Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Βρέθηκε σώος, χάρη στο SILVER ALERT!


FOUND - FAKOSΗ περιπέτεια του κου Αθανασίου Φάκου έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο κος Φάκος είναι καλά στην υγεία του και η οικογένειά του ανακουφίστηκε!

 
 το SILVER ALERT!

Συγκεκριμένα, ο 71χρονος χάθηκε την 04/12/2014, από το σπίτι του στο Νέο Κόσμο, στην Αθήνα, όταν βγήκε το πρωί για μια βόλτα.


 Καμπάνια
Την 05/09/2014, η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, μετά από παράκληση της οικογένειάς του και με τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών, ενεργοποίησε το SILVER ALERT.

Η Κοινωνική Υπηρεσία της Οργάνωσης δέχθηκε, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση του Συναγερμού, κλήση από πολίτη, ιδιοκτήτη καταστήματος λευκών ειδών στον Ταύρο, με το οποίο ενημερωθήκαμε ότι ο αναζητούμενος ήταν εκεί. Η πολύωρη παραμονή του ηλικιωμένου μέσα στο κατάστημα και η περίεργη συμπεριφορά του, κίνησε την περιέργεια των υπευθύνων, που από την ιστοσελίδα της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ ( lifelinehellas.gr ) διαπίστωσαν ότι είχε ενεργοποιηθεί το SILVER ALERT για το συγκεκριμένο ηλικιωμένο. Επικοινώνησαν με το 1065, για να ειδοποιηθεί από την Κοινωνική Υπηρεσία η ΕΛ.ΑΣ., ώστε με περιπολικό ο κος Φάκος να μεταφερθεί στο σπίτι του.

Ο 71χρονος επέστρεψε στην οικογένειά του σώος και η αγωνία όλων μας, έληξε!

Η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, με το Silver Alert Hellas και την Εθνική γραμμή SOS για τους ηλικιωμένους «1065», με τη βοήθεια των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών κατορθώνει να κινητοποιεί την κοινωνία για να βρει τους ηλικιωμένους που αναζητούνται.
Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Και αυτό, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά  να βρεθούν οι ηλικιωμένοι που βρίσκονται σε κίνδυνο.  


Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας
Τ: 211-3499700, 210-5246202
E-mail: pelina-communication@lifelinehellas.gr, communication@lifelinehellas.gr, pelinath@yahoo.gr http://www.lifelinehellas.gr
http://www.facebook.com/group.php?gid=38809959733&ref=mf
ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ!Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ