Α΄ΑΘΗΝΑΣ (4) ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ (7) ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (66) ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (178) ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ (3) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ (3) ΑΡΘΡΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ (142) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ (16) ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (144) ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (3) ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ (6) ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ (30) ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (64) ΔΗΜΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ (3) ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (2) ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (1) ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ (6) ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ (4) ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (1) ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ (5) ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (38) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (36) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ (3) ΔΙΕΘΝΗ (37) ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ (29) ΕΘΙΜΑ (3) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (49) ΕΙΔΗΣΕΙΣ (1679) ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (196) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (57) ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 (23) ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 (7) ΕΠΙΣΤΗΜΗ (68) ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ (20) ΕΡΕΥΝΕΣ (17) ΘΕΑΤΡΟ (4) ΘΕΜΑ (41) ΙΣΤΟΡΙΑ (48) ΚΑΙΡΟΣ (23) ΚΗΠΟΣ (9) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (1744) ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (278) ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ... (1) ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ (40) ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ (42) ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ... (17) ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ (11) ΜΟΥΣΙΚΗ (9) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (13) ΝΔ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 2015 (26) ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ! (14) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (167) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (26) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (28) ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ (3) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (1) ΠΕΡΙΕΡΓΑ (14) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (828) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (41) ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ (66) ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ (66) ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ (1) ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ (97) ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (53) ΣΥΝΤΑΓΕΣ (17) ΣΧΟΛΕΙΟ (61) ΤΕΧΝΗ (3) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (1) ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (13) ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ (266) ΥΓΕΙΑ (408) ΦΙΛΟΖΩΟΙ (1) ΦΡΟΝΤΙΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ (46) ΦΥΣΗ (37) ΦΥΣΙΩ (14) ΧΟΡΟΣ (4) ΧΡΗΣΙΜΑ (342) OIKONOMIA (196) RADIO (94) SILVER ALERT (649) TKD (93) TV (196)
ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ
με ένα απλό ''ΚΛΙΚ'' στις
προβαλλόμενες διαφημίσεις της GOOGLE.

Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού με 4 υλικά!

Συνταγή για σπιτική πραλίνα φουντουκιού με 4 υλικά!Η πραλίνα φουντουκιού τρελαίνει τους μικρούς και τους μεγάλους. Η γεύση της είναι μοναδική και άκρως δελεαστική. Εμείς σας προτείνουμε να την φτιάξετε στο σπίτι εύκολα και γρήγορα.


ΥΛΙΚΑ:
• 200 γρ. ξεφλουδισμένα κι ανάλατα φουντούκια
• 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
• 125 γρ. φρέσκο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ζεσταίνω τα φουντούκια στον φούρνο για 5' σε θερμοκρασία 170°C για να βγάλουν το άρωμα και τα έλαια τους.
2. Αλείφω ένα αντικολλητικό ταψί με λίγο βούτυρο και το αφήνω στην άκρη.
3. Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι στην φωτιά να κάψει καλά και ξεκινάω να ρίχνω σταδιακά την ζάχαρη. Πρώτα ρίχνω μία δόση, περιμένω να λιώσει και να γίνει καραμέλα και μετά προσθέτω επόμενη δόση.

Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!

 
4. Μόλις όλη η ζάχαρη ρευστοποιηθεί και γίνει ανοιχτόχρωμη καραμέλα (αν τυχόν σκουρύνει πολύ σημαίνει ότι έχει καεί κι έχει αποκτήσει πικρή γεύση), προσθέτω στο τηγάνι τα ζεστά φουντούκια κι ανακατεύω για μερικά λεπτά έως ότου καραμελωθούν.
5. Τα απλώνω στο βουτυρωμένο αντικολλητικό ταψί και τα αφήνω να κρυώσουν.
6. Μόλις σταθεροποιηθούν μετά από 10' τα σπάω σε κομμάτια και τα πολτοποιώ λίγα-λίγα στο blender μέχρι να γίνουν μία ρευστή κρέμα (θα χρειαστούν περίπου 10'). Αυτή άλλωστε είναι η περίφημη (κι αυθεντική) γαλλική πραλίνα!
7. Κατόπιν λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων (ανακατεύοντας τακτικά) και προσθέτω το βούτυρο να λιώσει.
8. Τέλος, ενώνω το μείγμα σοκολάτας με την πραλίνα.
9. Τοποθετώ σε βάζο και διατηρώ στο ψυγείο.


Πηγή: mothersblog.gr
Δημοσίευση σχολίου