Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Κοντονής: Έλεγχος για τα οικονομικά σε όλες τις ομοσπονδίες!

http://gga.gov.gr/images/1.jpgΥπουργός: "Ανασυστάθηκε το Ελεγκτικό Συμβούλιο. Κανένας μηχανισμός του κράτους εάν δεν συνοδεύεται από ένα σοβαρό μηχανισμό ελέγχου δεν μπορεί να αποδώσει θετικά αποτελέσματα. Δυστυχώς επί πάρα πολλά χρόνια, αυτός ο θεσμός που έπρεπε να είναι θεσμός που θα λειτουργούσε με αυστηρότητα, είχε πέσει σε αχρηστία. Τεράστια κονδύλια διοχετεύονταν στις ομοσπονδίες και ποτέ δεν είχε ελεγχθεί κανένας για αυτά τα χρήματα, που πήγαν, τι έγινε, πως δαπανήθηκαν, αν δαπανήθηκαν σωστά. Ο μηχανισμός του Ελεγκτικού Συμβουλίου ήδη έχει ξεκινήσει ελέγχους στις πρώτες ομοσπονδίες. Αυτοί οι έλεγχοι θα γίνουν σε όλες τις ομοσπονδίες.
Δεν γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος, ούτε έλεγχος κατόπιν καταγγελιών. Ο έλεγχος για τα οικονομικά των ομοσπονδιών θα γίνει σε όλες τις ομοσπονδίες. Είναι υποχρέωσή μας έναντι του φορολογούμενου πολίτη, να γνωρίζουμε τι γίνεται με τα χρήματα τα οποία διαθέτει ο πολίτης μέσω των φόρων για την ανάπτυξη συγκεκριμένων δράσεων και πολιτικών που προκρίνει η κάθε κυβέρνηση. Και ο κάθε ένας που έχει αναλάβει αυτό το βάρος δηλαδή της διαχείρισης αυτών των χρημάτων, πρόεδροι ομοσπονδιών, διοικητικά συμβούλια, θα πρέπει να είναι σε θέση να δικαιολογήσουν και το τελευταίο ευρώ." 
 Καμπάνια
ΓΓΑ: "Συγκροτήθηκε μετά από πολλά χρόνια και το Ελεγκτικό Συμβούλιο και ήδη διενεργεί ελέγχους στις πρώτες ομοσπονδίες (Ποδηλασία, τένις, πυγμαχία) τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν επισήμως με την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία. Ο έλεγχος θα επεκταθεί σε όλους τους εποπτευόμενους φορείς ανεξαιρέτως. Από την άλλη όμως εάν από τους ελέγχους εμφανισθούν προβλήματα θα επιληφθεί η δικαιοσύνη. Η ηγεσία του Υπουργείου έχει δώσει πολιτική στήριξη και το πράσινο φως στο Ελεγκτικό Συμβούλιο για αυστηρότατο έλεγχο και δεν θα υπάρξει καμιά πολιτική παρέμβαση στα πορίσματά του."

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΔΩ

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ