Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού για το 2016 από την 10DANCE

Αναγνωρισμένη από το Κράτος, Πιστοποιημένη από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού (C.I.D) της UNESCOΗ Σχολή Χορού 10DANCE, αναγνωρισμένη από το Κράτος και πιστοποιημένη από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού (C.I.D) της UNESCO, συνεχίζει και το 2016 τη διοργάνωση μιας σειράς σεμιναρίων για τις μαθήτριές της. 


Οι Δασκάλες Έλενα Κοσμάτου και Έρη Πασαλιμανιώτη, στη φιλοσοφία της πολύπλευρης εκπαίδευσης γύρω από την τέχνη του χορού, κάλεσαν στο πρώτο από την εφετεινή σειρά σεμιναρίων, να διδάξει, τη γνωστή χορεύτρια και χορογράφο Κατερίνα Ανδριοπούλου.
Στο σεμινάριο, οι μαθήτριες δούλεψαν πάνω στις τεχνικές σύγχρονου χορού Limon - release και στον αυτοσχεδιασμό.
Η τεχνική Limon, εστιάζει στην οργανική ροή της κίνησης και στο "παιχνίδι" μεταξύ βάρους και έλλειψης βάρους.
Η τεχνική release, εστιάζει στην ομαλή ροή της ενέργειας, με την ελάχιστη μυϊκή ένταση και με σκοπό τη φυσική προσέγγιση του ανθρώπινου σώματος.
Ο Αυτοσχεδιασμός, καθοδηγούμενος από τον Δάσκαλο, έχει στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της έκφρασης, μέσω της κίνησης.

Ποια είναι η Κατερίνα Ανδριοπούλου

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι απόφοιτος του London Contemporary Dance School (The Place), με ‘Bachelors of Honors’ στο Σύγχρονο Χορό ως χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια

Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και Καλλιτεχνική Δ\ντρια της ομάδας χορού X-Art, την οποία ίδρυσε το 2000. Από το 2000 έως σήμερα έχει χορογραφήσει για την X-Art τα έργα σύγχρονου χορού για παιδιά: ‘Μικρός Πρίγκιπας’, ‘Σταχτοπούτα’, ‘To άγαλμα που κρύωνε’, ‘Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο’, ‘…και ζήσαν αυτοί καλά ..’ & ‘ Τα Μάγια της Πεταλούδας’.

Το 2008  χορογράφησε το έργο ‘Όλιβερ Τουίστ’ για την Ομάδα Νέων Ελλήνων Χορευτών  R.A.D. που ανέβασε ο Ελληνικός Σύλλογος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου.
Σαν χορογράφος έχει συνεργαστεί επίσης με το Κ. Θ. Β. Ε. , το ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. Καβάλας- Θεατρική Διαδρομή,  το ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. Σερρών-Θεατρικό Σανίδι, το ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. Κοζάνης, το ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. Ιωαννίνων, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πατρών-  Θέατρο Αγορά , το Θέατρο Αργώ, την Παιδική Αυλαία, την ομάδα f-Ήβη, τη Melissa Art School, το Δημοτικό Παιδικό Θέατρο Κορυδαλλού, το Rainbow Theatre κ.ά.

Σαν χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τις ομάδες σύγχρονου χορού LOAD Dance Company και Koffee Klub Dance Company στα πλαίσια των φεστιβάλ ‘RESOLUTIONS’ και ‘Dance World ‘96’ στο Λονδίνο και Leena Patela Dance Company στα πλαίσια του Glastonbury Arts Festival.

Υπήρξε μέλος του Szeged Contemporary Ballet (1998-99) της Ουγγαρίας, συμμετέχοντας σε έργα των: Juronics Tamas, Joseph Tmim και Uri Ivgi.

Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια με το Εθνικό Θέατρο (σε χορογραφίες Κων/νου Ρήγου) την Εθνική Λυρική Σκηνή (σε χορογραφίες Πέτρου Γάλλια), την Ομάδα Χορού Syndram της Χρυσηίδας Λιατζιβίρη κ.ά.


Διδάσκει σύγχρονο χορό από το 1996: Young Place (The Place) και City & Islington College στο Λονδίνο, DAN.C.CE, Χοροκίνηση κ.α. στην Αθήνα.

Έχει δώσει σεμινάρια και εργαστήρια χορού για παιδιά στην Ελλάδα και την Αγγλία, ενώ το 2000 έλαβε μέρος ως βοηθός της Iris Tomlinson, διευθύντριας του Young Place του Λονδίνου σε σεμινάριο διδασκαλίας για παιδιά στην Αθήνα.
Το 2008 προσεκλήθη από την Εθνική Ομάδα της Ουαλίας ‘Diversions’ να αναλάβει την εκγύμναση των χορευτών κατά την παραμονή τους στην Αθήνα για τις παραστάσεις της Ομάδας στο Κέντρο Τεχνών.
Από το 2005 διδάσκει στη Δραματική Σχολή της Έλντας Πανοπούλου ‘Melissa Art School’ . 
Μέλος της Επιτροπής Εισαγωγικών Εξετάσεων Ανωτέρων Σχολών Χορού του ΥΠΠΟ, για τα έτη 2013 - 14 και 2014 - 15.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 13 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα