Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

"Υιοθέτησαν" αθλητές, στο δρόμο για το Ρίο 2016!

- ΕΟΕ: "Μια νέα, πιο αισιόδοξη ημέρα ξημερώνει για τον ελληνικό αθλητισμό μετά τα εκπληκτικά αποτελέσματα που είχε το πρόγραμμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με τίτλο: «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016», που εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος."
- 28 εταιρείες, τράπεζες και ιδιώτες, θα στηρίξουν έμπρακτα 55 αθλητές και αθλήτριες!
- Ούτε ένας αθλητής του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ανάμεσά τους...


 Καμπάνια
 Η εκδήλωση παρουσίασης

 Τα αποτελέσματα του προγράμματος παρουσιάστηκαν σε μια λαμπρή εκδήλωση στο κατάμεστο αμφιθέατρο της ΕΟΕ και συνολικά 28 εταιρείες, τράπεζες και ιδιώτες, θα στηρίξουν έμπρακτα 55 αθλητές και αθλήτριές.
Στην εκδήλωση που παρουσίασε η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου παρέστησαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κατσιαδάκης, μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, εκπρόσωποι της αθλητικής και Ολυμπιακής Οικογένειας, συγγενείς και φίλοι των αθλητών.
 
Στην ομιλία του μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος επισήμανε: «Η κρίση που έπληξε τη χώρα μας είχε  σοβαρές επιπτώσεις και στον ελληνικό αθλητισμό. Τα χρήματα της Πολιτείας για τον αθλητισμό έχουν περικοπεί δραματικά και περικόπτονται συνεχώς. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είδε τον προϋπολογισμό της, τον οποίο λαμβάνει από το κράτος, να μειώνεται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, που δεν επαρκεί ούτε για τη μισθοδοσία του προσωπικού της.  Το ειδικό κονδύλι που έδινε το Κράτος για την προετοιμασία των αθλητών υψηλού επιπέδου δόθηκε για τελευταία φορά το 2009.
 Ολη αυτή η πραγματικά δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο Ελληνικός Αθλητισμός, μας είχε προβληματίσει έντονα και αναζητήσαμε λύσεις. Μέσα σ’ αυτό το τοπίο, η προσπάθεια για εύρεση χορηγιών από τον ιδιωτικό τομέα ήταν μονόδρομος, ειδικά τώρα, που έχουμε διανύσει περισσότερο από το μισό της διαδρομής προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και ο χρόνος μετρά αντίστροφα.
Ετσι, δεν μείναμε με σταυρωμένα χέρια.  Σήμερα λοιπόν, με μεγάλη χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια, ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα του προγράμματος  «Υιοθετήστε Εναν Αθλητή στο Δρόμο για το Ριο 2016», που εμπνευστήκαμε πριν από μερικούς μήνες και καταβάλαμε σκληρές προσπάθειες για να το υλοποιήσουμε.
Θέλω, μέσα από την καρδιά μου  να ευχαριστήσω όλους εσάς, τους Χορηγούς, που συμμετέχετε στο πρόγραμμα .  Οι καιροί είναι δύσκολοι και για τις εταιρείες και για εμάς προσωπικά, γνωρίζω επίσης  ότι οι περισσότεροι  βοηθάτε και πολλές άλλες περιπτώσεις εκτός Αθλητισμού. Χαίρομαι γιατί, χάρη στη βοήθεια σας, η Χώρα μας, που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα μπορέσει να εκπροσωπηθεί  απο πολλούς αθλητές στο Ρίο. Πιστεύω, ότι οι αθλητές μας και θα διακριθούν και θα γεμίσουν χαρά κι υπερηφάνεια όλους τους Ελληνες με τις επιτυχίες τους! Είμαι δε βέβαιος ότι, τα χρήματα που θα δοθούν, τα χρήματα που εσείς δίνετε για την καλύτερη προετοιμασία των αθλητών μας, θα πιάσουν τόπο.
 Η προσφορά σας δεν είναι απλά μια σημαντική προσφορά στον αθλητισμό. Είναι μια σημαντική προσφορά στην Ελλάδα μας που τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, έχει ανάγκη να πανηγυρίσει επιτυχίες και να προβάλλει σ΄όλο τον κόσμο ένα θετικό πρόσωπο.
 Είναι παράλληλα και ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί η αθλητική νεολαία της πατρίδας μας, η οποία συνεχίζει να κρατά ψηλά την ελληνική σημαία, όπως απέδειξε και φέτος, με μεγάλες επιτυχίες και διακρίσεις σε κορυφαίους διεθνείς αγώνες.
Και εσείς οι κορυφαίοι αθλητές μας, είμαι σίγουρος ότι τώρα θα νοιώθετε διαφορετικά. Οχι μόνο γιατί τα οικονομικά της προετοιμασίας σας θα είναι βελτιωμένα, αλλά κυρίως γιατί θα έχετε ακόμα μαζί σας και όλους αυτούς που σας στηρίζουν οικονομικά. Θέλω να πιστεύω, ότι η σημερινή εκδήλωση είναι μόνο μια  αρχή. Μετά την εξαιρετική αυτή ανταπόκριση των χορηγών, την εξαιρετική ανταπόκρισή σας, θα υπάρχουν και άλλοι που θα αγκαλιάσουν τις προσπάθειες των παιδιών μας, και θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα.»

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός: «Θέλω να συγχαρώ την ΕΟΕ και προσωπικά τον Σπύρο Καπράλο γι’ αυτή την πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την στήριξη των Ελλήνων Αθλητών στην προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.
 Και βεβαίως θέλω να συγχαρώ τους χορηγούς που με την θετική τους ανταπόκριση αποδεικνύουν την κοινωνική τους ευθύνη σε μια δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, όπου ο αθλητισμός, όπως και όλα τα υπόλοιπα κοινωνικά αγαθά εκ των πραγμάτων πλήττεται οικονομικά.»


Ούτε ένας αθλητής του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ!

 Ωστόσο, δεν είδαμε στην ανακοίνωση της ΕΟΕ, κανέναν αθλητή του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ. Τη στιγμή που αθλητές της Εθνικής Ομάδας καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους(!) τα έξοδα για τη συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες με το Εθνόσημο στο στήθος, η Ομοσπονδία δε φρόντισε να εντάξει ούτε έναν στο πρόγραμμα; Δεν είναι άδικο για τους αθλητές και για το άθλημα να στερηθούν μια οικονομική ενίσχυση, ειδικά σήμερα; Αν συμβαίνει κάτι διαφορετικό, θα περιμένουμε με χαρά την πληροφόρηση από εκείνους που γνωρίζουν(;)...

Αναλυτικά οι αθλητές:

Aναλυτικά οι αθλητές και οι αθλήτριες και οι εταιρείες – τράπεζες – ιδιώτες που ανέλαβαν τις «υιοθεσίες» είναι:
Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ τους αθλητές της κωπηλασίας Κατερίνα Νικολαΐδου, Παναγιώτη Μαγδανή, Σπύρο Γιάνναρο, Λευτέρη Κόνσολα, Γιώργο Κόνσολα, Γιάννη Χρήστου, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Τσίλη, Διονύση Αγγελόπουλο αλλά και τον αθλητή της γυμναστικής, Λευτέρη Κοσμίδη.
Η στοιχηματική εταιρεία STOIXIMAN.GR τον αθλητή της γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια, την αθλήτρια της γυμναστικής Βάσω Μιλλούση και την αθλήτρια του στίβου Κατερίνα Στεφανίδη. 
Η ATTICA BANK τον αθλητή της γυμναστικής Βλάση Μάρα. 
Η κα. Αμαλία Βαρδινογιάννη τον αθλητή της γυμναστικής Βασίλη Τσολακίδη. 
Ο κ. Δημήτρης Γκέρτσος την αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Βαρβάρα Φίλιου. 
Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. την Εθνική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής του ανσάμπλ με τις Λαμπρινή Βλαχογιάννη, Αναστασία Γιουβανάκη, Ελένη Δόικα, Στεφανία Μήτσανα, Ζωή Κοντογιάννη, Σταυρούλα Σαμαρά.
Η κα. Κατερίνα Παναγοπούλου και η κα. Μελίνα Τραυλού, το πλήρωμα της ιστιοπλοΐας με σκάφη τύπου Nacra, Σοφία Μπεκατώρου και Κώστα Τριγκώνη. 
Η ναυτιλιακή εταιρεία StarBulk Carriers Corp. το πλήρωμα στην κατηγορία 470 της ιστιοπλοΐας, Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή. 
Η  εταιρεία GLOBO τον αθλητή της ιστιοπλοϊας Βύρωνα Κοκκαλάνη. 
Η εταιρία GOLDEN CARGO S.A. το πλήρωμα στην κατηγορία 470 της ιστιοπλοΐας, Στάθη Παπαδόπουλο και Παναγιώτη Καμπουρίδη.
Ο  κ. Πέτρος Παππάς τον αθλητή της σκοποβολής Νίκο Μαυρομάτη. 
Η κα. Μιλένα Παππά τον αθλητή της σκοποβολής Ευθύμη Μίτα. 
Η EUROBANK ERGASIAS S.A. τον αθλητή της κολύμβησης Σπύρο Γιαννιώτη. 
Η εταιρεία INTRALOT τον αθλητή της κολύμβησης Απόστολο Χρήστου. 
Η εταιρεία GENESIS PHARMA την αθλήτρια της κολύμβησης Κέλι Αραούζου. 
Το ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΗ Σ.ΛΑΤΣΗ τον αθλητή του στίβου Λούη Τσάτουμα και την αθλήτρια του στίβου Νικόλ Κυριακοπούλου.
Η εταιρία ERNST & YOUNG τον αθλητή του στίβου Κώστα Δουβαλίδη -Ρίκς.  
Η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ τους αθλητές του στίβου Κώστα Φιλιππίδη και Αντώνη Μάστορα.
Η εταιρεία EUROPEAN DYNAMICS τον αθλητή του στίβου Λυκούργο Τσάκωνα. 
Η εταιρεία RADIANT TECHNOLOGIES την αθλήτρια του στίβου Μαρία Μπελιμπασάκη.
Ο κ. Ντίνος Οικονόμου την αθλήτρια του στίβου Αναστασία Καρακατσάνη. 
Η εταιρεία PRICE WATERHOUSE COOPERS τον αθλητή της ορεινής ποδηλασίας Περικλή Ηλία. 
Οι εταιρείες SWISSMARINE INC, ΑΚΤΑΙ ΤΗΝΟΥ και STOIXIMAN.GR τις αθλήτριες του μπιτς βόλεϊ Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη. 
Ο κ. Γιάννης Κατσαράς τους αθλητές του μπιτς βόλεϊ Γιώργο Κοτσιλιάνο και Νίκο Ζουπάνι. 
Η εταιρεία MEADWAY SHIPPING & TRADING INC, την αθλήτρια της πάλης Μαρία Πρεβολαράκη. 
Η  εταιρία MARCUS EVANS τους αθλητές του τζούντο Ηλία Ηλιάδη, Αλέξιο Ντανατσίδη, Γιώργο Αζοΐδη, Ρομάν Μουστόπουλο και Ελισάβετ Τελτσίδου.







 

(Πληροφορίες και φωτό από www.hoc.gr)

Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!

Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ