Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Χωρίς δασκάλους το Δημοτικό Σχολείο της Παλαιάς Φώκαιας! Καταργείται στην πράξη το σχολικό λεωφορείο!


Καλή χρονιά κύριε Λοβέρδο!
Καλή αρχή κυρία Δούρου!

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε η σχολική χρονιά στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιάς Φώκαιας, του Δήμου Σαρωνικού.
Το συμπέρασμα που βγαίνει από την ενημέρωση που έκανε ο Διευθυντής του σχολείου σε γονείς και μαθητές, μετά τον Αγιασμό από τον πατέρα Δημήτριο, είναι ότι υπάρχουν τρομερές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, ενώ το "σχολικό" λεωφορείο για τα παιδιά των απομακρυσμένων περιοχών, ουσιαστικά καταργήθηκε!

 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Διευθυντή του σχολείου, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο πέντε (5) δάσκαλοι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν επαρκούν καν για τις έξι τάξεις του σχολείου, πόσο μάλλον για τα τμήματα που πρέπει να δημιουργηθούν. Η δικαιολογία για τις ελλείψεις βέβαια σε όλα τα σχολεία, υπάρχει από το Υπουργείο Παιδείας που δηλώνει ότι τα κενά θα διαπιστώνονταν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και θα καλυφθούν μέχρι τη Δευτέρα. Δε μπορούμε βέβαια να φανταστούμε ότι έπρεπε τα κενά να διαπιστωθούν σήμερα (βάζοντας ένα δάσκαλο σε κάθε τάξη και μετρώντας τις κενές;;;!!!), αφού η δύναμη των σχολείων είναι προφανώς γνωστή στο Υπουργείο, οι εγγραφές έγιναν με τη λήξη της προηγούμενης χρονιάς και ο αριθμός των διαθέσιμων δασκάλων είναι επίσης γνωστός στο Υπουργείο και δεν διαπιστώθηκε σήμερα! Η λογική του να αφήσουμε να δημιουργηθεί το πρόβλημα για να πούμε μετά ότι λύσαμε ένα πρόβλημα, δεν είναι δείγμα σώφρονος πολιτικής κύριε Λοβέρδο!

Φυσικά, δε γίνεται λόγος για τη λειτουργία του ολοήμερου, αφού δάσκαλος δεν υπάρχει, αλλά και όταν και εάν βρεθεί, το ολοήμερο ΔΕΝ θα μπορέσει να λειτουργήσει για τις μεγάλες τάξεις του σχολείου, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση του Διευθυντή.

Όσον αφορά το σχολικό λεωφορείο που εξυπηρετεί τα παιδιά των απομακρυσμένων περιοχών, εφέτος ουσιαστικά καταργείται, αφού δεν θα εξυπηρετεί σχεδόν κανένα παιδί! Αυτό, διότι οι φωστήρες της Περιφέρειας, "υπολόγισαν" ότι η χιλιομετρική απόσταση που πρέπει να πληρώνουν για το λεωφορείο, είναι μόλις 7 χλμ.(!), ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν 22χλμ. Αυτό σημαίνει ότι το σχολικό λεωφορείο θα εξυπηρετεί μόνο τα παιδιά του Θυμαρίου και καμίας άλλης περιοχής! Αλλά και γι' αυτά ακόμα τα παιδιά, το λεωφορείο θα είναι ουσιαστικά άχρηστο! Η σύμβαση φέτος υπογράφηκε με το ΚΤΕΛ, που όμως διαθέτει μόνο μεγάλα λεωφορεία, τα οποία δεν χωράνε στους δρόμους του οικισμού! Έτσι, τα παιδιά θα είναι αναγκασμένα να περπατήσουν μέχρι και 2 χλμ με τις τσάντες στον ώμο και με τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες. Η Περιφέρεια, λοιπόν, αποκλείει από τη μεταφορά τα μισά παιδιά και ταλαιπωρεί τα υπόλοιπα, δρομολογώντας λεωφορείο που δεν χωράει στο δρόμο! Κάτι θα έχει να πει και η κυρία Δούρου επ' αυτού..

Κατά τα λοιπά... ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!

 

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • Κυψέλη: Εξαφάνιση ηλικιωμένης - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από την Κυψέλη. Η Ιφιγένεια Τζάμου, 83 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στην Κυψέλη, στην Αθήνα, το πρ...
    Πριν από 7 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα