Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Έλαβα εντολή να στηρίξω τους πολίτες, όχι την κυβέρνηση Τσίπρα"


"Έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Και τονίζω τη λέξη "ομάδας" γιατί η σωστή και σοβαρή αντιπολίτευση που πρέπει να ασκήσουμε θα έρθει μόνο αν παίξουμε ομαδικά."

Σε υψηλούς τόνους η πρώτη ομιλία του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Καταχειροκροτούμενος ο νέος πρόεδρος έδωσε το στίγμα της αντιπολιτευτικής του τακτικής με σκληρή επίθεση σε Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ.

Ευχαρίστησε τους Γιάννη Τραγάκη και Γιάννη Πλακιωτάκη και ιδιαιτέρως τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να παρέχει στήριξη στην κυβέρνηση.
«Στήριξη α λα καρτ στον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε, βολικό δεκανίκι της κυβέρνησης δεν πρόκειται η ΝΔ να γίνει», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε
«Η ΝΔ παρείχε στήριξη το καλοκαίρι όταν η χώρα κινδύνευε να μείνει εκτός των ευρωπαϊκών θεσμών στη συνέχεια όμως μετά τις εκλογές ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον κυβερνητικό του εταίρο».
«Πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις που θα εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό. Αν η κυβέρνηση δεν προσελκύσει τα επόμενα χρόνια επενδύσεις 100 δισ. ευρώ η χώρα δεν θα βγει από την κρίση», τόνισε.
Αναφέρθηκε επίσης στον «προσχηματικό», όπως τον χαρακτήρισε, διάλογο για την Παιδεία λέγοντας ότι για την κυβέρνηση η Παιδεία είναι πεδίο άσκησης ιδεοληψίας.
Ευχαριστώντας τους βουλευτές του που κράτησαν τη ΝΔ όρθια το 2015 ενάντια «στο τσουνάμι του λαϊκισμού που έπληξε την χώρα» ξεκίνησε την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ως πρόεδρος του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Ο πολιτικός χάρτης της χώρας άλλαξε, δεν είναι ο ίδιος από τη στιγμή που οι 400.000 πολίτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Η εντολή τους είναι ενωμένη να προχωρήσουμε στην ανανέωση της ΝΔ, ώστε να ξαναγίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Tέλος ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις εσωκομματικές του κινήσεις. «Θα διοργανώσουμε τακτικό συνέδριο το συντομότερο δυνατό αλλά ξεκινάμε την οργανωτική ανασυγκρότηση της ΝΔ άμεσα γιατί υπάρχουν αποφάσεις που δεν μπορούν να περιμένουν», είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε:
«Μερικές αποφάσεις θα είναι επώδυνες, ειδικά σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του κόμματος. Η ΝΔ θα στηρίζεται στο εξής σε ιδιωτική χρηματοδότηση, θα απευθυνθούμε στα μέλη μας και θα ζητήσουμε λίγα από πολλούς. Θα διαθέσουμε τη δημόσια επιχορήγηση, σχεδόν εξ ολοκλήρου στις δανειακές υποχρεώσεις του κόμματος. Θα μεταστεγαστούμε, το κτίριο της Συγγρού είναι πολύ ακριβό. Θα προσαρμόσουμε το οργανόγραμμα στις οικονομικές μας δυνατότητες. Θα χτίσουμε ένα κόμμα που δεν θα είναι αποστεωμένο, θα συνομιλεί με την κοινωνία, θα ανοίξουμε την ΝΔ στην κοινωνία και θα την ξανακάνουμε κυρίαρχη πολιτική δύναμη».
Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Κώστας Τσιάρας. Επίσης ανακοίνωσε τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους: τον Νίκο Δένδια, τον Γιάννη Βρούτση και την Νίκη Κεραμέως. Προανήγγειλε δε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει και τους τομεάρχες του κόμματος.


Η ομιλία του σε τίτλους
- «Για εμάς η αριστεία δεν είναι ρετσινιά», σχετικά με την Παιδεία.
- «Εμείς α λα καρτ συναίνεση δεν πρόκειται να δώσουμε Εμείς δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνουμε», εγια την συναίνεση.
- «Υποκριτής ο Τσίπρας που λέει ότι νοιάζεται για το περιβάλλον. Οι Σκουριές είναι ένα αριστερό αντίβαρο στην μνημονιακή πολιτική του», είπε αναφερόμενος στο θέμα της Eldorado Gold.
- «Δεν περίμενα κάτι καλύτερο από όσους δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο στην ζωή τους», για Τσίπρα και Σκουρλέτη.
- «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα»
- «Η εντολή που έλαβα από τα μέλη της ΝΔ δεν είναι να στηρίξω τον κ. Τσιπρα αλλά τους πολίτες αυτής της χώρας».
- «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποτελεί το χειρότερο κεφάλαιο του λαϊκισμού στην Ελλάδα. Εμείς θα γράψουμε το νέο κεφάλαιο. Ας μην ζητάει ο κ. Τσίπρας συναίνεση εκεί που δεν πρόκειται να την βρει».

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • Βρέθηκε σώος ο 58χρονος - Η περιπέτεια του κ.Manci Foti έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο 58χρονος, βρίσκεται πλέον κοντά στα ο...
    Πριν από 3 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα