Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Ήταν ανθρωποκτονία;

Απρόσμενη τροπή φαίνεται πως έχει πάρει η πολύκροτη υπόθεση του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, τέσσερις μήνες μετά τον τραγικό θάνατό του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα επόμενα 24ωρα είναι εξαιρετικά πιθανό να απαγγελθούν κατηγορίες, ακόμη για διάπραξη ανθρωποκτονίας!

Ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου φοιτητή, ποινικολόγος Ιωαννίνων Δημήτρης Μπούκας, μιλώντας στην Espresso, προαναγγέλλει, στην ουσία, «κανόνι» που θα σκάσει στην υπόθεση του Βαγγέλη που συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Συγκεκριμένα, τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να απαγγελθούν από τη Δικαιοσύνη διώξεις, ενδεχομένως για τέλεση ανθρωποκτονίας.
Αποδέκτες, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα είναι πρόσωπα μέσα από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.
Ο νομικός Δ. Μπούκας εκφράζει τη βεβαιότητα ότι τη μοιραία Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, οπότε τα ίχνη του Βαγγέλη χάθηκαν, υπήρξε ανάμιξη και άλλου ατόμου το οποίο ευθύνεται για τον θάνατο του 20χρονου.
Μάλιστα, ξεκαθαρίζει ότι το πρόσωπο αυτό δεν εξώθησε τον άτυχο Γιακουμάκη στο να αυτοκτονήσει, αλλά ότι τέλεσε ανθρωποκτονία.
«Εκτιμώ ότι ο εισαγγελέας δεν αποκλείεται να πειστεί ότι τελέστηκε ανθρωποκτονία και θα απαγγείλει σχετική κατηγορία σε συγκεκριμένα πρόσωπα μέσα στη σχολή. Είμαι βέβαιος ότι η μοιραία Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, οπότε χάθηκαν τα ίχνη του Βαγγέλη, υπήρξε εμπλοκή και άλλου ατόμου το οποίο ευθύνεται για τον θάνατό του. Δεν εννοώ ότι εξώθησε τον Βαγγέλη στο να βάλει τέλος στη ζωή του. Τότε θα μιλούσαμε για αυτοκτονία. Μιλάω καθαρά για ανθρωποκτονία!» είπε μιλώντας στην «Espresso» ο κ. Μπούκας.
Ο κ. Μπούκας επισημαίνει πως οι κατηγορίες που θα απαγγελθούν θα αφορούν, σίγουρα, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση και παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση, για τα «καψώνια» - βασανιστήρια και «πειράγματα» - bullying από ομάδα συμφοιτητών του νεαρού Βαγγέλη.
Υπενθυμίζεται ότι το θρίλερ της εξαφάνισης του δευτεροετούς φοιτητή από το Ρέθυμνο έληξε μετά από 37 ημέρες, με την ανακάλυψη του πτώματός του σε ένα λασπωμένο χωράφι, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη σχολή.
Το πόρισμα του ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή ανέφερε ότι το μοιραίο τραύμα, μία βαθιά τομή στον δεξιό καρπό από μαχαίρι, ήταν προθανάτιο.
Ωστόσο, τα στοιχεία που φέρνει στο φως η έρευνα των τελευταίων 4 μηνών είναι πολύ πιθανό να αναιρέσουν τη μέχρι σήμερα εκδοχή, που απέκλειε την επίθεση σε βάρος του νεαρού.
Εν τω μεταξύ, η απλή επίπληξη προς τους σπουδαστές που φέρθηκαν βίαια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.
Ομάδες φίλων του άτυχου σπουδαστή στο διαδίκτυο, οργάνωσαν ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.
Μάταια η κοινή γνώμη περίμενε από τη νέα Διεύθυνση της Σχολής να τους τιμωρήσει παραδειγματικά. Παρ’ όλα αυτά οι συγκεκριμένοι σπουδαστές θα αποφοιτήσουν με διαγωγή «κοσμιωτάτη»…
Ο συνεργάτης της εκπομπής Βασίλης Σιώμος από τα Γιάννενα, μετέφερε πως η Διοίκηση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» φέρεται να έχει ενοχληθεί από την απόφαση αυτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Διοίκηση του Οργανισμού δεν πήρε στα χέρια της τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης που έβγαλε την απόφαση. Η νέα Διεύθυνση της Σχολής από την άλλη, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε το περιεχόμενο του πορίσματος της ΕΔΕ που διενήργησε ο Οργανισμός, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεταξύ τους μια άτυπη κόντρα.
Η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη παρακολουθεί με αγανάκτηση τις εξελίξεις. Αναρωτιέται γιατί βιάστηκαν απλώς να επιπλήξουν τους σπουδαστές, την ώρα που η δικογραφία μελετάται ακόμα από την Εισαγγελία Ιωαννίνων.

Στην προσπάθεια της αναζήτησης, μετά από εισαγγελική εντολή, συμμετείχε από την πρώτη στιγμή και η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, με την ενεργοποίηση του κοινωνικού συναγερμού SILVER ALERT, ενώ είχαν ενεργοποιηθεί και οι Εθελοντές Αναζήτησης της Οργάνωσης.
Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ είχε και τα πρώτα τηλεφωνήματα με καταγγελίες για bullying από την παρέα των Κρητικών σε βάρος του Βαγγέλη, από την πρώτη στιγμή που κοινοποιήθηκε το SILVER ALERT, πληροφορίες που τέθηκαν αμέσως υπόψιν των Αρχών. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οργάνωσης κ. Γεράσιμο Κουρούκλη, οι μαρτυρίες που έφταναν καθημερινά στη γραμμή SOS 1065 ήταν πάρα πολλές, κάτι που δείχνει την ευαισθητοποίηση του κόσμου και γι' αυτό το περιστατικό.
"Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ  ενεργοποίησε το SILVER ALERT για τον 20χρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, ώστε να κινητοποιηθούν άμεσα όλοι οι πολίτες για τον εντοπισμό του." είχε πει στο BLUE FORCE ο κ. Κουρούκλης: "Οι μαρτυρίες στη γραμμή SOS 1065 είναι πάρα πολλές. Από την πρώτη στιγμή είχαμε καταγγελίες για άσχημη συμπεριφορά και άγρια παρενόχληση σε βάρος του αγνοούμενου φοιτητή από συγκεκριμένη ομάδα Κρητικών συμφοιτητών του."

Πληροφορίες από: Νέα Τηλεόραση Κρήτης, sport-fm.gr, ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ , ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ BLUE FORCE

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ