Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Παράδοση και λαϊκό γλέντι τον Αύγουστο στον Δήμο Σαρωνικού

Στην καρδιά του καλοκαιριού, τον μήνα θεριστή, τον μήνα που είναι συνδεδεμένος με τις περισσότερες γιορτές στην ύπαιθρο, το χωριό, την παραλία, τα παραδοσιακά γλέντια έχουν την τιμητική τους. Λαϊκή παράδοση, μουσική, χορός και τραγούδι πρωταγωνιστούν.

Τρία παραδοσιακά πανηγύρια για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Σαρωνικού.


Την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015, στις 21:00, παραμονή της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, το πανηγύρι γίνεται στην κεντρική πλατεία Καλυβίων. Τα τραπέζια στήνονται σε όλη την πλατεία και ο κόσμος γίνεται μια μεγάλη παρέα, διασκεδάζοντας και χορεύοντας όλοι μαζί. Τη βραδιά θα ντύσουν μουσικά ο Λευτέρης Βαζαίος και η Ελένη Λεγάκη με την πολυμελή ορχήστρα τους, δίνοντας τις εγγυήσεις για ένα παραδοσιακό λαϊκό γλέντι μέχρι πρωίας.

Ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, ο Κουβαράς, μια από τις πλέον παραδοσιακές κοινότητες της Αττικής, γιορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου στην Πέτα, εντός του γηπέδου 5Χ5 επί της Λεωφόρου Σουνίου. Ζωντανή μουσική και γλέντι με τη συνοδεία μερικών από τους πιο αγαπημένους εκπροσώπους του δημοτικού και λαϊκού πενταγράμμου Πέτρο Ζηλεμένο, Δήμητρα Χατζοπούλου, Ανδρέα Παπανδρέου, Πάνο Μπέκο και Θανάση Μαριέτη, το Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015 στις 21:30.

Στις 27 Αυγούστου την τιμητική της έχει η Παλαιά Φώκαια, ανήμερα του εορτασμού της μνήμης του Οσίου Φανουρίου. Πανηγύρι δίπλα στη θάλασσα από τις 21:00, με πολύ κέφι και καλοκαιρινή διάθεση.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ