Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ντάισελμπλουμ: Δεν συμπαθώ την ελληνική κυβέρνηση

Στην επίθεση περνά ο Ντάισελμπλουμ: Η κατανόηση έναντι της Ελλάδας εξαντλείται - Δεν συμπαθώ την ελληνική κυβέρνηση  Η κατανόηση έναντι της Ελλάδας εξαντλείται.                                               
   
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και την ελληνική κυβέρνηση.
Ο κος Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι η Ελλάδα δοκίμασε τα όρια της υπομονής και της κατανόησης της Ευρώπης και τόνισε ότι του προκάλεσε οργή το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε "όμορφες" αλλά ψεύτικες υποσχέσεις στον ελληνικό λαό.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Nieuwsuur της ολλανδικής τηλεόρασης, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν από την προβολή της, ο Ντάισελμπλουμ τόνισε επίσης ότι θέλει η Ελλάδα να λάβει την υποστήριξη που χρειάζεται, επέμεινε όμως ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι τακτικές του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά δυσκόλεψαν τα πράγματα.

"Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι αν πήγαιναν σε δημοψηφίσματα και οι άλλες 18 χώρες για το εάν έπρεπε να δώσουμε περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ πιο εντυπωσιακό και πολύ πιο αρνητικό από το 60% που ψήφισε (σ.σ. εναντίον των πολιτικών λιτότητας) στην Ελλάδα", είπε ο Ντάισελμπλουμ.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να διεξαχθεί δημοψήφισμα προκάλεσε "τεράστια δυσπιστία και απογοήτευση" στα άλλα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

"Εξοργίστηκε λόγω των όμορφων υποσχέσεων που έγιναν στον πληθυσμό της Ελλάδας οι οποίες δεν ήταν αληθινές. Δεν μπορείς να υπόσχεσαι πράγματα που δεν μπορείς να καταφέρεις", είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο πρόεδρος της Ευρωομάδας υποστήριξε ότι η οικονομία της Ελλάδας θα γίνει ισχυρότερη αφού εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα που προβλέπει η συμφωνία σε αντάλλαγμα για τον δανεισμό της. "Είναι μια δύσκολη συμφωνία για την ελληνική κυβέρνηση... Δεν έχω καμιά συμπάθεια στην ελληνική κυβέρνηση, όμως τρέφω συμπάθεια στον πληθυσμό της Ελλάδας", πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ.

πηγή: AΠΕ/ΜΠΕ

Σχόλια

Translate