Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Κάποιος γνώριζε πού ήταν ο Βαγγέλης;..

FOUND - GIAKOUMAKIS (S.A. 08-02-2015)
H ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ είχε δεχθεί τηλεφώνημα από άγνωστη νεαρή γυναίκα. Διαβάστε το Δελτίο Τύπου:
 
Δεν είχε αίσιο τέλος η περιπέτεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη που είχε χαθεί την 06.02.2015.
Το πρωί της 15.03.2015, η Κοινωνική Υπηρεσία  δέχθηκε κλήση στην Εθνική Γραμμή SOS 1065 και ενημερώθηκε για τον εντοπισμό και την απώλεια ζωής του άτυχου νέου.
Ο 20χρονος, είχε εξαφανισθεί το μεσημέρι της 06.02.2015, όταν έφυγε από το δωμάτιό του στην Εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής.
Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, μετά από παράκληση των οικείων του και με εισαγγελική εντολή, εξέδωσε SILVER ALERT για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του, την 02.03.2015. Δυστυχώς , εντοπίστηκε νεκρός…

 Καμπάνια

Η σορός του εντοπίστηκε από διερχόμενους πολίτες, τα ξημερώματα της Κυριακής 15.03.2015, ανάμεσα σε βάτους, σε βαλτώδη περιοχή κοντά στη λίμνη, μεταξύ του γηπέδου της Ανατολής και του Ιχθυογεννητικού Σταθμού της ΔΕΛΙ (Δημοτική Επιχείρηση Λίμνης Ιωαννίνων), περίπου 800 μέτρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή. Δίπλα του βρέθηκε ένα μαχαίρι, ενώ φορούσε τη ζακέτα – φούτερ με τη στάμπα «ITALIA».
Από την πρώτη στιγμή της ενεργοποίησης του SILVER ALERT, μετά την εισαγγελική εντολή, υπήρξε συγκλονιστική η κινητοποίηση του κόσμου για τον εντοπισμό του Βαγγέλη.
Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, δεχόταν καθημερινά μεγάλο αριθμό μαρτυριών για την υπόθεση εξαφάνισης του Βαγγέλη, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065, για τις οποίες ενημέρωνε αμέσως τις αρμόδιες Αρχές.
Πολλές από αυτές αφορούσαν την περιοχή της Ανατολής Ιωαννίνων, όπου και βρέθηκε τελικά η σορός του άτυχου νέου, ενώ την 20.02.2015, η Γραμμή SOS 1065 δέχθηκε μια κλήση δευτερολέπτων, στην οποία μια νεαρή γυναικεία φωνή είπε:  "Το παιδί που ψάχνετε από τη γαλακτοκομική Ιωαννίνων  είναι…" και έκλεισε το τηλέφωνο.
Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, έδωσε εντολή αμέσως στην εταιρεία FORTHNET για τον εντοπισμό της ομάδας τηλεφωνικών αριθμών που κάλεσαν εκείνη την ώρα το τηλεφωνικό κέντρο και συνομίλησαν με τη Γραμμή SOS 1065. Από το συσχετισμό των κλήσεων προέκυψε ότι η κλήση έγινε από τηλεφωνικό αριθμό της Θεσσαλονίκης. Όλες οι πληροφορίες κοινοποιήθηκαν αμέσως στις αρμόδιες Αρχές.
Τελικά, ο Βαγγέλης βρέθηκε νεκρός, στην περιοχή που μας είχε υποδείξει η φωνή από το τηλέφωνο…
Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και μένει στη διάθεσή τους για την παροχή ψυχολογικής στήριξης από τους Εθελοντές Ψυχολόγους της Οργάνωσης.
Η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, με το Silver Alert Hellas και την Εθνική γραμμή SOS για τους ηλικιωμένους «1065», με τη βοήθεια των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών κατορθώνει να κινητοποιεί την κοινωνία για να βρει τους ηλικιωμένους που αναζητούνται.
Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Και αυτό, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά  να βρεθούν οι ηλικιωμένοι που βρίσκονται σε κίνδυνο.
Καθοριστικό ρόλο στην άμεση κινητοποίηση παίζει η όσο το δυνατόν συντομότερη ενεργοποίηση του SILVER ALERT, αφού σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΓΡΑΜΜΗΣ ΖΩΗΣ:
Για 8 στους 10 ηλικιωμένους που βρέθηκαν σώοι, τα οικεία τους πρόσωπα είχαν καταθέσει τα δικαιολογητικά για την έκδοση S.A. μέσα στο πρώτο τριήμερο από την εξαφάνισή τους, ενώ για 6 στους 10 ηλικιωμένους που εντοπίσθηκαν θανόντες, τα οικεία τους πρόσωπα είχαν καταθέσει τα δικαιολογητικά για την έκδοση S.A. πέραν των 72 ωρών (τριημέρου)  από την εξαφάνισή τους.




Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας
Τ: 211-3499700, 210-5246202
E-mail: pelina-communication@lifelinehellas.gr, communication@lifelinehellas.gr, pelinath@yahoo.gr http://www.lifelinehellas.gr
http://www.facebook.com/group.php?gid=38809959733&ref=mf

 ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ! new

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ