Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ομολόγησε το έγκλημά του ο Αλβανός συζυγοκτόνος - Πως συνελήφθη

Ομολόγησε το έγκλημά του ο Αλβανός συζυγοκτόνος - Πως συνελήφθηΟΦΚΑΘ: Η επιμονή του Αστυνομικού Διευθυντή για τη συνέχιση των ερευνών στην περιοχή και η βοήθεια των κατοίκων, οδήγησαν στη σύλληψη του συζυγοκτόνου και στη λήξη του θρίλερ της απαγωγής του μικρού Φοίβου

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ με την απαγωγή του 4χρονου Φοίβου από τον πατέρα του μετά τη δολοφονία της μητέρας του από τον ίδιο του τον πατέρα.

Το μικρό αγόρι βρέθηκε τελικά στη Χαλκιδική, μόλις 1 χλμ μακριά από το χωριό Ορμύλια, εκεί όπου ζούσε μαζί με τη μητέρα του πριν αυτή να πέσει νεκρή από τα χέρια του 35χρονου συζύγου της Κλοντ Λέσι.
Ο 35χρονος συζυγοκτόνος, που δολοφόνησε τη σύζυγό του στις 6 Ιανουαρίου και εξαφανίστηκε μαζί με το ένα από τα δύο τους παιδιά, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας έπειτα από 18 ημέρες αγωνίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος εντοπίστηκε σε καλύβα στην περιοχή όπου διατηρούσε μελίσσια από δύο Αλβανούς εργάτες που πήγαν νωρίς το πρωί στην περιοχή για να κλαδέψουν. Τον καθυστέρησαν μιλώντας μαζί του και στέλνοντας μηνύματα στον θείο και τον παππού του μικρού Φοίβου, οι οποίοι ενημέρωσαν την αστυνομία αλλά δεν προσέγγισαν το σημείο όπου βρισκόταν ο Λέσι για να μην τον εξαγριώσουν.
Οπως γράφει το protothema.gr, ο 35χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι στην καλύβα πήγε  τα ξημερώματα της ημέρας της σύλληψής του και πως όλες αυτές τις ημέρες προσπάθησε να απομακρυνθεί από την περιοχή, όμως δεν τα κατάφερε λόγω των αστυνομικών μπλόκων. Κάθε βράδυ άλλαζε σημείο προκειμένου να μην εντοπιστεί από τους αστυνομικούς.
Όπως είπε στους αστυνομικούς το πρώτο βράδυ μετά τη δολοφονία έμειναν σε ένα αντίσκηνο στο βουνό, στη συνέχεια έμειναν σε ένα εγκαταλειμένο αυτόκινητο και τα υπόλοιπα βράδια όπου έβρισκαν.
Eίχε προηγηθεί ένα τηλεφώνημα από 75χρονο άνδρα ο οποίος ισχυριζόταν πως είδε τον 35χρονο με τον μικρό Φοίβο να περιφέρεται σε ελαιώνες κοντά στο χωριό, γεγονός που κινητοποίησε εκ νέου τις Αρχές για έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.
Το παιδί υποβλήθηκε σε προληπτικές εξετάσεις, ενώ το συνάντησαν ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί πρόβλημα υγείας.
Όλες αυτές τις μέρες, στις έρευνες συμμετείχαν και οι εθελοντές του ΟΦΚΑΘ, συνεχίζοντας να προσφέρουν σημαντικό έργο στην κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο, καθώς έχουν αναλάβει αποστολές και σε άλλες περιοχές της χώρας.


Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Αλβανού συζυγοκτόνου, ο ΟΦΚΑΘ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έπειτα από 18 ημέρες συνεχούς έρευνας και αναζήτησης για την ανεύρεση του μικρού Φοίβου δόθηκε αίσιο τέλος χθες 24/1/2016.Ο μικρός Φοίβος βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία του και είναι ήδη στην αγκαλιά της οικογένειας.
Ο μικρός Φοίβος εντοπίστηκε από εθελοντές πολίτες της Ορμύλιας που από την πρώτη μέρα εντάχθηκαν στο δυναμικό της ομάδος και όλο αυτό το διάστημα μας βοηθούσαν στις έρευνες.
Κατά το διάστημα των ερευνών μικτά κλιμάκια από αστυνομικούς, Ο.Π.Κ.Ε, θηροφύλακες, κυνηγούς, εθελοντές πολίτες και μέλη της ομάδος μας σαρώναμε την περιοχή βρίσκοντας συνέχεια στοιχεία (μηχανάκι, κερήθρα μελιού, κινητό, κονσέρβες κ.λ.π) τα οποία επεξεργαζόταν η ασφάλεια Χαλκιδικής και δήλωναν ότι ο δράστης είναι στην περιοχή.
Κατά την απολογία του ο δράστης είπε ότι ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΩ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ, η δήλωση αυτή βεβαιώνει την επιμονή της αστυνομίας αλλά και την δικιά μας να παραμείνουμε στο σημείο συνεχίζοντας τις έρευνες.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Αστυνομικό Διοικητή Χαλκιδικής Ταξίαρχο Κο Μανωλά Αριστοτέλη για τους εξής λόγους:
1ο. Για την επιμονή του να παραμείνουμε στην περιοχή από την πρώτη μέρα.
2ο. Για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην ομάδα μας αλλά και την άψογη συνεργασία μας.
3ο. Για την ασφάλεια που μας παρείχε ως εθελοντές διαθέτοντας πάντα συνοδεία αστυνομικών κατά την διάρκεια των ερευνών.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες την Ορμύλιας που από την πρώτη μέρα δέθηκαν μαζί μας και μας παρείχαν πολύτιμες πληροφορίες.
Και φυσικά στην αξιοπρεπέστατη οικογένεια Μαυρομάτη που όλο αυτό τον καιρό σεμνά και ταπεινά χειρίστηκαν την υπόθεση βοηθώντας στο εθελοντικό μας έργο στο έπακρο.
Την υπόσχεση που τους δώσαμε να επιστρέψουμε στην οικογένεια τον μικρό Φοίβο την πραγματοποιήσαμε βάζοντας και εμείς ένα λιθαράκι στην όλη υπόθεση.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 1 ημέρα
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα