Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΝΙΚΗΤΑΣ: «Γιατί δεν ολοκληρώνονται οι έλεγχοι για την ΜΚΟ Κλίμακα;»

Το «αξιοπερίεργο» ότι κανένας από τους εννέα (9) συνολικά ελέγχους, που  έχουν διαταχθεί από την ελληνική πολιτεία για τη «ΜΚΟ Κλίμακα», δεν έχει ολοκληρωθεί, επισημαίνει σε ερώτηση του προς τους υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση και Υγείας, Μάκη Βορίδη, ο  βουλευτής Α” Αθηνών, Νικήτας Κακλαμάνης.
Ο Ν. Κακλαμάνης τονίζει τον έντονο προβληματισμό για το γεγονός, ότι για τους ελέγχους στη συγκεκριμένη ΜΚΟ, η οποία διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ, δεν έχει υπάρξει έστω ένα πόρισμα, αν και η υπόθεση αποτελεί ακόμη και προϊόν εισαγγελικής έρευνας.
Γι” αυτό και ζητεί να ενημερωθεί τόσο για τους λόγους της σημαντικής καθυστέρησης, όσο και για το αν η «Κλίμακα» έχει συμπεριληφθεί προς επιδότηση σύμφωνα με το νέο ΕΣΠΑ.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:


ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ:Νικήτας Κακλαμάνης
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ:Α’ Αθηνών

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση
Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη
ΘΕΜΑ: «Λειτουργία ΜΚΟ Κλίμακα»
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ
Κύριοι Υπουργοί,

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά εννέα (9) συνολικά έλεγχοι έχουν διαταχθεί από την ελληνική πολιτεία για τη “ΜΚΟ Κλίμακα”, εδώ και ένα χρόνο αλλά ουδείς έχει ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να μην έχει προκύψει έστω ένα πόρισμα για τη συγκεκριμένη οργάνωση, η οποία τυγχάνει να διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ αρκετά χρόνια!
Το γεγονός και μόνο των εννέα ελέγχων φανερώνει και το μέγεθος του προβλήματος για τη “ΜΚΟ Κλίμακα” αλλά προκαλεί και έντονο προβληματισμό, γιατί δεν ολοκληρώνονται αν και η υπόθεση αποτελεί πλέον και προϊόν εισαγγελικής έρευνας.
Όλα τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο έχει αποσταλεί προς το Πταισματοδικείο Αθηνών (24ο Προανακριτικό Τμήμα) και με το οποίο οι δικαστικοί λειτουργοί ενημερώνονται συνολικά για τους ελέγχους, που έχουν διαταχθεί προς τη “ΜΚΟ Κλίμακα” και βεβαίως για τα μηδενικά αποτελέσματα, τα οποία έχουν προκύψει από τις 6 Αυγούστου 2013 ως τις 24 Φεβρουαρίου 2014.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ- Με δεδομένο, λοιπόν, ότι μέχρι σήμερα και παρά τους επανειλημμένους ελέγχους, που έχουν πραγματοποιηθεί, δεν υπάρχει έστω ένα πόρισμα σχετικά με τη λειτουργία της “ΜΚΟ Κλίμακα”, θα ήθελα να πληροφορηθώ τους λόγους της σημαντικής καθυστέρησης.
– Αν η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει συμπεριληφθεί προς επιδότηση σύμφωνα με το νέο ΕΣΠΑ.
Ημερομηνία
07/10/14
Υπογραφή

Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ