Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Δεύτερος στο Μαραθώνιο, ξεκούραστα! Η απάτη του Κενυάτη

Ένας άντρας από την Κένυα που άφησε πίσω του τους καταϊδρωμένους συναθλητές  του για να κατακτήσει την δεύτερη θέση στον Μαραθώνιο του Ναϊρόμπι  συνελήφθη από την αστυνομίας αφού διαπιστώθηκε ότι είχε απλά κρυφτεί μέσα στο πλήθος και έτρεξε μόνο στην τελική ευθεία πριν τον τερματισμό.

Πρόκειται για τον 28χρονο Τζούλιους Νιόγκου, ο οποίος πλέον είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της απάτης και φυσικά αποκλείστηκε ενώ δεν πρόκειται να λάβει και το χρηματικό έπαθλο των 7.000 δολαρίων που χαρίζει η δεύτερη θέση.
Από την πλευρά τους πάντως οι υπεύθυνοι του Μαραθώνιου υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία που τους κίνησαν υποψίες ήταν δύο. Αρχικά το γεγονός ότι ο Νιούγκου προσπέρασε με άνεση έναν συναθλητή του που φαινόταν αποκαμωμένος, αλλά και το γεγονός ότι δεν ήταν ιδρωμένος τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες έσταζαν ολόκληροι.



Αυτό που αξίζει να σημειωθεί πάντως είναι ότι σε εικόνες που έδειξε η τηλεόραση, ο Νιόγκου φαίνεται να συζητάει με τους υπεύθυνους του Μαραθώνιου και να βγάζει ακόμα και τα παπούτσια του σε μία προσπάθεια να δείξει στους διοργανωτές τις φουσκάλες στα πόδια του ώστε να τους πείσει ότι έτρεξε και τα 42 χιλιόμετρα, αντί για το τελευταίο ένα.



«Ακολουθούσα την ομάδα που προηγούνταν από αρχή μέχρι το τέλος και δεν τον είδα», είπε ο υπεύθυνος του αγώνα και πρώην πρωταθλητής των μαραθώνιων της Νέας Υόρκης και της Βοστώνης Ιμπραήμ Χουσεϊν που δήλωσε απογοητευμένος που ακόμα και στην εποχή που ζούμε μπορεί κάποιος να «κλέψει» τόσο εύκολα.
Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στον μαραθώνιο του Ναϊρόμπι καθώς το 2013 δύο αθλήτριες προσπάθησαν να ανέβουν στο πόντιουμ με παρόμοια αθέμιτα μέσα.







Πηγή:  iefimerida

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 13 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα