Α΄ΑΘΗΝΑΣ (4) ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ (7) ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (66) ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (177) ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ (3) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ (3) ΑΡΘΡΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ (142) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ (16) ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (144) ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (3) ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ (6) ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ (30) ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (64) ΔΗΜΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ (3) ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (2) ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (1) ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ (6) ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ (4) ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (1) ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ (5) ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (38) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (36) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ (3) ΔΙΕΘΝΗ (37) ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ (29) ΕΘΙΜΑ (3) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (49) ΕΙΔΗΣΕΙΣ (1679) ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (196) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (57) ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 (23) ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 (7) ΕΠΙΣΤΗΜΗ (68) ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ (20) ΕΡΕΥΝΕΣ (17) ΘΕΑΤΡΟ (4) ΘΕΜΑ (41) ΙΣΤΟΡΙΑ (48) ΚΑΙΡΟΣ (23) ΚΗΠΟΣ (9) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (1744) ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (278) ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ... (1) ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ (40) ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ (42) ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ... (17) ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ (11) ΜΟΥΣΙΚΗ (9) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (13) ΝΔ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 2015 (26) ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ! (14) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (167) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (26) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (28) ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ (3) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (1) ΠΕΡΙΕΡΓΑ (14) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (828) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (41) ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ (66) ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ (66) ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ (1) ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ (97) ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (53) ΣΥΝΤΑΓΕΣ (17) ΣΧΟΛΕΙΟ (61) ΤΕΧΝΗ (3) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (1) ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (13) ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ (266) ΥΓΕΙΑ (408) ΦΙΛΟΖΩΟΙ (1) ΦΡΟΝΤΙΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ (46) ΦΥΣΗ (37) ΦΥΣΙΩ (14) ΧΟΡΟΣ (4) ΧΡΗΣΙΜΑ (342) OIKONOMIA (196) RADIO (94) SILVER ALERT (649) TKD (92) TV (196)
ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ
με ένα απλό ''ΚΛΙΚ'' στις
προβαλλόμενες διαφημίσεις της GOOGLE.

Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Πίτσα με πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα


Η πίτσα αρέσει πολύ στα παιδιά, που τρελαίνονται και για πραλίνα φουντουκιού!
Σας προτείνουμε ένα γλυκό συνδυασμό που θα σας ξετρελάνει!

Υλικά 
Για τη ζύμη:
250 γρ. αλεύρι για πίτσα
1 κ. γ. ξηρή μαγιά  1 κ. γ. ζάχαρη 
1/4 κ. γ. αλάτι
1 κ. σούπας ελαιόλαδο
125 ml χλιαρό νερό
Για τη γέμιση: πραλίνα φουντουκιού (όσο χρειαστεί για να καλύψεις την επιφάνεια της πίτσας) 2 μπανάνες σε φέτες.
Προαιρετικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις επίσης φουντούκια τριμμένα και σταγόνες λευκής ή μαύρης σοκολάτας.
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια λακούβα με ένα κουτάλια και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το νερό. Ανακατεύουμε με το χέρι.
Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται, ώστε να έχουμε μια ζύμη που έχει πάρει όλο το αλεύρι και δεν κολλάει στα χέρια. Ισχύει και εδώ ο γενικός κανόνας ότι εάν κολλάει η ζύμη, χρειάζεται λίγο ακόμη αλεύρι.
Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη για 15-20 λεπτά να ξεκουραστεί. Προθερμαίνουμε το φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και απλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια, κάνοντας μικρές λακκούβες με τα δάχτυλά μας.
Ψήνουμε μόνο τη ζύμη στους 180 βαθμούς με αέρα για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε το ταψί και απλώνουμε την πραλίνα σε όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια προσθέτουμε αν θέλουμε τις πέρλες σοκολάτας και τα τριμμένα φουντούκια. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο για 5-10 λεπτά στο γκριλ στους 180 βαθμούς. Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο προσθέτουμε τις φέτες μπανάνας.

Καλή απόλαυση!

Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!

Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE! 
 
Δημοσίευση σχολίου