Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Κόλαση είχαν κάνει τη ζωή του Βαγγέλη, οι "φίλοι" και συντοπίτες του.

 

Kόλαση είχε γίνει η ζωή για τον 20χρονο φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη στην Εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.             

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο νεαρός είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από συμφοιτητές του από την Κρήτη, που τον είχαν στοχοποιήσει, με αποτέλεσμα από πέρυσι να αλλάξει τελείως η συμπεριφορά του και να κλειστεί στον εαυτό του.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε ο νεαρός είχε ζητήσει να φύγει από το δωμάτιο όπου συγκατοικούσε με δύο συνομήλικούς του.


«Τον είχαν ακινητοποιήσει σε καρέκλα, τον τραμπούκιζαν, τον έφτυναν και τον χλεύαζαν με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και σχόλια», αποκαλύπτει υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., για περιστατικό που είχε συμβεί πριν από περίπου 10 μήνες, με θύμα τον αγνοούμενο 20χρονο φοιτητή της Σχολής Γαλακτοκομικής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η συγκεκριμένη ενέργεια, που τοποθετείται χρονικά την Άνοιξη του 2014, αναδεικνύεται από τις καταθέσεις των συμφοιτητών του, ακόμη και από τους φερόμενους ως δράστες του ακραίου εκφοβισμού.

Σε άλλη περίπτωση που περιγράφεται σε κάποια από τις καταθέσεις, οι δράστες είχαν κάνει τον Βαγγέλη... τζουκ μποξ! Τον είχαν κλείσει σε ντουλάπα και έριχναν... κέρματα προκειμένου εκείνος να τραγουδήσει τα άσματα που υποδείκνυαν για να τον ελευθερώσουν.

Σε άλλο σημείο περιγράφεται ένα ακόμη επεισόδιο που εξελίχθηκε ενώ ο 20χρονος αγνοούμενος φοιτητής έκανε μπάνιο. Οι «εκφοβιστές» έκλεισαν το νερό και τον άφησαν για ώρα με τις σαπουνάδες! Τα παραπάνω μπορεί να φαίνονται «φυσιολογικά» σε ένα βαθμό, ως δείγματα ακραίων πειραγμάτων ανάμεσα σε μέλη παρέας αγοριών, αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, όχι όμως και στην περίπτωση του Βαγγέλη, ενός καλοσυνάτου παιδιού, με εσωστρεφή χαρακτήρα, μειωμένων ίσως αντιστάσεων, που δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει και αντιδράσει σε αυτά, αλλά να τα... καταπίνει για να γίνει αποδεκτός.

Η μαρτυρία μιας κοπέλας που γνωρίζει τον Βαγγέλη είναι ενδεικτική για το bullying που δεχόταν από συμφοιτητές του ακόμα και σε δημόσιο χώρο με κόσμο.
Η κοπέλα ήταν παρούσα σε περιστατικό που συνέβη σε καφετέρια της περιοχής Κατσικά. Εκεί βρισκόταν ο αγνοούμενος και η παρέα των «σκληρών» από την Κρήτη. Σύμφωνα με τα όσα είπε, ο Βαγγέλης παρήγγειλε τον καφέ του, αλλά οι φίλοι του τον έκρυψαν. Εκείνος τους παρακαλούσε να του τον δώσουν αλλά τον παίδευαν και τον κορόιδευαν . Στο τέλος πέταξαν πάνω του ποτήρι με νερό, αδιαφορώντας παντελώς για εκείνον, αλλά και για τον κόσμο που τους παρακολουθούσε.


Ο λόγος που είχε μπει στο στόχαστρο ο 20χρονος, ήταν ότι οι συντοπίτες του δεν αποδέχονταν ότι, αν και Κρητικός, ήταν χαμηλών τόνων και συνεσταλμένος. Θεωρούσαν ότι επειδή ο Βαγγέλης είναι από το Ρέθυμνο θα έπρεπε να φέρεται «σαν σκληρός άντρας που δεν μασάει με τίποτα».
Μετά από αυτό το βίαιο περιστατικό, ο νεαρός Βαγγέλης ζήτησε να αλλάξει δωμάτιο και μεταφέρθηκε σε ένα που δεν είχε συγκάτοικο, αλλά η ψυχολογία του έδειχνε εμφανώς πεσμένη, ενώ οι αστυνομικοί εξετάζουν την περίπτωση να είχε υποστεί και βασανιστήρια για τα οποία ντρεπόταν να μιλήσει.

Σύμφωνα με πηγή που κατέθεσε στην αστυνομία και προέρχεται από τα Γιάννενα «οι φοιτητές της συγκεκριμένης σχολής προέρχονται συνήθως από αγροτικές οικογένειες και είναι πιο σκληραγωγημένοι. Κάνουν πιο εύκολα και πιο σκληρά πειράγματα ο ένας στον άλλο, σε σχέση με μία σχολή στο αστικό κέντρο».

Την ερχόμενη Τρίτη, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο υπήρξαν περιστατικά βίας εις βάρος του 20χρονου.

Ο νομικός Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο οποίος προΐσταται της έρευνας, δηλώνει ότι «σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι υπήρξαν τέτοια φαινόμενα μέσα στη Σχολή θα είμαστε αμείλικτοι. Δε θα γλιτώσει κανείς. Θα αποδοθούν ποινικές, αστικές και διοικητικές ευθύνες, σε όποιον με τις πράξεις του επιχείρησε να αμαυρώσει μία Σχολή που θεωρείται πρότυπο. Είναι ζήτημα μίας εβδομάδας να απομακρυνθούν με απόφαση του Συλλόγου Καθηγητών φοιτητές, αν βέβαια αποδειχθεί ότι βιαιοπράγησαν».

-------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------

Οι Αρχές αξιοποιούν τις σημαντικές μαρτυρίες που έχει η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, από τη Γραμμή SOS 1065

Στην προσπάθεια της αναζήτησης, μετά από εισαγγελική εντολή, συμμετέχει από την πρώτη στιγμή και η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, με την ενεργοποίηση του κοινωνικού συναγερμού SILVER ALERT, ενώ έχουν ενεργοποιηθεί και οι Εθελοντές Αναζήτησης της Οργάνωσης.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ είχε και τα πρώτα τηλεφωνήματα με καταγγελίες για bullying από την παρέα των Κρητικών σε βάρος του Βαγγέλη, από την πρώτη στιγμή που κοινοποιήθηκε το SILVER ALERT.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οργάνωσης κ. Γεράσιμο Κουρούκλη, οι μαρτυρίες που φτάνουν στη γραμμή SOS 1065 είναι πάρα πολλές, κάτι που δείχνει την ευαισθητοποίηση του κόσμου και γι' αυτό το περιστατικό.
"Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ  ενεργοποίησε το SILVER ALERT για τον 20χρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, ώστε να κινητοποιηθούν άμεσα όλοι οι πολίτες για τον εντοπισμό του." λέει στο BLUE FORCE ο κ. Κουρούκλης και συνεχίζει: "Οι μαρτυρίες στη γραμμή SOS 1065 είναι πάρα πολλές. Από την πρώτη στιγμή είχαμε καταγγελίες για άσχημη συμπεριφορά και άγρια παρενόχληση σε βάρος του αγνοούμενου φοιτητή από συγκεκριμένη ομάδα Κρητικών συμφοιτητών του. Πολύς κόσμος, την τελευταία εβδομάδα, μας λέει πως είδε κάποιον που μοιάζει με το Βαγγέλη  σε διάφορους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ και των ΗΣΑΠ, στην Αθήνα. Προσπαθούμε με αγωνία και σε συνεργασία με τις Αρχές και τους συγγενείς να διασταυρώσουμε τις μαρτυρίες αυτές, ώστε να ανοίξουμε ένα παράθυρο ελπίδας για τον εντοπισμό του. Ενημερώσαμε και τις Υπηρεσίες Ασφαλείας του ΜΕΤΡΟ να επικεντρώσουν στην πιθανότητα να είναι ο Βαγγέλης ο νεαρός που πολίτες μαρτυρούν πως έχουν δει να περιφέρεται στους σταθμούς.
Ωστόσο, άλλες μαρτυρίες, κυρίως ανώνυμες, οδηγούν σε άλλα συμπεράσματα.
Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ ενημερώνει τις αρχές για την παραμικρή πληροφορία. Είμαστε σε πλήρη συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τις Εισαγγελικές Αρχές, που αξιολογούν και αξιοποιούν όλες τις πληροφορίες.
Παρακαλούμε όποιον έχει κάποια πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει, να καλεί στο 1065 όλο το 24ωρο, ή στις Αστυνομικές Αρχές. Αν κάποιος δει το Βαγγέλη ή κάποιον που του μοιάζει, πρέπει να καλέσει ΑΜΕΣΩΣ, και πριν φύγει από το οπτικό του πεδίο. Χάνεται η δύναμη της πληροφορίας όταν μας καλείτε μετά από πολλές ώρες ή ακόμα και μετά από μέρες.
Η ευχή όλων μας, είναι να βρεθεί σώος ο Βαγγέλης, η αγωνία των δικών του ανθρώπων να σταματήσει εδώ και ο 20χρονος να βρεθεί και πάλι κοντά στην οικογένειά του."


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ: ομάδα του BLUE FORCE , thetoc , ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ , newsit , ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • Βρέθηκε σώος ο 58χρονος - Η περιπέτεια του κ.Manci Foti έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο 58χρονος, βρίσκεται πλέον κοντά στα ο...
    Πριν από 9 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα