Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να παραιτηθεί ο Τσίπρας αν δε μπορεί να κυβερνήσει

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει η μόνη πολιτική δύναμη στη χώρα με την εμπειρία και τη γνώση να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας προς όφελος των Ελλήνων πολιτών.

«Σύντομα θα αποτελέσει ένα κακό παρελθόν για την πατρίδα μας», είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τον πρωθυπουργό αν νοιώσει ότι δεν μπορεί πλέον να ασκήσει τα καθήκοντά του να παραιτηθεί.
«Θα περίμενα από τον κ. Τσίπρα που επέβαλε το σκληρότερο τρίτο μνημόνιο και που οδηγεί την οικονομία στη λάθος κατεύθυνση, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον αφανισμό και θέτει τη χώρα σε κίνδυνο, εκτός από μια ειλικρινή συγγνώμη, περισσότερη αυτογνωσία και ταπεινότητα», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Ο κ. Τσίπρας που χώρισε την ελληνική κοινωνία σε "υπερήφανους διαπραγματευτές" και "προσκυνημένους γερμανοτσολιάδες" και δίχασε το λαό όσο κανένας πολιτικός από τη μεταπολίτευση και μετά, θα αποτελεί σύντομα ένα κακό παρελθόν για την πατρίδα μας».

«Η συναίνεση που ζητά ο πρωθυπουργός είναι προσχηματική συναίνεση. Ακόμα ηχούν στα αφτιά μου οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού: "ή θα τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν", δηλώσεις που έκανε πριν τις πρόσφατες εκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία είναι πάντοτε ανοιχτή να συζητήσει αλλά σε καμιά περίπτωση δε συμμετέχει σε προσχηματικούς διαλόγους οι οποίοι αποσκοπούνε μόνο στο να αποκτήσει ο πρωθυπουργός κάποιο τακτικό πλεονέκτημα» δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης που βρίσκεται στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της διήμερης προεκλογικής του εκστρατείας του στο νησί.

Για το ασφαλιστικό που τέθηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «ως προς το ασφαλιστικό τα πράγματα είναι πάρα πολύ ξεκάθαρα, θα συζητηθούν στη βουλή εφόσον και όταν η κυβέρνηση καταθέσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων, δε χρειαζόμαστε άλλη μία επιτροπή όταν υπάρχει ήδη πόρισμα από μία επιτροπή σοφών».

Αναφερόμενος στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης που τέθηκε επίσης στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Θα ήθελα να θυμίσω στον πρωθυπουργό ότι ο ίδιος πήρε την πρωτοβουλία να διακόψει τη θητεία του προηγούμενου κοινοβουλίου, το οποίο είχε ξεκινήσει τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης και θα μπορούσε αυτή η βουλή τώρα να είναι αναθεωρητική αν ο κ. Τσίπρας δεν είχε φερθεί τόσο απερίσκεπτα».

Όσο για την κατάσταση που βρίσκεται αυτή την ώρα η Νέα Δημοκρατία και τη χθεσινή εκπροσώπησή της στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «πρόκειται για μία ιδιαίτερη συγκυρία και το γεγονός ότι συγκαλείται μία σύσκεψη σήμερα όταν η Ν.Δ. είναι με μεταβατικό πρόεδρο που αναπληρώνει άλλο μεταβατικό πρόεδρο, επί της ουσίας έχει σκοπό ουσιαστικά να αναδείξει τις όποιες δυσκολίες μπορεί να έχει η Νέα Δημοκρατία.

Εμείς δε του κάναμε το χατίρι και συμμετείχαμε στη σύσκεψη, όπως είχαμε θεσμική υποχρέωση να κάνουμε, αλλά δεν θα συμμετέχουμε και σε έναν προσχηματικό διάλογο πριν ο πρωθυπουργός θεματικά αποδείξει ότι εννοεί τη συναίνεση την οποία σήμερα ζητά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε «με τον κ. Τσίπρα δεν θα μακροημερεύσει αυτή η κυβέρνηση. Βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο μία σύμπραξη με τον κ. Τσίπρα, ο οποίος από την ώρα που εκλέχθηκε οδηγεί τη χώρα σε τελείως λάθος κατεύθυνση».

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ