Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Απορρίπτει η κυβέρνηση την πρόταση των θεσμών για παράταση

Κυβερνητικές πηγές: Απορρίπτουμε την πρόταση των θεσμών για παράταση Πεντάμηνη παράταση του υφιστάμενου προγράμματος μέχρι το τέλος Νοεμβρίου με χρηματοδοτική στήριξη 15,5 δισ. προβλέπει η πρόταση των θεσμών για συμφωνία, που σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές θα συζητηθεί αύριο στο Eurogroup.

KOKETA! 
 
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συγκεκριμένα θα δοθούν στην Αθήνα: το 1,8 δισ. από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα (SMPs) και το οποίο θα εκταμιευτεί άμεσα για την κάλυψη των δανεικών υποχρεώσεων της Ελλάδας και συγκεκριμένα την αποπληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ ύψους 1,6 δισ. στις 30 Ιουνίου. Από τα 15,5 δισ., τα 8,7 δισ. προέρχονται από τα αχρησιμοποίητα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που θα επιστραφούν στην Ελλάδα, τα 3,3 δισ. από τα SMPs και 3,5 δισ. από το ΔΝΤ.
Σε ό, τι αφορά το ΔΝΤ οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι θα εκταμιεύσει τα δικά του κονδύλια στο τέλος της πεντάμηνης περιόδου και αφού η Αθήνα έχει υιοθετήσει και εφαρμόσει τα μέτρα που θα συμφωνήσει με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών της. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ΔΝΤ θα θέσει ως προϋπόθεση εκταμίευσης την εγγύηση των ευρωπαίων εταίρων για δωδεκάμηνη συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

Δεν το δέχεται η κυβέρνηση
 
Η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση των θεσμών για παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, με χρηματοδοτική κάλυψη ύψους 15,5 δις ευρώ, ανέφεραν σήμερα από τις Βρυξέλλες Ελληνικές κυβερνητικές πηγές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν καμία χρηματοδοτική λύση δεν μπορεί να λειτουργήσει εντός του πλαισίου της πρότασης των θεσμών και επιπλέον ότι η χρηματοδοτική κάλυψη που προτείνουν δεν είναι αρκετή. Τα σενάρια που είναι στο τραπέζι είναι πολλά, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας ότι σημασία έχει το συνολικό πακέτο μιας συμφωνίας.
Τέλος υπογράμμιζαν, ότι η συμφωνία δεν θα πρέπει να ανακυκλώνει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας.

πηγή: enikos.gr

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ