Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Θρίλερ με το φοιτητή - Άκαρπες οι έρευνες - Μέσα στη Σχολή το κλειδί του μυστηρίου;

  LOST - GIAKOUMAKIS                 

Στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες γύρω από την υπόθεση της εξαφάνισης του 20χρονου Ρεθυμνιώτη σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, από την εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, όπου φοιτά για δεύτερο χρόνο.

Παρά τις προσπάθειες των διωκτικών αρχών, των συγγενών του και των εθελοντών να βρουν ένα σημάδι ζωής από τον νεαρό, έως σήμερα δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.


Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του αστυνομικού τμήματος Κατσικάς, που διεξάγουν την έρευνα, αξιολογούν κάθε πληροφορία που φτάνει, ενώ αύριο αναμένεται να φτάσει στα Ιωάννινα κλιμάκιο ειδικών από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συμμετάσχουν στις έρευνες, καθώς εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.
Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, βγήκε από το δωμάτιο όπου διαμένει με συμφοιτητή του λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της προπερασμένης Παρασκευής. Πήρε μαζί του τα κλειδιά του δωματίου, ενώ ήταν ελαφριά ντυμένος παρά το τσουχτερό κρύο. Όταν, αργά το απόγευμα, τον αναζήτησε η μητέρα του εκείνος δεν απάντησε στο τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να ανησυχήσει και να ενημερώσει την αστυνομία.

Τι δείχνουν οι τελευταίες αξιόπιστες πληροφορίες

Οι πιο αξιόπιστες πληροφορίες που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι ότι δέκα λεπτά πριν τις δύο υο μεσημέρι της ίδιας μέρας αγόρασε από περίπτερο, που βρίσκεται απέναντι από την Γαλακτοκομική, εισιτήριο και πως συμφοιτήτριά του τον είδε στους χώρους της Σχολής μία ώρα αργότερα. Ωστόσο, χωρίς αποτέλεσμα είναι οι ενέργειες των αστυνομικών, που αναζητούν τη φιγούρα του μέσα από το οπτικό υλικό των καμερών ασφαλείας, που υπάρχουν σε διαφορές επιχειρήσεις της περιοχής.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, σύμφωνα με την Αστυνομία δεν προκύπτει κάτι επιλήψιμο. Το μόνο που προέκυψε ήταν μία τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μία ημέρα πριν την εξαφάνισή του με τη μητέρα του και μία τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την ημέρα της εξαφάνισης και συγκεκριμένα το μεσημέρι με ένα φίλο και συμφοιτητή του για να δώσουν ραντεβού στη λέσχη της σχολής για φαγητό.

Οι αστυνομικοί έχουν πάρει δεκάδες καταθέσεις, αναφορικά με τις καταγγελίες που έγιναν στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη. Μεταξύ αυτών που κατέθεσαν και ο πρώην συμφοιτητής του Βαγγέλη Γιακουμάκη που όπως ανέφεραν οι φίλοι του στις Αρχές, ήταν αυτός που του «έκανε bullying» όσο καιρό ήταν μαζί στη σχολή.

Συμφοιτητές του 20χρονου κάνουν λόγο για ένα άτομο το οποίο φερόταν με πολύ άσχημο τρόπο στον Βαγγέλη, τον χτυπούσε, του μίλαγε άσχημα και τον κορόιδευε μπροστά στους άλλους συμφοιτητές τους. Η Διεύθυνση της Σχολής βέβαια, εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι ουδέποτε δέχτηκε καταγγελία για περιπτώσεις εκφοβισμού.

Εν τω μεταξύ, ιδιοκτήτρια περιπτέρου που βρίσκεται κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή απ' όπου χάθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης,  κατέθεσε στις Αρχές και σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι ο 20χρονος αγνοούμενος αγόρασε το μεσημέρι που χάθηκε εισιτήριο λεωφορείου.


Ο οδηγός αστικού λεωφορείου που υποστήριξε πως πήρε ένα παιδί που έμοιαζε στο Βαγγέλη, επιμένει ότι αυτό έγινε την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου γύρω στις τρεις παρά δέκα το μεσημέρι. Δεν πρόσεξε αν κατέβηκε σε κάποια άλλη στάση ή στο κέντρο της πόλης.


Η μαγείρισσα όμως της Σχολής που έφευγε εκείνη την ώρα λέει ότι δεν είδε στη στάση ούτε στο λεωφορείο τον φοιτητή.

Υπάλληλος του KTΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, επικοινώνησε  με την εκπομπή Φως στο Τούνελ και  με την Αγγελική Νικολούλη και ισχυρίστηκε ότι είδε την περασμένη Δεύτερα 9 Φεβρουαρίου στις 3:55 μ.μ. κάποιον πού έμοιαζε έντονα με τον φοιτητή (χωρίς να σημαίνει πως είναι ο ίδιος), έφτασε με ταξί στο ΚΤΕΛ, έμοιαζε να τα έχει χαμένα και επέμενε να φύγει γιατί ήταν κάτι πολύ σοβαρό και κρατούσε ένα σακίδιο.
Ζητήθηκε  από την ίδια την  Αγγελική Νικολούλη, κατά την διάρκεια της εκπομπής, να γίνει έρευνα στις κάμερες του ΚΤΕΛ όσο πιο σύντομα γίνεται.
Έτσι λοιπόν έγινε μια πρώτη άτυπη έρευνα και τα πρώτα στοιχεία εστάλησαν στην Ασφάλεια Ιωαννίνων.


Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Φώντα Βρόσγο, υπάρχουν μαρτυρίες οι οποίες ερευνώνται και θέλουν τον Βαγγέλη να επισκέφτηκε πριν λίγες μέρες ένα κατάστημα που βρίσκεται ανάμεσα στο Αγρίνιο και την Αμφιλοχία. Και η πληροφορία αυτή, ερευνάται από την Αστυνομία.


Στις έρευνες για τον εντοπισμό μαζί με την ΕΜΑΚ, που χτενίζει για ακόμη μία μέρα τις παραλίμνιες περιοχές, συμμετέχει ένα ελικόπτερο ιδιώτη, που πετάει πάνω από απόκρημνα σημεία.

Στην προσπάθεια της αναζήτησης, μετά από εισαγγελική εντολή, συμμετέχει και η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, με την ενεργοποίηση του κοινωνικού συναγερμού SILVER ALERT, ενώ έχουν ενεργοποιηθεί και οι Εθελοντές Αναζήτησης της Οργάνωσης.

Όποιος γνωρίζει κάτι για την υπόθεση, μπορεί να επικοινωνεί με τη ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065, ή με τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.

Το κλειδί εντός της Σχολής;

Αξιωματικοί της Ασφάλειας επικεντρώνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερα τις έρευνες μέσα στη Σχολή, γιατί εκεί πιστεύουν ότι υπάρχει και το κλειδί του μυστηρίου.
Καθηγητής στη Γαλακτοκομική Σχολή επιβεβαιώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως κατά καιρούς διαδραματίζονταν λεκτικά και άλλα επεισόδια ανάμεσα σε φοιτητές κυρίως από την Κρήτη, και πως ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, νεαρός ηπίων τόνων, πολλές φορές προκλήθηκε.


Το ιστορικό
Ο νεαρός είναι δευτεροετής στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Το πρωί της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου παρακολούθησε τα μαθήματα του κανονικά. Μετά έφαγε στην τραπεζαρία της φοιτητικής εστίας όπου έμενε και γύρω στις 2 το μεσημέρι βγήκε από το κτίριο. Όλα τα προσωπικά του αντικείμενα, ακόμη και το κινητό του τηλέφωνο, βρέθηκαν στο δωμάτιο του.
 Την ημέρα που εξαφανίσθηκε φορούσε τζιν παντελόνι σκούρο, μαύρα αθλητικά παπούτσια, ζακέτα φούτερ μπλε σκούρα με κουκούλα που γράφει μπροστά με μεγάλα γράμματα ITALIA.


 




Η δήλωση στις Αρχές για την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη έγινε στις 7 Φεβρουαρίου από τη μητέρα του, όταν σταμάτησε η επικοινωνία που είχαν.                
Οι αστυνομικές Αρχές Ιωαννίνων έχουν στείλει σήμα σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας, μεταξύ των οποίων και στην αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου, άνδρες της οποίας χτενίζουν και την ευρύτερη περιοχή στην οποία διαμένει η οικογένεια, χωρίς ωστόσο να έχουν προκύψει χρήσιμες πληροφορίες που θα ρίξουν φως στην υπόθεση της εξαφάνισης του 20χρονου φοιτητή. Το ίδιο άκαρπες είναι, μέχρι στιγμής, οι έρευνες που γίνονται στην περιοχή των Ιωαννίνων από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων με τη συνδρομή και της 5ης ΕΜΑΚ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ,  , epirusgate , ομάδα του BLUE FORCE , agrinioreport , ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ , madata




Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!
Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 6 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα