Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ο Φ. Κουβέλης αφήνει ελεύθερους τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν Πρόεδρο - Ξαναμοιράζουν την ... τράπουλα των 180 βουλευτών

Ο Φ. Κουβέλης αφήνει ελεύθερους τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν Πρόεδρο - Ξαναμοιράζουν την ... τράπουλα των 180 βουλευτών

- “Δεν θα είναι αποστάτες και αργυρώνητοι αν ψηφίσουν” δήλωσε ο Φ. Κουβέλης
- “Σπάει” η ΔΗΜΑΡ στα δύο ενόψει εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας 
 
- Ποια συμφωνία για πρόεδρο και εκλογές συζητείται από ομάδα βουλευτών

- ΔΗΜΑΡ: Απομονώνουν φράσεις κατά τις πολιτικές τους ορέξεις

Μια δήλωση που δέχεται αρκετές ερμηνείες έκανε το πρωί ο Φ. Κουβέλης, λέγοντας πως όποιος από ΔΗΜΑΡ ψηφίσει Πρόεδρο, δεν είναι ούτε αποστάτης, ούτε αργυρώνητος”.

Με τη δήλωσή του αυτή ο κ. Κουβέλης μοιάζει να αφήνει ελεύθερους του βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν κατά το δοκούν.

Η δήλωση του Φ. Κουβέλη έρχεται σε μια περίοδο μόλις μερικές ημέρες μετά την απόφαση του κόμματος για αυτόνομη κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές και πολλοί ερμηνεύουν τη σημερινή δήλωση ως πλήρη διαφοροποίηση από τη “γραμμή” ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμεί άμεση διενέργεια εκλογών.

“Μακριά από εμένα αυτές οι λογικές” είπε μιλώντας στον ραδιοσταθμό του Βήματος ο κ. Κουβέλης σε ό,τι αφορά στα περί αποστασίας ή χρηματισμού (με έμμεσο ή άμεσο τρόπο) βουλευτών και πολλοί αναρωτιούνται εάν με τον τρόπο αυτό απλά προσπαθεί να προλάβει μια δεδομένη κίνηση αυτονόμησης από τη γραμμή του κόμματος πολλών βουλευτών ή απλά μίλησε θεσμικά με βάση το ό,τι το Σύνταγμα προβλέπει ψήφο κατά συνείδηση των βουλευτών στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα πάντως είναι πολλοί εκείνοι που αναρωτιούνται εάν η χρονική στιγμή έχει σχέση με άλλη παράλληλη κίνηση. Άλλωστε η πρόταση για αλλαγή υποψηφίου προσώπου για την Προεδρία της Δημοκρατίας έχει ήδη πέσει στο τραπέζι με πολλούς να μιλούν για πρόσωπο ικανό να προσελκύσει ψήφους απ' την κεντροαριστερά.

Το όνομα του κυρίου Κουβέλη ήταν το πρώτο που ακούστηκε μήνες πριν και πολλοί έσπευσαν να πουν ότι η υποψηφιότητα έχει “καεί”, ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, ωστόσο ο πολιτικός χρόνος όπως υπογραμμίζουν πολλοί είναι πυκνός και τα δεδομένα αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή.

Ήδη ανεξάρτητοι βουλευτές έχουν εκφραστεί υπέρ της εκλογής Προέδρου, άλλοι φαίνεται να θέτουν ζήτημα προσώπου, αλλά και χρονοδιαγράμματος ως τις εκλογές, η δήλωση του Φ. Κουβέλη σίγουρα μέσα στις επόμενες ώρες θα φανεί προς ποια κατεύθυνση κινείται και πως εκλαμβάνεται από άλλα στρατόπεδα ή και βουλευτές προσωπικά.

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΔΗΜΑΡ

"Επειδή ορισμένοι επιλέγουν να διαβάζουν κατά το δοκούν τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΒΗΜΑ FM” και να απομονώνουν φράσεις κατά τις πολιτικές τους ορέξεις, παραθέτουμε το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα για την προεδρική εκλογή, όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο σταθμός:
Για τη στάση της ΔΗΜΑΡ στην προεδρική εκλογή
Σε προηγούμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ αποφασίστηκε ομόφωνα η στάση των βουλευτών στην εκλογή ΠτΔ. Θα είναι σταθερή. Θα είναι αρνητική για την εκλογή Προέδρου, από την πρώτη ψηφοφορία μέχρι την τρίτη. Αυτό έχω και αυτό καταθέτω στην κουβέντα μας.
Για τα περί «αποστασίας» όσων βουλευτών ψηφίσουν για Πρόεδρο
Μακριά από μένα, οι αφορισμοί περί αποστασίας, κουμπαράδων, αργυρωνήτων και όλα τα σχετικά. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι βουλευτές και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ υπολογίζουν όλη την πολιτική κατάσταση. Αυτό που λέγεται «κρίσιμο μέγεθος για την παρούσα φάση της ελληνικής πολιτικής ζωής» και στο πλαίσιο αυτής της αξιολόγησης αποφάσισαν ότι δεν θα ψηφίσουν ΠτΔ. Καλό είναι λοιπόν ο τόπος να απομακρυνθεί από τις λογικές αποστασίας, αργυρώνητων, εξυπηρετούντων και όλα αυτά. Είναι προφανές ότι (εάν βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ψηφίσει για Πρόεδρο) δεν θα τον θεωρήσω αποστάτη, αργυρώνητο και τα σχετικά."


ΠΗΓΗ

Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!


 

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ