Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ευθεία επίθεση Μαξίμου σε Σόιμπλε, μετά την προκλητική συμπεριφορά του Γερμανού

eutheia-epithesi-maksimou-se-soimple

Tην παραμονή της επανέναρξης των συνομιλιών μεταξύ Αθηνας και πιστωτών και ενώ οι πληροφορίες μεταφέρουν ένα σκηνικό σύγχυσης, νέο επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ Μαξίμου και Βερολίνου.
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε δήλωσή του απάντησε με σκληρή γλώσσα στον γερμανό υπουργό Οικονομικών.


"Ο κ. Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση. Οι σημερινές του δηλώσεις είναι επίσης σαφές ότι απευθύνονται στο εσωτερικό και, εσωκομματικό του του ακρωτηρίου", είπε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
"Αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέας λύσης. Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες  με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη", προσέθεσε.

Τι είχε πει ο Σόιμπλε

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι όλες οι πληροφορίες που δίνει ο Έλληνας υπουργός σε συνεντεύξεις  «είναι εντελώς λανθασμένες» και σχολίασε καυστικά τις χθεσινές αναφορές του κ. Βαρουφάκη με αφορμή το δημοσίευμα της Corriere dela Sera λέγοντας με ειρωνεία προς τους δημοσιογράφους «εσείς φταίτε για όλα τα προβλήματα». 
Ακόμη, ο υπουργός οικονομικών της γερμανίας χαρακτήρισε τον έλληνα υπουργό οικονομικών «ανόητα αφελή» όσον αφορά τα επικοινωνιακά θέματα. «Δεν πίστευα ποτέ ότι μπορεί κάποιος να είναι τόσο ανόητα αφελής, αλλά όσο ζει κανείς μαθαίνει», ανέφεφε ο γερμανός υπουργός οικονομικών.  
Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα προβλεπόταν από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου την οποία ο κ. Βαρουφάκης είχε υπογράψει. Και «προσφέρθηκε» να στείλει ένα αντίγραφο στον έλληνα υπουργό οικονομικών, αν δεν την έχει πρόχειρη. 
Ο κ. Σόιμπλε διεμήνυσε ότι δεν θα δοθεί άλλη βοήθεια στην Ελλάδα έως ότου οι διεθνείς πιστωτές της χώρας συμφωνήσουν ότι έχει εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της για την προώθηση μεταρρυθμίσεων.
«Η Ελλάδα πρέπει να συνομιλήσει με τους θεσμούς για να εγγυηθεί ότι το Μνημόνιο Κατανόησης εκπληρώνεται» είπε ο Β. Σόιμπλε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες μετά το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.
«Μόνον όταν εκπληρωθεί αυτός ο όρος υπάρχει μια πιθανότητα να υπάρξει μια εκταμίευση από το πρόγραμμα», συνέχισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι ο Έλληνας ομόλογός του Γιάνης Βαρουφάκης είναι ο μόνος στο Eurogroup, που θεωρεί πως δεν έχει χαθεί χρόνος.

πηγή

Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!
 

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ