Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Αρκας: Τα "κακοήθη" σχόλια και η "απάντηση" μέσω Facebook

#Je_suis_Arkas - Τα κακοήθη σχόλια και η απάντηση μέσω Facebook(αναδημοσίευση από το enikos.gr)

Εδώ και δεκαετίες τα σκίτσα του Αρκά σχολιάζουν εύστοχα και με μοναδικό χιούμορ την επικαιρότητα. Για πρώτη φορά ίσως, ο γνωστός σκιτσογράφος έγινε το πρόσωπο της επικαιρότητας, με το θέμα που προέκυψε με τις αντιδράσεις που προκάλεσαν κάποια σκίτσα του, τα οποία ανέβηκαν στην επίσημη σελίδα του στο Facebook. Κάποιοι θεώρησαν ότι μάχεται την κυβέρνηση και έφτασαν στο σημείο να εξαπολύσουν απειλές εναντίον του.

 KOKETA!
Στο επίμαχο σκίτσο εμφανιζόταν ένας άντρας που έλεγε: «Έχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Είναι άνθρωποι που πατάνε γερά στον αέρα».


Ο Αρκάς έδωσε εντολή στον διαχειριστή της σελίδας του στο Facebook να απενεργοποιήσει την σελίδα του στο Facebook.


O διαχειριστής έγραψε το ακόλουθο σχόλιο για την απόφαση του σκιτσογράφου:
«Στο κλίμα της πολιτικής βαρβαρότητας κάποιοι παρεξήγησαν κάποιες αναρτήσεις και έκαναν κακοήθη σχόλια. Έφτασαν σε σημείο να υπαινιχθούν ότι ο Αρκάς χρηματίζεται από συγκεκριμένα κέντρα για τα σκίτσα που αναρτήσαμε. Δεν συμφωνούμε με την απόφαση του Αρκά, αλλά καταλαβαίνουμε απολυτά έναν άνθρωπο που σε όλη του τη ζωή απέφυγε τη δημοσιότητα, να διασύρεται από ανεγκέφαλους επειδή, χωρίς κανένα κέρδος, έδωσε την άδεια να δημοσιεύονται σκίτσα του στο FB».


Αρκετοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον Αρκά, ενώ κάποια άτομα έκαναν λόγο για λογοκρισία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε χρόνο ρεκόρ δημιουργήθηκαν δύο hashtags. Το #Je_suis_Arkas και το #Free_Arkas.
Λίγες ώρες αργότερα ο Αρκάς… επέστρεψε στο Facebook, καθώς έδωσε εντολή για την επαναλειτουργία της σελίδας του με τον διαχειριστή να γράφει:
«Επαναφέρουμε τη λειτουργία της σελίδας, γιατί η διακοπή της πήρε υπερβολικές διαστάσεις και γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης απ’ όλες τις πλευρές. Ζούμε σε άγριους, τρελούς και επικίνδυνους καιρούς...»


Το πρώτο του σκίτσο που ανέβηκε στη σελίδα μετά την επαναλειτουργία της ήταν με… νόημα, καθώς εμφανίζεται ένας άντρας που λέει: «Σ' αυτή χώρα έχει γίνει πολύ επικίνδυνο να είσαι με τους άλλους...Όποιοι και αν είναι αυτοί».

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ