Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΣΤΟ WEMBLEY: ΤΕΛΙΚΟΣ 1971 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ vs Ajax FULL MATCH


Σύλλογος μεγάλος, δεν υπάρχει άλλος. Έτσι ξεκινάει ο ύμνος του Παναθηναϊκού και όταν το Τριφύλλι έφτανε το 1971 στον τελικό του σημερινού Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στην υπερδύναμη που λεγόταν Άγιαξ, αφομοίωνε με τον πιο ένδοξο τρόπο το στίχο.
Ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι μπορούσε. Οι Ολλανδοί του Μίχελς, όμως, ήταν ανίκητοι, με το total football να εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο από τον Κρόιφ, τον Νέεσκενς και τους άλλους. Τελικό σκορ 2-0 υπέρ των Ολλανδών, αλλά οι Πράσινοι είχαν αφήσει άφωνη την Ευρώπη με τις ομάδες που είχαν αφήσει εκτός. Ερυθρός Αστέρας, Έβερτον...
Οι Ολλανδοί μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκαν μόλις στο 5ʼ. Ο Κάιζερ μετά από ατομική προσπάθεια από αριστερά, επιχείρησε σέντρα προς την εστία του Οικονομόπουλου, με τον Βαν Ντάικ να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
Στη συνέχεια οι πράσινοι προσπάθησαν και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 14ʼ, όταν ο Βλάχος με μακρινή μπαλιά βρήκε το κεφάλι του Αντωνιάδη, όμως ο τελευταίος αστόχησε, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Στούι.
Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, ο Τάκης Οικονομόπουλος, ήταν εκείνος που στάθηκε φύλακας-άγγελος της εστίας της ομάδας του και στο 38ʼ, όταν απέκρουσε με υπερένταση το σουτ του Σβαρτ. Στο 43ʼ οι πράσινοι έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Χάρης Γραμμός μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια, βρήκε μέσα στην περιοχή του Άγιαξ τον Καμάρα, όμως ο «πολέμαρχος» σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Στούι.
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, με τον Άγιαξ να προσέχει περισσότερο τα «μετόπισθεν», καθώς ο Παναθηναϊκός έδειξε πως ήταν ικανός να κάνει τη ζημιά.
Μοναδική αξιόλογη στιγμή για τους πράσινους ένας συνδυασμός του Δομάζου με τον Φυλακούρη στο 49ʼ, με τον τελευταίο όμως να μην προλαβαίνει την μπάλα, λόγω κακής συνεννόησης. Στο τελευταίο όμως δεκάλεπτο, οι παίκτες του Τριφυλλιού είχαν προωθηθεί στην επίθεση και σε μια αντεπίθεση των Ολλανδών, ο γνωστός μας Άρι Χαάν (δούλεψε προπονητής από τον ΠΑΟΚ), σούταρε διαγώνια, με την μπάλα να κοντράρει στο πόδι του Καψή, να παίρνει ύψος και να ξεγελά τον Οικονομόπουλο.
'Ηταν το 87' και ο πίνακας έγραφε 2-0.
Άγιαξ (Ρίνους Μίχελς): Στούι, Βάσοβιτς, Σουρμπίρ, Χουλσόφ, Γκ. Μιούρεν, Νέσκεενς, Ραίντερς (46ʼ Μπάλεκνμπουργκ), Σβαρτ, (46ʼ Χααν), Βαν Ντάικ, Κρόιφ, Κάιζερ. 
Παναθηναϊκός (Φέρεντς Πούσκας): Οικονομόπουλος, Τομαράς, Βλάχος, Σούρπης, Καψής, Καμάρας, Γράμμος, Φυλακούρης, Ελευθεράκης, Δομάζος, Αντωνιάδης.

πηγή

Ενοχλητικά και επικίνδυνα!

Ενοχλητικά και επικίνδυνα!
Ο πιο αποτελεσματικός φυσικός σύμμαχος κατά των κουνουπιών!

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ