Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Σεισμός 5,3 ρίχτερ βόρεια της Χαλκίδας. Αναστατώθηκε η Αττική. Αισθητός στη μισή Ελλάδα

 pistepseto.net.jpg        
Ισχυρός σεισμός,  σημειώθηκε, λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα βόρεια της Χαλκίδας. Το επίκεντρο εντοπίζεται στον βόρειο Ευβοϊκό, 79 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών), σημειώθηκε στις 04:09 τα ξημερώματα της Τρίτης (9/6), στον υποθαλάσσιο χώρο του βόρειου Ευβοϊκού κόλπου, βόρεια της Χαλκίδας. Η αυτόματη λύση του EMSC δίνει τον σεισμό, στα 5,2 Ρίχτερ. Και το αμερικάνικο USGS δίνει τον σεισμό στα 5,2 Ρίχτερ. Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 25χλμ. βορειοδυτικά της Χαλκίδας και 77χλμ. βόρεια των Αθηνών. Η διάρκεια του δεν ήταν μεγάλη, ωστόσο αναστάτωσε τους κατοίκους πολλών περιοχών, λόγω του μικρού εστιακού βάθους (μόλις 5 χιλιόμετρα) και έγινε αισθητός στην Αττική. H δόνηση έγινε αισθητή σε όλη την Εύβοια, τη Λιβαδειά, την Αττική, την Κόρινθο, την Αχαΐα και την Μαγνησία.
 
ADVERTISEMENT
Η σεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά. Toυλάχιστον 15 μετασεισμούς έχει καταγράψει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5.2 της κλίμακας Ρίχτερ, που ταρακούνησε ολόκληρη την κεντρική Ελλάδα. Δείτε αναλυτικά την μετασεισμική δραστηριότητα:

2510.jpg
1.jpg 

Τέσσερα λεπτά μετά τον ισχυρό σεισμό, 3.8 Ρίχτερ ταρακούνησαν και την Πάτρα...
Νωρίτερα σήμερα, στις 01:20 ώρα Ελλάδας, οι σεισμογράφοι του Δικτύου κατέγραψαν άσθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο δόνησης τον θαλάσσιο χώρο 119 χιλιόμετρα νότια της Ζάκρου στη Κρήτη.

Με πληροφορίες από: tro-ma-ktiko.blogspot.gr , ομάδα του BLUE FORCE

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ