Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Θρίλερ με την εξαφάνιση δικηγόρου από το Ηράκλειο Κρήτης



Αναδημοσίευση από ekriti.gr (Ρεπορτάζ: Γιώργος Ι. Παπαδάκης - Λευτέρης Βαρδάκης)

dikigoros.jpgΣε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης του 33χρονου Ηρακλειώτη δικηγόρου Γιάννη Αγαπάκη τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από την Κομοτηνή όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια ως μεταπτυχιακός φοιτητής.
Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ωστόσο, οι μέρες περνούν και η αγωνία για το τι μπορεί να του έχει συμβεί ολοένα και μεγαλώνει.

Μίλησαν για τελευταία φορά
Η μητέρα του, κ. Μαίρη Αγαπάκη, μιλώντας στο ekriti.gr , περιέγραψε με τρεμάμενη φωνή τις ημέρες της εξαφάνισης. Όπως είπε, ο γιος της αγνοείται από το πρωί της 14ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την ίδια είχαν μιλήσει τελευταία φορά στο τηλέφωνο το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, γύρω στις 8, οπότε και ο 33χρονος Γιάννης της ζήτησε να τον ξυπνήσει την άλλη μέρα το πρωί καθώς έπρεπε να πάει να πληρώσει τα δίδακτρα για το μεταπτυχιακό του. Αφού έστειλε την καληνύχτα του τόσο στη μητέρα του όσο και στον πατριό του, έκλεισε το τηλέφωνο. Το πρωί της 14ης Οκτωβρίου και συγκεκριμένα στις 08.20, το κινητό του Γιάννη εξέπεμψε το τελευταίο σήμα από την Μενεμένη της Θεσσαλονίκης. Ήταν το γραπτό μήνυμα που είχε στείλει στη μητέρα του και στο οποίο της έγραφε "Φεύγω γιατί με κυνηγούν", όπως αναφέρει η ίδια.
Από την μέρα αυτή, το κινητό του νεαρού δικηγόρου παραμένει κλειστό και όπως λέει η μητέρα του, ο Γιάννης το είχε πάντα μαζί του κι έτσι μπορεί μέσω αυτού να τον εντοπίσουν. Φοβάμαι για τη ζωή του παιδιού μου, συμπληρώνει η κ. Αγαπάκη. 

Τι βρήκαν στο σπίτι του
Η οικογένεια αναστατώνεται σε κλάσματα δευτερολέπτου. Αμέσως ξεκινούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Στο σπίτι του πηγαίνει η δικηγόρος στην οποία εργαζόταν ο αγνοούμενος 33χρονος. Εκεί, βρέθηκε το άδειο πορτοφόλι του, το οποίο όπως είπε η κ. Αγαπάκη είχε πέντε χιλιάδες ευρώ με τα οποία θα πλήρωνε τα δίδακτρα. Επίσης, το φαγητό που συνήθιζε να παίρνει μαζί του βρέθηκε κι αυτό εκεί. Η πόρτα του διαμερίσματος στην οδό Μάρκου Μπότσαρη ήταν ορθάνοιχτη και τα ρούχα απλωμένα στην απλώστρα.
Ο δικηγόρος, μοναχοπαίδι της οικογένειας, γιος καταδρομέα που πολέμησε στην Κύπρο, αγνοείται από τις 14 Οκτωβρίου. Η μητέρα του, ζητάει από τις Ελληνικές Αρχές, να εντείνουν τις έρευνες σε όλα τα μοναστήρια της Ελλάδας και σε όλα τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης. Φοβάμαι για τη ζωή του του γιου μου, λέει στο ekriti.gr με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο περιμένοντας από το ακουστικό του τηλεφώνου της κάποιο χαρμόσυνο νέο. 
Οι αρχικές πληροφορίες που ήθελαν τον νεαρό δικηγόρο να έχει μεταβεί στο Άγιο Όρος όπου βρίσκεται ο πνευματικός του, δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν καθώς μετά από έρευνες που έγιναν εκεί, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε πάει εκεί. 


Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ