Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία - Νέα όπλα κατά του καρκίνου



Πελίνα Θεοδοσίου

Νέα «όπλα» στη μάχη για την αντιμετώπιση του καρκίνου, με εντυπωσιακά  αποτελέσματα στη διάγνωση, στη θεραπεία και οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος ή στην επιμήκυνση και κυρίως στην ποιότητα ζωής του πάσχοντος, παρέχουν οι σύγχρονες επιστημονικές και τεχνολογικές έρευνες.

Η ακτινοθεραπεία αποτελεί βασικό πυλώνα στην Ογκολογία. Με τη σύγχρονη τεχνολογία, επιτεύχθηκε το μέγιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα, με ταυτόχρονη προστασία των γύρω υγιών ιστών και οργάνων, ελαχιστοποιώντας τις παρενέργειες και ταυτόχρονα 
εξασφαλίζεται η άριστη εκτέλεση της ακτινοθεραπευτικής διαδικασίας και το βέλτιστο αποτέλεσμα για τον ασθενή.
Όλοι μας και ειδικότερα οι ασθενείς, πρέπει να έχουν ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τις νεότερες υπηρεσίες που μπορεί να τους προσφέρει η πρόοδος της ιατρικής, στον τομέα του καρκίνου.
Η αξιοποίηση της κορυφαίας σουηδικής τεχνολογίας υγείας από το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, προσφέρει στους ογκολογικούς ασθενείς τις πιο σύγχρονες τεχνικές ακτινοθεραπείας IMRT, VMAT και IGRT, που επιτυγχάνουν το μέγιστο ακτινοθεραπευτικό αποτέλεσμα με τις ελάχιστες παρενέργειες και τη μέγιστη προστασία των γύρω υγιών ιστών.
Το νέο επίτευγμα της σουηδικής τεχνολογίας, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της λειτουργίας του υπερσύγχρονου Γραμμικού Επιταχυντή Synergy Elekta στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, ενώ τα θεραπευτικά του αποτελέσματα αναλύθηκαν σε ιατρούς ογκολογικών ειδικοτήτων της Θεσσαλονίκης. Επίσης, συζητήθηκε ο τρόπος αντιμετώπισης των ογκολογικών ασθενών στη Σουηδία της ανάπτυξης και στην Ελλάδα της κρίσης, με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα επιστημονικά συμπεράσματα.
Η σύγχρονη ακτινοθεραπεία δεν στοχεύει μόνο στο βέλτιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα, αλλά και στην όσο το δυνατόν καλύτερη προφύλαξη των γύρω υγιών ιστών. Oι εξελίξεις στον τομέα της εξομοίωσης και του σχεδιασμού, με τη εκμετάλλευση όλων των σύγχρονων απεικονιστικών εξετάσεων, καθώς και η τεχνολογική αναβάθμιση των  ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων δίνουν την δυνατότητα για πραγματοποίηση ακτινοθεραπευτικών σχημάτων μεγάλης ακρίβειας, με αποτέλεσμα την  αύξηση της αποτελεσματικότητας και την ελάττωση των παρενεργειών.
Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα από το νέο σύστημα τρισδιάστατου σχεδιασμού ακτινοθεραπείας εφοδιασμένο με λογισμικό σύντηξης εικόνας και δυνατότητα εκμετάλλευσης όλων των απεικονιστικών εξετάσεων που έχει εφαρμογή σε όλες τις κατηγορίες των όγκων, ειδικότερα δε σε όγκους όπως στο κεφάλι, κοντά στο νωτιαίο μυελό ή σε περιοχές όπου ο όγκος είναι παλλόμενος και μέχρι πρότινος επιβαλλόταν ή περισσότερη ακτινοβολία ή επιτυγχάνονταν ελλιπής κάλυψη του «στόχου», προκειμένου να μη θιγούν άλλα ζωτικά όργανα του σώματος.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • Κυψέλη: Εξαφάνιση ηλικιωμένης - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από την Κυψέλη. Η Ιφιγένεια Τζάμου, 83 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στην Κυψέλη, στην Αθήνα, το πρ...
    Πριν από 1 ώρα
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα