Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Η πίτσα που βρήκε τη χρυσή τομή

Η πίτσα που βρήκε τη χρυσή τομή
Αν ανοίξεις το λεξικό (ή τον Τσελεμεντέ) και ψάξεις το "πίτσα" δεν θα βρεις τις λεπτές ιταλικές, ούτε τις "copy-paste" των αλυσίδων. Θα βρεις μια πίτσα σαν τη "Golden" στην Αργυρούπολη. (210 9944990)

Χάρης Σοφιανός 

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την πίτσα. Λάθος. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την σπιτική πίτσα. Πάλι λάθος. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την σπιτική πίτσα που την φτιάχνει άλλος. Όπως η Golden Pizza, δηλαδή, η καλύτερη σπιτική πίτσα, που δεν τη φτιάχνεις σπίτι σου.
Η Golden Pizza έχει καταφέρει κάτι μοναδικό: έχει βρει τη χρυσή τομή μεταξύ αυτού που λέμε "σπιτικό" και "απ' έξω". Είναι, δηλαδή, μια κλασσική οικογενειακή, πιτσαρία της γειτονιάς, η οποία παίζει... μεγάλη μπάλα στην Αργυρούπολη. Η πίτσα του κ. Θανάση όχι μόνο τα βάζει με τις γνωστές αλυσίδες, αλλά τους ρίχνει τάπα, βγαίνει στον αιφνιδιασμό και τους καρφώνει και στη μούρη.
Και η μπασκετική ορολογία δεν είναι τυχαία, διότι αν δεν πάρεις τηλέφωνο να παραγγείλεις και περάσεις από το μαγαζί (που κάνει μόνο delivery και παραλαβή στο κατάστημα) στην κάθετο της Κύπρου (Ειρήνης 49), τότε αποκλείεται να μη συζητήσεις για την πορτοκαλί μπάλα, με τη συζήτηση να κυμαίνεται από την τοπική ομάδα, ως το ΝΒΑ.
Και μην τολμήσεις να πεις όχι αν βγει ξαφνικά "μια πιτσούλα για ζέσταμα". Κάτσε να την απολαύσεις.
Γενικά, η φάση είναι ότι ξεχνάς αυτά που ήξερες. Δεν έχω τίποτα με τις κλασικές αλυσίδες που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, αλλά εδώ θα φας κανονική πίτσα. Όπως την εννοούμε. Όπως την έχουμε στο μυαλό μας. Ούτε λεπτή ιταλική, ούτε η "ψεύτικη" αφράτη. Κανονική πίτσα. Με το τυρί της, τα αλλαντικά της, τη φρέσκια ντομάτα της και το σπιτικό ζυμάρι, που σε κάνει να παραμιλάς.
Σπεσιαλιτέ είναι η ομώνυμη "golden" , όσο και η σπέσιαλ (σπεσιαλιτέ η... σπέσιαλ; Προφανώς). Αφράτες, ζουμερές και χορταστικές. Ξέχνα τις... φλώρικες, τις λεπτές, τις ιταλικές. Είπαμε να φάμε πίτσα, όχι να πάρουμε γεύση. Τα υλικά (ειδικά το τυρί) είναι έντονα, επιβεβαιώνοντας ακριβώς αυτό που έχουμε στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε πιτσαρία της γειτονιάς.
Το μενού, βέβαια, έχει κι άλλες ιταλικές γεύσεις, όπως κάποια πιάτα με ζυμαρικά. Όλος ο κόσμος, όμως, (έστω αυτός της Αργυρούπολης) τηλεφωνεί στο 210 9944990, για την πίτσα.
Συγγνώμη, αλλά δεν μεγάλωσα ούτε στην Νάπολι, ούτε στην Περούτζια. Με αυτες τις συνοικιακές πιτσαρίες μεγάλωσα σε πόλεις και χωριά. Του ταψιού. Ε τι, μόνο για να μας χορεύουν σ' αυτά τα έχουμε; Ας βάλουμε και μια πιτσούλα...
 
ΠΗΓΗ
 

Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!



Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ