Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Άκης Δημητριάδης: Πράσινο σημείο και Κλειστό Γυμναστήριο Λυκόβρυσης

dimitriadis aris dim simv 12-1-2016
Το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμάτων είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα που πρέπει να συζητηθεί αναλυτικά και απαιτεί πολύ λεπτούς χειρισμούς αλλά και ξεκάθαρες αποφάσεις.

Οι όποιες διαδημοτικές συνεργασίες υπάρξουν πρέπει να έχουν συγκεκριμένο πλαίσιο ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει επιβάρυνση στο περιβάλλον της περιοχής ή γενικότερη υποβάθμισή της.

Το Τ.Σ.Δ.Α προβλέπει, μεταξύ πολλών άλλων, βάση σχετικής μελέτης του Πολυτεχνείου δημιουργία 4 "πράσινων σημείων" στον δήμο. Σε αυτό το κομμάτι πρέπει να διασφαλιστεί ότι η χρήση τους θα γίνεται ΜΟΝΟ από δημότες του δήμου μας. Οτιδήποτε διαφορετικό πρέπει να μας βρει αντίθετους.
Τα "πράσινα σημεία " είναι κάποια σημεία ,που πάντα βάση του σχεδίου ,θα συλλέγονται ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ είδη (ΟΧΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ) είτε για επαναχρησιμοποίηση τους είτε για ανακύκλωση. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομούνται πόροι για τον δήμο από την μείωση του όγκου των αποβλήτων και πιθανόν να επιφέρει κάποια έσοδα στον δήμο από την ανακύκλωση.
Το συγκεκριμένο σημείο που αναφέρθηκε ως ένα πιθανό σημείο θεωρώ ότι όντας εκτός οικιστικής ζώνης και εντός ζώνης ΒΙΟΠΑ είναι πιθανώς χωροταξικά κατάλληλο (επιπρόσθετα αναφέρω την, προαπαιτούμενη για την καταλληλότητα του σημείου, είσοδο στον χώρο από την οδό Ερμού ώστε να αποφευχθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση στα στενά της Λυκόβρυσης)
αλλά εδώ βάζουμε κάποιες
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ.
Στο σημείο υπάρχει το ημιτελές κλειστό γυμναστήριο της Λυκόβρυσης, ένα έργο 20ετίας που για πολλούς λόγους και καλοθελητές δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Αποτέλεσμα αυτού είναι σήμερα, εν έτη 2016,η Λυκοβρυση να παραμένει από τους ελάχιστους δήμους της Αττικής που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ και τα αθλητικά σωματεία της Λυκόβρυσης να μην έχουν να στεγάσουν τα τμήματα τους. Υποβαθμίζεται έτσι ο αθλητισμός και η στήριξη του δήμου στην νεολαία της περιοχής.
Βασική λοιπόν προϋπόθεση για να διατεθεί το συγκεκριμένο σημείο προς ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ χρήση είναι να διασφαλιστεί από την περιφέρεια η χρηματοδότηση για την ανέγερση του κλειστού γυμναστηρίου της Λυκόβρυσης σε προκαθορισμένο άλλο σημείο και η ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ έναρξη των 2 έργων.
Τονίζω βεβαίως ότι :
-η όποια συζήτηση είναι ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο
-η όποια απόφαση θα παρθεί από το δημοτικό συμβούλιο (και όχι από το περιφερειακό) αφού βεβαίως πρέπει να ακούσει τους τοπικούς φορείς ,τα αθλητικά σωματεία της Λυκόβρυσης και φυσικά τους κάτοικους.
-καθώς επίσης ότι επειδή είναι ένα νέο πρόγραμμα και δεν υπάρχει "τεχνογνωσία" θέλει πολλή προσοχή στην λήψη της όποιας απόφασης.
Όλοι ανεξαιρέτως έχουμε κάτι καλό να προτείνουμε. Εποικοδομητικός διάλογος χρειάζεται και καλή θέληση να γίνουν σωστά έργα στον δήμο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ποιος τα προτείνει.
Χαίρομαι που πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι από όλες σχεδόν τις παρατάξεις ενδιαφέρονται για την ανέγερση του κλειστού της Λυκόβρυσης ως προαπαιτούμενο ,αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα του.

Άκης Δημητριάδης 
Δημοτικός Συμβουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • Κυψέλη: Εξαφάνιση ηλικιωμένης - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από την Κυψέλη. Η Ιφιγένεια Τζάμου, 83 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στην Κυψέλη, στην Αθήνα, το πρ...
    Πριν από 9 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα