Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Σκληρό ροκ από τον Κυριάκο - Η ιδεοληπτική πολιτική του Τσίπρα διώχνει τη μεγαλύτερη επένδυση


Το στίγμα της αντιπολιτευτικής του τακτικής έδωσε τη δεύτερη κιόλας μέρα της θητείας του ως Προέδρου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Με αφορμή το θέμα της Eldorado Gold, ο νέος αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μίλησε με σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση και έθεσε απευθείας τον ίδιο τον πρωθυπουργό ενώπιον των ευθυνών του για την προοπτική της χώρας, ζητώντας την παρέμβαση του κ. Τσίπρα, ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με δήλωσή του σήμερα, ζήτησε την παρέμβαση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα ώστε να δοθεί λύση άμεσα στο ζήτημα σταδιακής αναστολής των εργασιών στις Σκουριές,  κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι η ιδεοληπτική πολιτική της διώχνει τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα.
Μετά από την ενημερωτική συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Eldorado Gold σχετικά με την απόφαση της εταιρείας για σταδιακή αναστολή των εργασιών στις Σκουριές, λόγω έλλειψης αδειών από το ΥΠΕΚΑ, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί σήμερα 600 εργαζόμενους στην ανεργία και σε δεύτερο χρόνο άλλους 500, στερεί 500 επιπλέον θέσεις εργασίας από την οικονομία το 2016 και δυσφημεί διεθνώς την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό.

Η πλήρης δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ.:
«Στις Σκουριές η ιδεοληπτική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα, οδηγεί σήμερα 600 εργαζόμενους στην ανεργία και σε δεύτερο χρόνο άλλους 500, στερεί 500 επιπλέον θέσεις εργασίας από την οικονομία το 2016 και δυσφημεί διεθνώς την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό.

Καλώ τον κ. Τσίπρα να παρέμβει, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα άμεσα.  Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θα πει στους ξένους επενδυτές που θα δει στο Νταβός την ερχόμενη εβδομάδα με τις Σκουριές κλειστές».

Με αφορμή τη συνάντηση αυτή από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η επένδυση της Eldorado Gold στις Σκουριές έγινε αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης του ΣΥΡΙΖΑ και στις δύο εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις. Το αποτέλεσμα είναι το πάγωμα της μεγαλύτερης επένδυσης που έγινε στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Η ζημιά στην τοπική αλλά και την εθνική οικονομία είναι μεγάλη. Η ζημιά στην Ελλάδα είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς στέλνει το λάθος μήνυμα στις διεθνείς και την εγχώρια αγορά.
Χρειαζόμαστε επειγόντως ιδιωτικές επενδύσεις. Εκτιμούμε ότι μόνο αν προσελκύσουμε επενδύσεις ύψους 100 δις μέσα στα επόμενα 3 χρόνια θα πάρει μπροστά η ελληνική οικονομία, θα μειωθεί η ανεργία, θα εγγυηθούμε αξιοπρεπείς συντάξεις και αποτελεσματική κοινωνική πολιτική. Οι επενδύσεις είναι το καύσιμο ανάπτυξης.
Η ιδεοληπτική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στέλνει σήμερα το λάθος μήνυμα. Και αυτό προκαλεί αμέσως αποεπενδύσεις. Γι’ αυτό χρειάζεται επειγόντως μια άλλη πολιτική η χώρα.  Αυτή που η Νέα Δημοκρατία υπεύθυνα προτείνει.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα».

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • Βρέθηκε σώος ο 58χρονος - Η περιπέτεια του κ.Manci Foti έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο 58χρονος, βρίσκεται πλέον κοντά στα ο...
    Πριν από 4 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα