Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Οργή για την απόφαση της Σχολής!

Αγανάκτηση προκάλεσε  η είδηση που μεταδόθηκε από την εκπομπή ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ της Αγγελικής Νικολούλη, τη νύχτα της Παρασκευής 22 Μαΐου για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
 
Σε σύνδεση μέσω Skype με τα Γιάννενα, ο συνεργάτης της εκπομπής Βασίλης Σιώμος μετέφερε την εξής πληροφορία: Η νέα Διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής μετά από συνεδρίαση των καθηγητών, προχώρησε σε μια απλή επίπληξη προς την ομάδα των Κρητικών σπουδαστών που φέρονταν βίαια στον άτυχο Βαγγέλη.
Την είδηση επιβεβαίωσε η οικογένεια του άτυχου φοιτητή. Ο θείος του είπε στην Αγγελική Νικολούλη ότι η μητέρα του Βαγγέλη επικοινώνησε με τη Διευθύντρια της Σχολής όταν πληροφορήθηκε την απόφαση της συνεδρίασης. Σε σχετικές ερωτήσεις της, η Διευθύντρια της απάντησε ότι δεν μπορούσαν να τους αποβάλουν, γιατί δεν είχαν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.
Σε ερώτηση της μητέρας πως συμβαίνει αυτό από τη στιγμή που η προηγούμενη Διεύθυνση διώκεται για παράβαση καθήκοντος, εκείνη φέρεται να της είπε ότι «αυτοί δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.»
Ο συνεργάτης της εκπομπής στα Γιάννενα αναφέρθηκε στην είδηση που κυκλοφόρησε ότι ο Βαγγέλης δεν είχε διανυκτερεύσει στη Σχολή την παραμονή του θανάτου του. Η έρευνα του «Τούνελ» έδειξε ότι αυτός που διανυκτέρευσε εκτός Σχολής ήταν ο συγκάτοικος του και όχι ο Βαγγέλης.
 
Το λόγο έχει η Δικαιοσύνη
 
Στο καυτό ερώτημα αν θα ασκηθούν νέες διώξεις για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη θα απαντήσει η Δικαιοσύνη.
Την Τετάρτη 19 Μαΐου η Ασφάλεια Ιωαννίνων παρέδωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της περιοχής την ογκώδη δικογραφία της υπόθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αφού ολοκλήρωσαν τον κύκλο των καταθέσεων, κατέσχεσαν κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές συμφοιτητών του Βαγγέλη, που εξετάζονται από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Από την ολοκληρωμένη εικόνα των ερευνών στον τόπο που βρέθηκε νεκρός ο άτυχος φοιτητής και την Ιατροδικαστική υπηρεσία Ιωαννίνων, «κλείδωσε» η εκδοχή της αυτοχειρίας.

Στην προσπάθεια της αναζήτησης, μετά από εισαγγελική εντολή, συμμετείχε από την πρώτη στιγμή και η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, με την ενεργοποίηση του κοινωνικού συναγερμού SILVER ALERT, ενώ είχαν ενεργοποιηθεί και οι Εθελοντές Αναζήτησης της Οργάνωσης.
Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ είχε και τα πρώτα τηλεφωνήματα με καταγγελίες για bullying από την παρέα των Κρητικών σε βάρος του Βαγγέλη, από την πρώτη στιγμή που κοινοποιήθηκε το SILVER ALERT, πληροφορίες που τέθηκαν αμέσως υπόψιν των Αρχών. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οργάνωσης κ. Γεράσιμο Κουρούκλη, οι μαρτυρίες που έφταναν καθημερινά στη γραμμή SOS 1065 ήταν πάρα πολλές, κάτι που δείχνει την ευαισθητοποίηση του κόσμου και γι' αυτό το περιστατικό.
"Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ  ενεργοποίησε το SILVER ALERT για τον 20χρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, ώστε να κινητοποιηθούν άμεσα όλοι οι πολίτες για τον εντοπισμό του." είχε πει στο BLUE FORCE ο κ. Κουρούκλης: "Οι μαρτυρίες στη γραμμή SOS 1065 είναι πάρα πολλές. Από την πρώτη στιγμή είχαμε καταγγελίες για άσχημη συμπεριφορά και άγρια παρενόχληση σε βάρος του αγνοούμενου φοιτητή από συγκεκριμένη ομάδα Κρητικών συμφοιτητών του."



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ: ομάδα του BLUE FORCE ,  ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ