Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Οι 23 , η ΕΛ.Ο.Τ και τα 6.318 Kukkiwon Poome / Dan

(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ tkdgr.eu )

Μετά την ανακοίνωση της ΕΛΟΤ για την χορήγηση Dan της Kukkiwon, θεωρήσαμε επιβεβλημένο να ενημερώσουμε την κοινότητα του Αθλήματος με την παρουσίαση ορισμένων δεδομένων που πιστεύουμε είναι αναγκαία για την εξαγωγή ορθών συμπερασμάτων.
Καμπάνια
1.- Η  ανακοίνωση της ΕΛΟΤ μας γνωστοποιεί ότι: «έχει υπογραφή μνημόνιο συνεργασίας (M.O.U.) της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό και της KUKKIWON, όπου αποφασίζεται τα πτυχία βαθμών DAN – Kukkiwon, να διατίθενται μόνο μέσα από τον επίσημο φορέα του αθλήματος στην Ελλάδα, την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό και όχι από ιδιώτες».

2.-  Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα της Kukkiwon, συνολικά υπάρχουν στην Ελλάδα 24 πιστοποιημένοι  φορείς εξετάσεων για την απόκτηση Poome / Dan,  μεταξύ αυτών και η ΕΛΟΤ.


3.- Οι «ιδιώτες» στην Ελλάδα, όρος που χρησιμοποιεί  στην ανακοίνωσή της η ΕΛΟΤ,  είναι πιστοποιημένοι φορείς εξετάσεων Poome / Dan της Kukkiwon. με κωδικούς, που σημαίνει ότι έχουν την αρμοδιότητα αποστολής δικαιολογητικών για την έκδοση των πτυχίων. Τα πτυχία αυτά εκδίδονται και υπογράφονται από την  Kukkiwon  και προφανώς έχουν όλα την ίδια αποδεικτική αξία ως προς την πιστοποίηση των Poome / Dan ανεξάρτητα από τον αποστολέα.

4.- Στην σελίδα της Kukkiwon παρατηρήσαμε ότι οι πιστοποιημένοι φορείς ονομάζονται «Do-Jang», κορεάτικη έκφραση που σημαίνει «χώρος προπόνησης» και  παρουσιάζουμε δειγματολυπτικά κάποιους από αυτούς τους 24  φορείς:  A.C.CLUB PANORAMATOS - ELLINIKO KENTRO KOREATIKON POLEMIKON TEHNON -  Α.C AGIOS DIMITRIOS -  Kyung Hee Academy Athens.
Αυτό λοιπόν που μπορεί να διαπιστώσει κανείς, είναι ότι δεν υπάρχουν «ιδιώτες» αλλά σχολές και σύλλογοι ταεκβοντό που οι περισσότεροι μάλιστα είναι μέλη της Ομοσπονδίας. Η λέξη «ιδιώτες» που χρησιμοποιείτε στην ανακοίνωση της ΕΛΟΤ, παραπέμπει σε φυσικά πρόσωπα, ενώ οι κωδικοί στην σελίδα της Kukkiwon αντιστοιχούν  σε φορείς, ήτοι:  Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Σωματεία) όπως και η ΕΛΟΤ.

5.- Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις κρίνετε απαραίτητο:
α.- Να δοθεί από την ΕΛΟΤ στην δημοσιότητα το μνημόνιο συνεργασίας (M.O.U.) της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό και της KUKKIWON για να δούμε εάν πράγματι στην Ελλάδα  τα Dan της Kukkiwon, «θα διατίθενται μόνο μέσα από τον επίσημο φορέα του αθλήματος στην Ελλάδα, την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό».

β.- Προς αποκατάσταση της τάξης θα πρέπει επίσης να αφαιρεθούν από την σελίδα της Kukkiwon οι 23 υπόλοιποι φορείς, καθώς σύμφωνα με την ανωτέρω ανακοίνωση τα Dan Kukkiwon θα διατίθενται μόνο μέσα από τον επίσημο φορέα, την ΕΛΟΤ.

γ.- Η ΕΛΟΤ ως επίσημος φορέας, Ομοσπονδία του Αθλήματος στην Ελλάδα, έχει νομική και ηθική υποχρέωση να πληροφορήσει τα μέλη της ποιοι είναι οι «ιδιώτες» που αναφέρονται στην ανακοίνωσή της και δεν έχουν το δικαίωμα πιστοποίησης Dan  Kukkiwon, προκειμένου να προστατεύσει τους αθλητές αλλά και όλους όσους ασχολούνται με το ταεκβοντό στην Ελλάδα.



     GREECE

POOM DAN              COUNT 
                                                 

1 POOM                      2.630
2 POOM                         251
3 POOM                           23
4 POOM                             3
1 DAN                         2.323
2 DAN                            658
 3 DAN                            233 
4 DAN                            109
5 DAN                              54
6 DAN                              22
7 DAN                              12

                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                      TOTAL                        6.318

Πηγή πληροφοριών : Kukkiwon


Εδώ μπορείτε να δείτε και να τσεκάρετε εάν έχετε  Poome / Dan

Εδώ: η   ανακοίνωση της ΕΛΟΤ 

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ