Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΤΥΡΝΑΒΟΣ: Η «ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ


Αστέριος Ροντούλης: "Η απαίτησή μας για λήψη του ενημερωτικού φακέλου αποτελεί δημοκρατικό μας και αυτονόητο δικαίωμα, όπως και αυτονόητη υποχρέωση της δημοτικής αρχής."

«Απαιτούμε ενημέρωση για τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου»

* Το αίτημά τους: Να λαμβάνουν πλήρη φάκελο για τα θέματα που εισάγονται προς συζήτηση          

Την ενημέρωση, ως αρχή της διαφάνειας, ζητούν και απαιτούν, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δράση Πολιτών», καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή Τυρνάβου για αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Απέχοντας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, από τα Δημοτικά Συμβούλια, οι εκπρόσωποι της παράταξης, Θεοδ. Λάππας, Σπ. Γκατζούλης και Λαμπρ. Βογιατζής, με επικεφαλής τον Αστ. Ροντούλη, επισκέφθηκαν την «Ε», στο πλαίσιο επαφών τους με τους φορείς της πολιτείας και τα ΜΜΕ για να καταγγείλουν τη συμπεριφορά της δημοτικής πλειοψηφίας στον Δήμο Τυρνάβου.
‘Όπως ανέφεραν στον διευθυντή Σύνταξης της «Ε», σκοπός της πρωτοβουλίας τους είναι να αναδείξουν ένα μείζον θέμα δημοκρατίας που αντιμετωπίζουν στον Τύρναβο και έχει να κάνει με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. «Ζητάμε το αυτονόητο. Να ενημερωνόμαστε δηλαδή για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, λαμβάνοντας –όπως γίνεται παντού- νωρίτερα τον σχετικό φάκελο με τις εισηγήσεις των υπηρεσιών και όποια πρόσθετη πληροφορία ή έγγραφο, αφορά κάθε θέμα ξεχωριστά, ώστε, ενημερωμένοι να μετέχουμε στη λήψη των αποφάσεων», ανέφερε ο κ. Ροντούλης.
Τα μέλη της «Δράσης Πολιτών», κατήγγειλαν την «απρεπή και αντιδημοκρατική, όπως ανέφεραν, συμπεριφορά που υφίσταται η παράταξη από τη δημοτική αρχή του κ. Σαρχώση» και στη γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Καλλιόπη Γερακούδη.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της παράταξης, κ. Ροντούλης Στέλιος, αναφέρει: «Ζούμε καταστάσεις πρωτόγνωρες στα δημοτικά πράγματα του Τυρνάβου. Παρά τις επανειλημμένες προτροπές μας, η δημοτική αρχή του κ. Σαρχώση αρνείται να μας προσκομίζει αναλυτικό φάκελο των θεμάτων που συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα η ‘’Δράση Πολιτών’’ να απέχει από τις συνεδριάσεις του κυρίαρχου αυτού δημοτικού οργάνου.
Όμως, η απαίτησή μας για λήψη του ενημερωτικού φακέλου αποτελεί δημοκρατικό μας και αυτονόητο δικαίωμα, όπως και αυτονόητη υποχρέωση της δημοτικής αρχής. Τη στιγμή που αιτούμεθα τον φάκελο, η δημοτική αρχή δεν έχει το δικαίωμα να κωφεύει, προκειμένου να συνδράμει και όχι να παρεμποδίζει τον θεσμικό ελεγκτικό ρόλο της αντιπολίτευσης. Η «Δράση Πολιτών» θέλει με υπευθυνότητα και με στοιχεία να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Τυρναβιτών, φιλοδοξία που παρεμποδίζεται από τη μικρόψυχη, μικρόνοα και εμπαθή νέα δημοτική αρχή.
Προφανώς, ο κ. Σαρχώσης θέλει να αποκρύπτει πράγματα. Επιλέγει την αδιαφάνεια, για να μπορεί αζημίως να διαστρεβλώνει και να προπαγανδίζει αναλήθειες. Επιθυμεί να λειτουργεί ως ομαδάρχης και όχι ως δήμαρχος όλων των Τυρναβιτών, μολονότι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, στέλεχος του οποίου είναι ο κ. Σαρχώσης, διατυμπανίζει τις αρετές της Δημοκρατίας, της Διαφάνειας και της Δικαιοσύνης σε κάθε επίπεδο της πολιτικής διοίκησης και λειτουργίας.
Η συμπεριφορά αυτή, όμως, που προσβάλλει και αποκλείει από τη λήψη αποφάσεων χιλιάδες πολίτες του Τυρνάβου, δεν μας εκπλήσσει. Άνθρωποι εμπαθείς και ιδεοληπτικοί, μόνο με εμπάθεια και ιδεοληψίες μπορούν να λειτουργήσουν. Άλλωστε, ποτέ δεν περιμέναμε πολλά πράγματα από μια δημοτική αρχή που ούτε μια ταπεινή φάτνη δεν καταδέχτηκε να στήσει στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων».
Όπως εξήγησε ο κ. Ροντούλης, μέλη της δημοτικής παράταξης αναγκάζονται, προκειμένου να πληροφορηθούν για τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου, να αναζητούν τους υπαλλήλους, στην προσπάθειά τους να ενημερωθούν. Τώρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, απέχουν από τα δημοτικά συμβούλια…

ΠΗΓΗ

Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!

Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!
 

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 1 ημέρα
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα