Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει το SILVER ALERT

 

papakostaΣτο δρόμο της άμεσης και ουσιαστικής συνεργασίας, για το καλό των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, βαδίζουν το Υπουργείο Υγείας και η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ.

Θετικότατη ήταν η ανταπόκριση της Υφυπουργού Υγείας κας Κατερίνας Παπακώστα, στις προτάσεις του εθελοντικού οργανισμού ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, για το σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας ουσιαστικής συνεργασίας των Νοσηλευτικών μονάδων και του ΕΚΑΒ με το SILVER ALERT, ώστε να ελαχιστοποιείται ο χρόνος αντίδρασης της κοινωνίας και της πολιτείας σε περιπτώσεις ηλικιωμένων που έχουν χαθεί.
Στην πρόσφατη συνάντηση της Υφυπουργού Υγείας κας Κατερίνας Παπακώστα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Eθελοντικού Oργανισμού ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ κ. Γεράσιμο Κουρούκλη,  εκφράστηκε η πρόθεση και των δύο πλευρών για την υλοποίηση της συνεργασίας αυτής.
Η κα Παπακώστα, ανταποκρίθηκε άμεσα, αποδεικνύοντας την κοινωνική της ευαισθησία και το αίσθημα ευθύνης που τη διακρίνει απέναντι στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.
Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, με το Silver Alert Hellas και την Εθνική γραμμή SOS για τους ηλικιωμένους «1065», με τη βοήθεια των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών κατορθώνει να κινητοποιεί την κοινωνία για να βρει τους ηλικιωμένους που αναζητούνται.
Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Και αυτό, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά  να βρεθούν οι ηλικιωμένοι που βρίσκονται σε κίνδυνο.  
 

Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας
Τ: 210 6917125, 210 6990885
E-mail: pelina-communication@lifelinehellas.gr,
communication@lifelinehellas.gr,
pelinath@yahoo.gr
 www.lifelinehellas.gr

Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!

 

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ