Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: Είμαι έτοιμος να υπογράψω για τις αποζημειώσεις των θυμάτων του Ναζισμού στο Δίστομο

Για να υπάρξει κατάσχεση κατά ξένου κράτους στην Ελλάδα απαιτείται υπογραφή από τον Έλληνα Υπουργό Δικαιοσύνης
Αλλάζει η πολιτική υπέρ των θυμάτων του Διστόμου - Θα επιτρέπεται η κατάσχεση περιουσίας της Γερμανίας στην ΕλλάδαΜια μεγάλη αλλαγή σε ό,τι αφορά την Εθνική πολιτική υπέρ των θυμάτων του Διστόμου προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης να επανασυσταθεί η Διακομματική Επιτροπή Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας.




«Είμαι έτοιμος να δώσω την άδειά μου για εκτέλεση της απόφασης» δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος προσθέτοντας ότι «τον χρόνο της απόφασής μου θα τον εξαρτήσω από την πολυπλοκότητα της υπόθεσης και τις εθνικές διαστάσεις της».
Πρακτικά η απόφαση του Ν. Παρασκευόπουλου επιτρέπει στα θύματα του Διστόμου να προβούν σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται πως το 2000 ο Άρειος Πάγος δικαίωσε τα θύματα του Διστόμου και τους απογόνους τους υποχρεώνοντας τη Γερμανία να δώσει αποζημιώσεις, αλλιώς θα γινόταν συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της.
Όμως για να υπάρξει κατάσχεση κατά ξένου κράτους στην Ελλάδα απαιτείται υπογραφή από τον Έλληνα Υπουργό Δικαιοσύνης, κάτι που δεν έκανε κανένας υπουργός επί 15 χρόνια.
Η απόφαση του Αρείου Πάγου για την αποκατάσταση των οικογενειών θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο παραμένει εκτελεστή, διεμήνυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
«Έχω τη γνώμη ότι η απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου που έκρινε ότι υπάρχει ετεροδικία και επομένως ασυλία του εναγόμενου γερμανικού κράτους δεν αναιρεί την εκτελεστότητα της Αρεοπαγιτικής απόφασης του έτους 2000 διότι δεν αφορά την ίδια υπόθεση.
Η απόφαση του Αρείου Πάγου παραμένει εκτελεστή και προσωπικά είμαι έτοιμος να δώσω την άδεια για την εκτέλεσή της», επανέλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης χειροκροτούμενος από βουλευτές.
 
 
Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!
 

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • Βρέθηκε σώος ο 58χρονος - Η περιπέτεια του κ.Manci Foti έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο 58χρονος, βρίσκεται πλέον κοντά στα ο...
    Πριν από 6 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα