Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΚΥΡΙΑΚΟΣ: Είστε η πιο επιβλαβής κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης

"Θέλετε να μετατρέψετε την Ελλάδα σε χώρα συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων"
Ευρεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη Βουλή, στη προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για το ασφαλιστικό.
Η «παρθενική» εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σηματοδότησε και στη Βουλή το είδος της αντιπολίτευσης που θα ακολουθήσει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Σε ρυθμούς... σκληρού ροκ, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. σφυροκόπησε τον Αλέξη Τσίπρα τόσο πολιτικά επιχειρήματα, αλλά και με αναφορές στις πρακτικές των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον ράπερ - απόγονο αντιστασιακού - αγωνιστή Γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στους διορισμούς ημετέρων, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στον οποίο είπε: "It's the IMF, Euclides" υπενθυμίζοντας στη Βουλή ότι ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ διάβασε στους βουλευτές επιστολή την οποία είχε απευθύνει ο κ. Τσακαλώτος στο ΔΝΤ, τον Ιούλιο, στην οποία αναφερόταν ότι η ελληνική κυβέρνηση ανυπομονεί να συνεχιστεί η συνεργασία με το Ταμείο: "Για το ΔΝΤ να επισημάνω την αμφισημία σας, για τη σχέση της Ελλάδας με το ΔΝΤ. Θυμίζω, κ. Τσακαλώτο, την επιστολή που στείλατε στο ΔΝΤ με ημερομηνία 23 Ιουλίου 2015. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το Ταμείο. Οπως θα λέγαμε και στα αγγλικά, γιατί είστε αγγλομαθής, its the IMF Euclides. Βέβαια μας είπατε κ. Τσίπρα ότι δεν θέλετε τη συμμετοχή του ΔΝΤ, για να ανακαλέσετε τελικά και να επιβεβαιώσετε αυτό που εσείς έχετε υπογράψει, ότι προφανώς θα συνεχίσει να συμμετέχει το ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα"



Ο κ. Μητσοτάκης, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα οτι παρά τις προεκλογικές του υποσχέσεις, έφερε στη χώρα ένα αχρείαστο, όπως είπε, τρίτο μνημόνιο:
"Κάνατε μία προσπάθεια να με ταυτίσετε με το ΔΝΤ και τους δανειστές. Σας απαντώ ευθέως ότι με τους δανειστές είστε εσείς που υπογράψατε τρίτο μνημόνιο. Τα πράγματα είναι τόσο απλά. Ηταν αχρείαστο, εσείς μας το φορέσατε και δεσμεύσατε τη χώρα για 3 χρόνια ακόμη."

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στις αποκαλύψεις Βαρουφάκη, λέγοντας:  "Δεν θα μιλήσω αναλυτικά σήμερα για την υπερήφανη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου. Θα έρθει και η ώρα αυτής της συζήτησης, που θα πρέπει να απαντήσετε τι γνωρίζατε απο αυτά που είπε ο κ. Βαρουφάκης και αυτά που διαρρέουν άλλοι υπουργοί σας. Μην νομίζετε ότι θα μείνουν αναπάντητα αυτά τα ερωτήματα.", ενώ δε γλύτωσε από τα πυρά του ούτε ο κ. Κατρούγκαλος: "Μιλήσατε κ. Κατρούγκαλε, και πραγματικά με προβληματίσατε εσείς, για τις επαναπροσλήψεις. Δεν θα έπρεπε να μιλάτε εσείς, ακόμη δεν έχετε δώσει απαντήσεις για τα ιδιωτικά συμφωνητικά με το 12%, άρα θα έπρεπε να είστε λίγο πιο προσεκτικός."

Σε άλλη αποστροφή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για την εγκαθίδρυση κομματικού κράτους, με αφορμή την αξιολόγηση στα νοσοκομεία: "Μιλήσατε για τα νοσοκομεία και την περιβόητη επιτροπή αξιολόγησης η οποία δήθεν έκανε αντικειμενική ανάλυση των προσόντων διοικητών. Απορία. Γιατί διώχθηκαν διοικητές που πέρασαν από την αξιολόγηση; Είναι μυστήριο. Είναι σαφές ότι επιδιώξατε κομματική εκκαθάριση στα νοσοκομεία.", και συνέχισε: "Καταλαβαίνω ότι η συζήτηση για το ηθικό πλεονέκτημα σας ενοχλεί πολύ. Και εμείς κάναμε διορισμούς με κομματικά κριτήρια δεν το έκρυψα και τολμώ να πω ότι ήμουν από αυτούς που δημόσια, πριν γίνω υπουργός, είχα ασκήσει κριτική στη λογική ποσοστώσεων. Οταν κάνετε τα ίδια και χειρότερα, μην επικαλείστε ηθικό πλεονέκτημα."

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Τσίπρα, αποδομώντας ένα - ένα τα επιχειρήματα του Πρωθυπουργού: 
 Αναφερόμενος στις διαπιστώσεις Τσίπρα περί μη βιώσιμου ασφαλιστικού, θύμισε την υπόσχεση για 13η σύνταξη: "Πώς υποσχόσασταν 13η σύνταξη, αφού ξέρατε ότι το Ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο;" ενώ υποστήριξε ότι "το ασφαλιστικό ήταν βιώσιμο μέχρι το 2060. Και μετά ήρθατε εσείς"
 "Αποτύχατε, μας πάτε σε εποχές διχασμού... είστε η πιο επιβλαβής κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης" είπε από το βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση οτι οδήγησε την χώρα στα όρια εξόδου από την ευρωζώνη, έκλεισε τις τράπεζες και αύξησε την ανεργία: «Θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν δεν είσαστε στην κυβέρνηση. Κοροϊδέψατε τους πολίτες» είπε και πρόσθεσε: "Εσείς εκπροσωπείτε την στασιμότητα, εμείς τις μεταρρυθμίσεις. Ναι είναι δύσκολες, αλλά με θετικό πρόσημο για την Ελλάδα. Απέναντι στον λαϊκισμό", για να καταλήξει: "Ξέρω ότι θέλετε κ. Τσίπρα να μετατρέψετε την Ελλάδα σε χώρα συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων. Η Ν.Δ. θα συνεχίσει να εκφράζει τις δυνάμεις της δημιουργίας, της υγιούς επιχειρηματικότητας, της παραγωγής."

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 1 ημέρα
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα