Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου & Δ. Στερεάς: «Οι αποσπασματικές παρεμβάσεις στα προβλήματα διάβρωσης του Κορινθιακού κόλπου δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Οι αποσπασματικές παρεμβάσεις στα προβλήματα διάβρωσης του Κορινθιακού κόλπου δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα»

                                                                                                  
Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με αφορμή τη διοργάνωση ημερίδας της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.) με θέμα «Ημέρες Κορινθιακού»
επανήλθε, με επιστολή του προς την Κίνηση, στο μείζον θέμα της προστασίας του Κορινθιακού κόλπου από τις ιδιαίτερα επιβαρυντικές για το μέλλον του ανθρωπογενείς παρεμβάσεις και τόνισε την ανάγκη ύπαρξης μιας προοπτικής βιώσιμης διαχείρισής του. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γοργά εξελισσόμενο φαινόμενο της διάβρωσης του βόρειου (πελοποννησιακού) μετώπου του κόλπου, φαινόμενο το οποίο είχε παρακολουθήσει το Παράρτημα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κατά το παρελθόν με τη διενέργεια αυτοψίας στην περιοχή του Δερβενίου.

Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. θεωρεί ότι η μοναδική και ουσιαστική αντιμετώπιση του ζητήματος του Κορινθιακού είναι η αναζήτηση μιας συνολικής και προγραμματισμένης λύσης που θα απέχει πολύ από αποσπασματικά έργα ή μελέτες και θα προέρχεται από τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Περιφερειών και Δήμων) με αρχική βάση τον εντοπισμό και ανάσχεση των πραγματικών αιτίων υποβάθμισης του Κορινθιακού με μοναδικό σκοπό τη διαφύλαξη του κλειστού αυτού θαλάσσιου οικοσυστήματος μεγάλης σημασίας.


Από την Διοικούσα Επιτροπή

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ