του.

Σε συνεργασία με την υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ την Πέμπτη 19/06/2014 πραγματοποιήθηκε η αεροδιακομιδή του συνοδεία δύο Ολλανδών νοσηλευτών.
P1000627Με την ευγενική χορηγία της INERAMERICAN, o 76χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο της εταιρίας, συνοδεία του προέδρου της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ κ. Γεράσιμου Κουρούκλη και των Ολλανδών νοσηλευτών, στην Ψυχογηριατρική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» , για βραχεία νοσηλεία, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να φιλοξενηθεί στο ίδρυμα «Άγιος Παντελεήμονας».

Ο κ. Ιωάννης Δαμασκηνός, βρίσκεται πλέον σε ασφαλές περιβάλλον και κοντά στους δικούς του ανθρώπους!

Η άριστη συνεργασία του SILVER ALERT με την ΕΛ.ΑΣ. και η στήριξη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, σε συνδυασμό με την ευγενική ανταπόκριση κοινωνικής ευαισθησίας της INTERAMERICAN, των διοικούντων του Γ.Ν.Θ.  «Γεώργιος Παπανικολάου» και του ιδρύματος «Άγιος Παντελεήμονας» και των εθελοντών του SILVER ALERT, οδήγησαν σε αίσιο τέλος την περιπέτεια ενός ακόμα ηλικιωμένου!
P1000623
Αξίζει ιδιαίτερης μνείας η συνδρομή της εταιρίας INTERAMERICAN, η οποία για δεύτερη φορά διαθέτει δωρεάν τις υπηρεσίες της για τις ανάγκες του SILVER ALERT, δείχνοντας την ιδιαίτερη κοινωνική της ευαισθησία.

Η ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ και το SILVER ALERT HELLAS, είναι έτοιμο να στηρίξει με κάθε πρόσφορο μέσο τους ηλικιωμένους μας, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Η εμπειρία και η αποτελεσματικότητα των στελεχών της Κοινωνικής Υπηρεσίας της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, καθώς πρόκειται για το τρίτο περιστατικό που χειρίζονται διακρατικά, καταξιώνει το SILVER ALERT HELLAS και σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε συνδυασμό και με την αναγνώρισή του από την Ε.Ε. ως «καλή πρακτική» και δίνει την ορθή εικόνα στους Ευρωπαίους Εταίρους μας για τη λειτουργία του εθελοντισμού στην Ελλάδα και το φιλότιμο του Έλληνα!

Η αναφορά του Public Health Department of the City of Rotterdam, που παρατίθεται δίνει ένα σύντομο ιστορικό της υπόθεσης: 

«We found mr. D. wandering the streets of Rotterdam, the Netherlands in a total neglected state. He couldn’t remember a thing: not how he came here, not where he was staying, not even where he came from. After searching through his pockets we found some identification.
We, the Public Health Department of the City of Rotterdam, were dealing with a Greek resident who was very confused and had severe memory problems.
After some intensive searching I addressed ‘Fos sto Tunnel’ at first to find any known relatives of mr. D. In the meantime mr. D. received medical treatment in Rotterdam because of both his mental and his physical condition.
While waiting for the broadcast and results of ‘Fos sto Tunnel’ I got in contact with mr. Gerasimos Kourouklis of ‘Silver Alert’ Greece. He immediately called me to ask what I needed for mr. D. and also how he, and his organization, could help us in any way.
This was the moment when the repatriation of mr. D. to Thessaloniki, Greece took a great leap forward.
While Gerasimos arranged everything in Greece: a place to stay for mr. D. in the local hospital (elderly ward), the transportation from the airport to the hospital by ambulance and also the contact with any known relatives in Greece, I arranged the flight from Amsterdam to Greece and the medical transfer.
Eventually mr. D. got transferred from Rotterdam to Thessaloniki without any problems and with the great help of Silver Alert.
The city of Rotterdam, the Netherlands would like to thank Silver Alert for their extensive assistance and active cooperation in this troubling case
 
Met vriendelijke groet,

Tim Somers
Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige
Gemeente Rotterdam
Kwetsbare Personen
Team “Vangnet & Advies”
 
ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ! newΛαμβάνοντας υπόψη:  Α. το μεγάλο αριθμό κλήσεων που δέχεται η Εθνική Γραμμή SOS 1065 για τον εντοπισμό ηλικιωμένων, που αδυνατούν να θυμηθούν τα προσωπικά τους στοιχεία ή τα στοιχεία των οικείων τους, από πολίτες και δημόσιους φορείς,   Β. την ανάγκη ενημέρωσης του κοινού για περιπτώσεις ηλικιωμένων που δεν έχειδηλώσει το συγγενικό περιβάλλον την εξαφάνισή τους, είναι αγνώστων στοιχείων, πάσχουν από Alzheimer, γεροντική άνοια και συναφείς διαταραχές και έχουν εντοπισθεί από πολίτες ή δημόσιες υπηρεσίες,  Γ. την ανάγκη οργανωμένης διαχείρισης των σχετικών αναφορών με την εύρυθμη συνέργεια των ελληνικών Αρχών, η Μ.Κ.Ο. ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, σχεδίασε και ενεργοποίησε την επέκταση της λειτουργίας του SILVER ALERT HELLAS και για τις περιπτώσεις αυτές, προκειμένου να προστατευθούν ανοϊκοί ηλικιωμένοι που εντοπίζονται συμπτωματικά από κρατικούς φορείς ή διερχόμενους πολίτες και οι οποίοι ελλείψει θεσμικού πλαισίου και κατάλληλων δομών πρόνοιας καταλήγουν σε ψυχιατρικά ιδρύματα, σε κρατητήρια ή στη φυλακή ή αφήνονται ξανά ελεύθεροι να περιπλανώνται άστεγοι.
Η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, με το Silver Alert Hellas και την Εθνική γραμμή SOS για τους ηλικιωμένους «1065», με τη βοήθεια των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών κατορθώνει να κινητοποιεί την κοινωνία για να βρει τους ηλικιωμένους που αναζητούνται και να επαναφέρει στο οικείο περιβάλλον ηλικιωμένους που μπορεί να βρίσκονται σε κίνδυνο.
Στην προσπάθεια αυτή, χρειάζεται η συνεργασία όλων μας, πολιτών, ιδιωτικών και δημόσιων φορέων. Ευχαριστούμε εκ μέρους των ηλικιωμένων όλους όσους συμμετέχουν και συνεργάζονται στο πρόγραμμα SILVER ALERT HELLAS της Μ.Κ.Ο. ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ιδιαίτερα τους εθελοντές μας που με ευαισθησία και συνέπεια στηρίζουν την προσπάθειά μας.


Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας
Τ: 210 6917125, 210 6990885
E-mail: pelina-communication@lifelinehellas.gr,communication@lifelinehellas.gr, pelinath@yahoo.gr
 www.lifelinehellas.gr
www.1065.gr
http://www.facebook.com/group.php?gid=38809959733&ref=mf
 

Η παραλία σας περιμένει!

Η παραλία σας περιμένει!
Αδυνατίστε, αποκτήστε σφιχτό κορμί χωρίς κυτταρίτιδα με προϊόντα της φύσης!
 

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ