Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Νεκρός βρέθηκε ο Άγγλος τουρίστας που αναζητούνταν με SILVER ALERT

FOUND - JONES

Δεν είχε αίσιο τέλος η περιπέτεια του Robert Arthur Jones. Ο άτυχος ηλικιωμένος, ο οποίος εξαφανίσθηκε στις 19/06/2014 από το Γεράνι, Πλατανιά Κρήτης, βρέθηκε , δυστυχώς, νεκρός.

Συγκεκριμένα, ο Άγγλος τουρίστας χάθηκε την 19/06/2014, όταν ξεκίνησε για πεζοπορία και δεν επέστρεψε.

Την 27/06/2014, η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, με τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών, ενεργοποίησε το SILVER ALERT.
 Στις έρευνες για τον εντοπισμό του πήραν μέρος εκτός από τις Ελληνικές Αρχές και Βρετανοί ειδικοί ερευνητές που έφθασαν στα Χανιά μετά από εντολή του Βρετανού πρωθυπουργού.


Η Κοινωνική Υπηρεσία της Οργάνωσης δέχθηκε, την 05/08/2014 κλήση για την ανεύρεσή και την απώλεια ζωής του 73χρονου τουρίστα. Η σορός του ηλικιωμένου, εντοπίσθηκε σε χαράδρα στην περιοχή Ροδωπού Κισσάμου Χανίων, σε καθιστή θέση κάτω από ένα δέντρο, από περαστικό που είχε πάει στο σημείο για να μαζέψει αλάτι. Ο ιατροδικαστής κ. Σταμάτης Μπελιβάνης που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, με το Silver Alert Hellas και την Εθνική γραμμή SOS για τους ηλικιωμένους «1065», με τη βοήθεια των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών κατορθώνει να κινητοποιεί την κοινωνία για να βρει τους ηλικιωμένους που αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Και αυτό, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά  να βρεθούν οι ηλικιωμένοι που βρίσκονται σε κίνδυνο.  


Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας
Τ: 211-3499700, 210-5246202
E-mail: pelina-communication@lifelinehellas.gr, communication@lifelinehellas.gr, pelinath@yahoo.gr http://www.lifelinehellas.gr
http://www.facebook.com/group.php?gid=38809959733&ref=mf
ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ! newΜόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ