Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ν.Δ.: "Ομιλία κομματάρχη" - Μεϊμαράκης: "Δηλώσεις στο πλαίσιο μιας ΙΔΑΝΙΚΗΣ λειτουργίας του Κοινοβουλίου"

Αιχμές Μεϊμαράκη και προς την ηγεσία της Ν.Δ.

Διαφορετικά μηνύματα φαίνεται ότι έλαβαν η Συγγρού και ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής, από την πρώτη ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, μετά την εκλογή της με αυξημένη πλειοψηφία.

 
 Παρά το ότι η Ν.Δ. στήριξε την επιλογή της κας Κωνσταντοπούλου για το αξίωμα της προέδρου του Σώματος, φαίνεται ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της δεν άρεσαν στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
 
Μάλιστα,  Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης, με αφορμή την ομιλία της, εξαπέλυσε επίθεση τονίζοντας τα εξής:

"Η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων με αυξημένη πλειοψηφία, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων. Δυστυχώς, η ίδια επέλεξε, με την πρώτη της ομιλία, από Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων να μετατραπεί σε κομματάρχη. Κρίμα".


Σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, που μιλώντας κατά την εγκάρδια τελετή παράδοσης - παραλαβής στη νέα πρόεδρο, τόνισε:
 
«Άκουσα με πάρα πολύ προσοχή τις προγραμματικές δηλώσεις σας. Θεωρώ ότι ήταν δηλώσεις μέσα στο πλαίσιο μιας ΙΔΑΝΙΚΗΣ λειτουργίας του Κοινοβουλίου και θέλω να ξέρετε ότι εγώ θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις σ’ αυτό και θα με βρείτε αρωγό σε αυτό.»

 


Ο κ. Μεϊμαράκης επικρότησε όσα είπε η κα Κωνσταντοπούλου στην πρώτη της τοποθέτηση ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής και υπογράμμισε την ανάγκη για την θεσμική αναβάθμιση του κοινοβουλίου και των δημοκρατικών λειτουργιών του.
Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που ο ίδιος κατέβαλλε στην κατεύθυνση αυτή διατυπώνοντας αιχμές για τα εμπόδια που συνάντησε εκείνος από την εκτελεστική εξουσία και κάλεσε την κυρία Κωνσταντοπούλου: «Να ενεργείς θετικά για το Κοινοβούλιο και τον διάλογο ανεξαρτήτως αν το κόμμα σου διαφωνεί και πίσω από την πλάτη σου πετάει διάφορες μπηχτές».
«Επειδή εγώ τα έζησα όλα αυτά σου λέω πως πρέπει να λειτουργείς μόνο για τους βουλευτές», της είπε. 
Σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε για «λαϊκή ψήφο που ως εμπιστοσύνη και προσδοκία είναι πολλαπλάσια», ενώ σχετικά με την στάση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε κατά τις δηλώσεις του με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ι. Βαρουφάκη, σχολίασε: «Αλίμονο αν ο κάθε υπουργός Οικονομικών κουνά το δάχτυλο με αυτό τον τρόπο σε δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις». 
Απευθυνόμενος, ωστόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «αλίμονο αν οι εκλεγμένες κυβερνήσεις δεν σέβονται τις δεσμεύσεις και τους κανόνες και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας».

Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!


 

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ