Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Φτιάχνουμε chalk paint σε ότι χρώμα θέλουμε

diy-chalk-paintSheBlogs.EU από

Chalk Paint ονομάζεται το χρώμα μαυροπίνακα και μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας πολύ εύκολα σε διάφορες αποχρώσεις

Συνταγές για chalk paint κυκλοφορούν αρκετά τα τελευταία χρόνια σε αγγλόφωνες ιστοσελίδες. Όχι επειδή δε μπορούσαν να βρουν να αγοράσουν έτοιμα, απλά γιατί οι τιμές τους ήταν τσιμπημένες.
Εδώ είναι λιγουλάκι δύσκολο ακόμα να βρούμε χρώματα για μαυροπίνακα, αν βρεις μαύρο θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό και το κατάστημα προχωρημένο. Που είναι λίγο αστείο αντικειμενικά αν σκεφτείς ότι πάντα υπήρχε πράσινο χρώμα πίνακα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό τον προηγούμενο αιώνα. Ε δε μπορεί! κάπως θα το φτιάχνανε κι αυτοί.


Καμπάνια

Τι θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε chalk paint

  • 1 κούπα πλαστικό χρώμα τοίχου (240 ml)
  • 1 κουταλιά καλλιτεχνικό γύψο (15ml)
  • προαιρετικά σκόνες αγιογραφίας
  • 2-3 κουταλιές νερό
  • ένα άδειο κουτί από γιαούρτι του κιλού
  • 2 ποτήρια μιας χρήσης
  • ένα ξυλάκι για το ανακάτεμα
  • δοσομετρητή και κουτάλι
  • 1 μολύβι
Δες τώρα τι γίνεται. Προσωπικά δουλεύω αρκετά με σκόνες αγιογραφίας, ακόμα και τα ντουλάπια της κουζίνας μου με σκόνες αγιογραφίας τα έβαψα πέρσι. Με βολεύουν γιατί μπορώ να βγάλω πολλά χρώματα. Εσύ τώρα μπορείς να αγοράσεις και χρωματιστό χρωμα τοίχου. Εμένα μου βγαίνει φτηνότερα να αγοράζω λευκό και να φτιάχνω όσα χρώματα θέλω στις ποσότητες που χρειάζομαι κάθε φορά.

Πως φτιάχνουμε chalk paint

1. Μετράμε με μεζούρα ή δοσομετρητή 240ml νερό και το ρίχνουμε στο κουτί από το γιαούρτι. Σημειώνουμε με το μολύβι από τη μέσα πλευρά το ύψος του νερού και το αδειάζουμε.
2. Γεμίζουμε το κουτί από το γιαούρτι με πλαστικό χρώμα μέχρι το σημείο της μολυβιάς.
3. Στο ποτήρι της μιας χρήσης βάζουμε μια κουταλιά καλλιτεχνικό γύψο με μια κουταλιά νερό και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το γύψο στο κουτί του το πλαστικό χρώμα και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
4. Αν έχουμε πάρει λευκό πλαστικό χρώμα στο δεύτερο ποτηρι βάζουμε μια κουταλιά νερό και σκόνη αγιογραφίας. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε λίγο λίγο στο κουτί με το πλαστικό χρώμα ανακατεύοντας καλά. Αν χρειαστεί κι άλλο χρώμα μη φοβηθείτε, αντέχει λίγη αραίωση ακόμα οπότε μπορείτε να φτιαξετε κι άλλο χρώμα αγιογραφίας με νερό.
5. Βλέπουμε αν το μείγμα μας έχει καλή πυκνότητα, αν χρειαστεί, ειδικά αν δε χρησιμοποιήσαμε το βήμα 4 προσθέτουμε 1-2 κουταλιές νερό και ανακατεύουμε. Αν το βλέπουμε αρκετά ρευστό το αφήνουμε λίγη ώρα να σταθεί με ανοιχτό καπάκι.
6. Το καλό με το κουτί από το γιαούρτι είναι πως έχει καπάκι και κλείνει καλά οπότε μπορούμε να το αποθηκεύσουμε για μελλοντική χρήση.
Συνήθως με 2 χέρια από αυτό το χρώμα έχουμε μια καλή κάλυψη, προσωπικά σε σκούρες επιφάνειες προτιμώ να βάζω πρώτα και 1-2 χέρια Gesso για να μη ξοδεύω άδικα τις σκόνες αγιογραφίας.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ