Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ο Καμένος έδιωξε 500 «βύσματα» από το Πεντάγωνο - Πάνε παραμεθόριο

«Φύλλο πορείας» για... τα σύνορα έλαβαν αιφνιδίως όλα τα «ρουσφέτια» που προεκλογικά είχαν μπει για να υπηρετήσουν τη θητεία τους στο Πεντάγωνο.

Σημαντικές αλλαγές επιβάλλει



 ο νέος υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος στον τρόπο λειτουργίας του στρατεύματος. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., αποφάσισε να ξεκινήσει την αναδιοργάνωση του Στρατού, από εκεί που οι πιέσεις από τους πολίτες είναι πολλές φορές αφόρητες. Είναι οι γονείς των στρατευμένων, που ζητούν από βουλευτές και όποιον υψηλά ιστάμενο γνωρίζουν να πάει το παιδί τους σε καλή μονάδα, που να είναι δίπλα στο σπίτι του, στο Πεντάγωνο αν κατοικεί στην Αθήνα και όχι στα σύνορα ή σε απομακρυσμένες μονάδες ή σε νησιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή του υπουργού Άμυνας είναι να μην γίνονται αυτές οι... εξυπηρετήσεις, οι στρατεύσιμοι θα υπηρετούν εκεί που αποφασίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κάθε Επιτελείου. Την εντολή αυτή πληροφορήθηκαν οι νέοι βουλευτές και στο εντευκτήριο της Βουλής οι κουβέντες που ακούς είναι βαριές.

Στο Πεντάγωνο έχουν φθάσει ήδη τα παράπονα των βουλευτών, ενώ κάποιες πληροφορίες λένε ότι περιπτώσεις που δημιουργούν οικογενειακά προβλήματα, θα έχουν ειδική μεταχείριση.

Όπως μάθαμε, η νέα ηγεσία του υπουργείου Άμυνας βρήκε στα συρτάρια των προηγούμενων γύρω στα 2.000 αιτήματα για μεταθέσεις!


Φύλλο πορείας στα "βύσματα"

«Φύλλο πορείας» για... τα σύνορα έλαβαν αιφνιδίως όλα τα «ρουσφέτια» που προεκλογικά είχαν μπει για να υπηρετήσουν τη θητεία τους στο Πεντάγωνο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος», πρόκειται για περισσότερους από 500 στρατιώτες, ναύτες και σμηνίτες, οι οποίοι, κατά τις δύο τελευταίες ΕΣΣΟ του 2014, είχαν τοποθετηθεί απευθείας στο υπουργείο Αμυνας από τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων, χωρίς να έχουν υπηρετήσει ούτε μία μέρα σε μονάδα προκάλυψης του Εβρου ή των νησιών.
Ανάμεσα στους στρατιώτες που έλαβαν φύλλο πορείας για τα σύνορα και ο γιος του γνωστού δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη. Ο νεαρός είχε τοποθετηθεί μετά από την εκπαίδευσή του στο T/ΓΕΕΘΑ και χθες Τρίτη έλαβε φύλλο πορείας για μονάδα του Έβρου.

Στον Έβρο ο γιος του Πρετεντέρη

giowpretenteriΟ υπουργός Εθνικής Άμυνας κάλεσε χθες πολιτικούς συντάκτες για να τους ενημερώσει για την στάση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, αλλά και για τρέχοντα θέματα του υπουργείου του.
Και μεταξύ άλλων, είπε πολλά και διάφορα για ρουσφέτια και για "βύσματα" που καταργούνται.
Ανάμεσα σε  αυτά τα "βύσματα", ο Πάνος Καμμένος ανέφερε πως βρήκε στο Πεντάγωνο τον γιο του γνωστού δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη. Και τί έκανε; Τον μετέθεσε μες στο καταχείμωνο στον ακριτικό Έβρο, σε μία λεγόμενη «μάχιμη» μονάδα.
Πάντως, ο γιος του Γιάννη Πρετεντέρη δεν είναι ο μόνος άτυχος οπλίτης.
Το ρεκόρ ατυχίας πάντως, κατέχει ο Νίκος Ήσυχος, 26 ετών, που υπηρετεί στην φρουρά Μεγίστης στο Καστελλόριζο, ενώ ο πατέρας του, Κώστας Ήσυχος, είναι αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ: staratalogia , matrix24 , ομάδα του BLUE FORCE 

Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!

 
 

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ